Jump to content

ixeos

Фен
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

11 Neutral

Относно ixeos

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

1399 профилни разглеждания
  1. Здравейте, Понеже е лято и някои от нас имат доста странни хобита, се чудя дали има желаещи, които им се шофира чужди коли през уикендите. ☺️ И през някои работни дни. Идеята е следната. В София доста хора летим крос кънтри с парапланери. Палим колите и отиваме на Витоша, Сопот, Враца, Кюстендил. При крос кънтри летенето използваме термики и въздушни течения, за да покриваме дистанция. В хубав ден можем да направим 100-200 км. И тук идва проблемът с колата, която е на старта, а ние сме някъде в нищото ☺️. Обикновено все някой в колата се приземява около старта и взема такси, стоп, върви, за да прибере останалите с колата. Или пък взимаме приятели за шофьори. Но на приятелите разбираемо им омръзва, а и не разполагат с време. А понякога всички се шльопваме на десетки километри и става филм с прибирането. Та се чудя дали има желаещи, например скучаещи пенсионери или студенти, които биха ни прибирали след летене с нашите коли срещу 50 лева на ден. В някои градове като Шумен просто наемаме таксиметрови шофьори за ден. Но този вариант не работи в София. Ако някой има идея къде можем да наемем шофьор за това спортно хоби или има познат, който би проявил интерес, нека пише в темата или на лични. Мерси.
  2. Не бях писал от години, тъй като ЦРВ-то не беше правило проблеми. Но преди няколко дни му замина DPF-a на 235000 км. Купувано е ново от БГ преди 10 години и пробегът е реален. Маслото е сменяно на всеки 10 хиляди с Мотул 5/30 за DPF. Колата е карана 95% извънградско. Влизала е много пъти сама в регенерация. Лампичката мига за 10-15 минути и след това изгасва. Но на магистралата за Бургас светна изведнък за постоянно и влезе в някакъв авариен режим. Водих я в сервиз на Хонда за принудителна регенерация. Оправи се за 200-300 км и пак светна за постоянно. В сервизите на Хонда ми казаха, че това с чистенето на толкова стар филтър е до време. Чудех се дали да купя нов, но цената е внушителна. Отделно, колата е вече на километри и е вероятно да задръсти и новия. А данъчни преференции в БГ за екология реално няма. Колкото по-стара колата, толкова по-евтино. Та я закарах в един сервиз за премахване на DPF в София и за няма два часа го махнаха. Предложиха ми да изкупят стария, с което цялото нещо щеше да излезе 150 лева. Но реших да си го запазя ако затегнат ГТП в бъдеще. И така тази манипулация ми излезе 450 лева. Ако искаш да си го запазиш, слагат 50 лева отгоре за някаква тръба, която заваряват на мястото на филтъра. Темпоматът си работи, не съм забелязъл нещо притеснително или различно все още. Много хора обвиняват нафтата в БГ за проблемите с DPF, но истината е, че същите тези ядове ги имат във всички държави. Просто това е недоизмислена технология с изключително скъпа поддръжка в дългосрочен план. Средният живот на такъв филтър е 150 хиляди. Ако караш градско, изкарва по-малко.
  3. Точно това WAECO от линка съм монтирал на ЦРВ. Работи отлично. Писал съм и тема по въпроса в офроуд форума:Монтиране на допълнителен темпомат
  4. 1. Прочети внимателно клаузите на каското. Например, дръж си малкия талон в теб. Ако стане инцидент веднага уведоми застрахователя. Има множество клопки в малкия шрифт на полиците. 2. Прекъсни диагностиката. Без нея не могат да си обучат ключ и единственият начин е кражба чрез платформа. От друга страна, за 110 000 км и 4 години на нас не ни се е налагало да закачаме колата за диагностика. 3. Оставяй колата да нощува на охраняем паркинг. Ако изчезне оттам, има каско, и си платил по надлежния ред с издадена квитанция, то застрахователят по регрес ще си търси парите от собственика на паркинга. Което е стимул за него да си върши работата и да ти пази колата.
  5. Честито! Вземи обаче си защити колата с технически защити против кражба, че тези ЦР-В ги крадат много. Фирмената ни, също закупена като нова, я откраднаха. Намери се по-късно, ама си е филм.
  6. От 01.01.2013г. има изменение в ЗДДС, параграф 1 от Допълнителни разпоредби , т. 18, в което се дефинира понятието "лек автомобил" за данъчни цели. Последната версия е: Накратко се връща законовото разрешение за добавяне на седалки и преминаване на Технотест преди регистрацията на колата! Отпада изискването от 01.01.2010г. всичките места да са заводски. В тази връзка е и Писмо изх. No 91.00.88/26.6.2013г на Централно управление на НАП, в което е записано: Един вид част от Симеон Дяновските добавки от края на 2009 са премахнати.
  7. Вчера много късно вечерта се обадиха от полицията да кажат, че са намерили колата! Отидох и наистина я бяха открили. Викнах Уника да пратят пътна помощ и я закарахме до полицейски паркинг. Видимо нямаше щети, даже май ключалките не бяха разбити, ама беше тъмно и валеше силно, та не мога да съм абсолютно сигурен. Благодаря на полицаите, открили колата, както и на всички други, които ми помогнаха! Моля модератора, ако прецени, да махне темата от списъка с важни. Изводът от цялата история е, че трябва колата да се защити много сигурно с кастъм ключе, скрито някъде, сигурна аларма, втори имобилайзер и всякакви подобни джаджи.
