Jump to content

motohristo

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно motohristo

  • Ранг
    Начинаещ
  1. Не за мястото на резервната гума, а отдолу външно на колата отзад има някаква кора, която ми се струва подходяща за целта.
  2. Здравейте колегиОт скоро имам HR-V и се замислям да му слагам газ. Питането ми е дали е възможно да се сложи бутилката на дъното на колата. Преди десетина дни ходих да ми сменят маслото в диференциала и се загледах в кората, която почва от задната броня. Кухината, която се образува ми се вижда удобна за целта, но не мога да преценя дали мястото е достатъчно. Моля ако някои има кола с така монтирана газова или пък инфо ще съм благодарен
  3. Жалко, че мястото е малко. Днес като я видях тази евентуална възможност се зарадвах, че може да ми се размине неудобството от бутилка на мястото на резервната гума, ама нищо, ще го преживея. Иначе мотора е по-слабия (105кс) и разход в града (Софето) около 9-10, което според мен си е съвсем нормално.
  4. От два месеца имам колицата и съм много доволен. Благодаря на колегите, които ми помогнаха с мнения и съвети преди да я купя - наистина ми беше от полза. Много съм доволен от лекотата с която се кара, разхода е добър, катери заснежени пътища без проблем, стегната ходова част - точно това, което ми трябваше. Като я взех смених ролка с ангренаж, маслен и въздушен филтър, масло Мотул 6100, сложих и гуми Вредщайн Сноутрак3, днес и смених и маслото в диференциала с оригинално от Бултрако, че имаше просвирване и сега всичко май е наред. Може би ще има нужда от смяна на гумички на клапаните, че ми се струва като да харчи повечко от нормалното масло, ама това по-натам, като се опознаем по-добре Сега събирам за хубава газова уредба и имам дилема къде да я сложа. Днес като я бяха вдигнали на колония крик да сменят маслото забелязах, че под задната броня има кухина покрита с пластмасова кора, която върви към задния мост. Имате ли представа дали може да се завре там бутилка и няма ли да е опасно?
  5. Благодаря! Хондичката е с две врати, 4WD, 105кс. Смяната на ролка и ремък ми излезе 165лв, като 80 от тях за работа. Малко се притеснявам от качеството на частите, които купих (случайно магазинче за японски части), но се надявам да нямам проблеми. Смених маслото с Мотул 6100, както и филтрите. Ще те послушам за маслото в диференциала, но малко по-натам, че колата е с летни гуми и ми предстои да ги сменям с зимни и вече не издържам финансово. Май колата е била гледана добре в Италия от бившата собственичка - ремъка и ролката, която свалихме били нови според маистора и се надявам да няма неприятни изненади
  6. Благодаря Ви за мненията и съветите. От три дни съм горд собственик на HR-V и мога да кажа, че първите ми впечатления от колата са много добри. Смених маслото с Мотул 6100 полусинтетика, ролки, ремъци, филтри и колицата е на 6. Само дето някой кретен през ноща е изкъртил малката чистачка на задното стъкло и сега трябва да търся по моргите, че без нея е кофти.
  7. Мога да ти кажа да НЕ ходиш на Горубляне. Аз доста си изпатих, но не им останах длъжен. Със сигурност ще се намерят колеги да те упътят. Успех
  8. Днес гледах една HR-V и се оказа, че е с само с предно - благодаря, че ме подсетихте да гледам. А тази механична система на Хонда, която сработва след 1/4 превъртане удачна ли е, има ли обслужване и как точно работи. Май клоня към HR-Vто. Вярно, че е с много по-малък багажник, но като се замисля за двама човека за какво ни е повече - по-малка начална инвестиция, по-малки разходи за гориво, по-градски автомобил. Ще съм Ви благодарен да ми дадете и мнения за подръжката на тази кола - ремъци, ролки и как например понася ходовата част чудните БГ пътища.
  9. Как така не е 4х4? Да не би да имаш предвид, че HR-Vто е с предно и зацепват и задните само при нужда - халдекс система с виско муфа? Ако е това не ме притеснява, защото няма да плзвам колата за офроуд, а само в града и на заснежени пътища.
  10. Здравейте колегиБихте ли ми помогнали със съвет и мнения за тези две коли, че съм изпаднал в двоумение. Интересува ме всичко - разходи по подръжката, разходи на гориво, вървеж, съвместимост с газ и всичко, което се сетите. Знам, че двата автомобила са от различен клас, но наистина се колебая. Карам доста градско (София), а зимата с жената често ходим на ски и заради това е зора за 4х4. Ако някой има сравнителни цифри по подръжката на тези две коли с други марки ще съм благодарен. Инвестицията не е малка за мен и не искам да скачам без да имам повече инфо.
×
×
  • Създай нов...