  8. Дано и моята намерят.Най-отличителния белег като се замисля е маркировката на колата:TIMSHSRE67307U023184Има я по фарове, стъкла, стопове, врати ... За съжаление, може да се види само при спряла кола.
  9. Колата изглежда като нова, понеже я съхранявахме в гараж и я карахме изключително извънградско. Няма отличителни белези, които могат да се видят от разстояние. На предния капак в ляво има лек удар от камъче, както и на покрива над главата на шофьора. Но това са малки дефекти и могат да се забележат само при спряла кола. Задната броня в ляво е леко одраскана. Пътувах до София за 2 дена и колата трябваше да пренощува само една нощ пред блока, но явно и това е много за крадливата ни ши*ана държава. Сега и Уника се правят на ударени. Викат имала 3 ключа, а тези коли като нови се продават с 2 броя. Има и подписан протокол от техния брокер, където пише, че е с 2 ключа. После почват да ти обясняват купища глупости. Явно ще се водят дела. Покупката на нов автомобил в Кенефистан, да знаете, е мазохизъм. Решението е кола за 10-15 хиляди, някаква кастъм защита п/в кражба и всичките застрахователни компании у лево.
  10. Благодаря!Преди години на почти същото място ми разбиха старото ЦРВ, модел 98-ма. Тогава откраднаха Гармин за 400 лева и радио за 180 лева. Сега направо ми крадат цяла кола. Колата е произведена 2007-ма, мисля, че Декември. Купихме ме я нова от дилъра през Юни 2009 година. На мястото, където паркирах, нямаше нито счупени стъкла, нищо.
  11. Здравейте колеги, Около малко след полунош последната вечер оставих колата на ул. М-р Юрий Гагарин, зад Била (бившето кино Изток), до х-л Плиска, в София. Днес, 29.5. около 12 часа трябваше да пътувам и отидох с багажа до колата, но нея я нямаше. Ходих до МВР, но искам и по форумите да публикувам снимки, в случай, че някой случайно я види паркирана или да се кара някъде из София или района. Данните на колата са: Хонда ЦРВ 2.2 I-CTDi дизел, рег. N СС4567СВ, рамата я има на една от снимките. На 110 000 километра е в момента. Колата има каско. Обаче, си я искам. Предлагам парична награда за информация, която ще доведе до залавянето на крадеца и/или намирането на колата. Преди всичко моля за помощ, ако някой я види някъде. За контакти: 0885 85 2293 m.krastev@mail.bg Благодаря на всички за помощта!
  12. Колега, и аз като теб търся подобен Акорд, но читав екземпляр се намира адски трудно. Особено ако търсиш до 15000 лева като мен. За 20000 лв читав бензин ще намериш. Вероятно ще бъде и на малко километри. Някои неща, които е добре да имаш предвид:1. Превъртането на километражи при Хонда става без всякакви следи. Не можеш да разбереш на колко е колата даже и с оригинален HIM. 2. Материалите, от които е направен интериора, не са рафинирани, но за сметка на това се износват много бавно. Наскоро гледах Акорд дизел на пробег 200-250 хиляди, който вътре беше адски запазен. 3. По-добре е да търсиш кола, закупена в БГ, с пробег до 50-60 хиляди. При вкараните от чужбина можеш да очакваш всичко. 4. Дизел на по-малко от 150-200 хиляди км е трудно да се намери. 5. Продават се доста Мазда 6, което е също добра кола за по-малко пари. Има повече бройки от тях. На мен лично ме разочарова управлението им - много бяга наляво надясно при лош път. Ако в търсенето на Акорд попаднеш на добър дизел, пиши
  13. Здравейте, понеже и аз реших, че ще взема същия Акорд дизел, имам едно питане. Гледах един екземпляр, който отвън и отвътре ОК, ходова част видимо здрава, хидравлика екстра, турбината поизморена, но още има живот в нея. Всичко на пръв поглед бива, НО като работи двигателят и леко пуши с един коварен синкаво - сив отенък. Не е откровено синкаво, за да кажа, че гори масло, но оставя съмнение. В същото време от гърнето капаше нещо. Вариант едно е да е конденз примесен със сажди, вариант две - масло. Та въпросът е сега лятото, сутрин на по-хладно 15-19 градуса, прави ли колата кондензи и първоначално пуши ли *леко* докато загрее. Не говорим да пуши юнашки - но примерно същият двигател монтиран на ЦРВ на 70 хиляди реални, нищо не излиза от ауспуха. Пушек нула. Сигурно и наличието на DPF филтър си казва думата, но има видима разлика между Акорда на 130 хиляди "реални" и ЦРВ-то на 70 хиляди, купено като ново от магазин. Та ще се радвам да споделите честно какво мислите. От една страна ме изкушава да я закарам на диагностика, от друга ми се ще първо да чуя мнение от собственици.
  14. + 1 Все пак е добре да има инфо за дължимата сума и какво е останало да се плаща.
  15. Карам 2 броя ЦР-В. Едно бензиново и едно дизелово, бензиновото е първа генерация 126 коня. Според мен ЦР-В е по-добрия избор. Гори колкото ХР-В, събира повече, има значително по-добра визия (мое мнение) и е по-популярно, тоест има по-лесна поддръжка. ЦР-В отпред е с двойно А (долен и горен носач, като Паджеро, Туарег, Акорд, Мазда 6 и т.н.). Отзад е с триточково окачване. ХР-В отзад е с тръба на Де Дион, безмислено усложнено петточково окачване. Освен това е и прекалено тясно отвътре. С една дума твърдо за ЦР-В.
×
×
  • Създай нов...