A.Aleksandrov91 3 #1 Публикувано 26 Октомври, 2015 Здравейте, има доста такива теми за разхода на автомобилите, но никъде не видях по-конкретно някаква информация за Акорд 6 генерация 2.3 мотора. Нека който има такъв или е имал да сподели опит и какъв разход дава този мотор. Аз лично от 3 месеца съм собственик на такъв Акорд и съм много доволен. Разходът който ми дава е около 10 л/100км. смесено (бензин). Тъй като нямам база за сравнение, не мога да преценя добре ли е, но ми се струва малко множко (по каталог дават смесен разход 8.7 л/100км.). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #2 Отговорено 26 Октомври, 2015 Ей ти разход на реална кола: http://www.carspending.com/bg/vehicles/3402-honda-accord-f23z5 Среден 11 газ, предполагам че до литър надолу при същото каране и бензин ще е в реда на нещата. При мен например смесеният разход на дизел е 5.4л/100км по каталог и 7.2л/100км градско. Е, аз за 100к км каране и повече от половината извънградско/магистрално, имам среден 6.6л/100км, а не съм от агресивните шофьори, така че предполагам всичко си е в реда не нещата. Пък и не знам какво ти се вижда много. Можеш да имаш "голям и мощен", "евтин" и "икономичен" автомобил, но можеш да си избереш само две от трите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
A.Aleksandrov91 3 #3 Отговорено 26 Октомври, 2015 Да това с разхода по каталог ми е ясно, че е почти невъзможно да се постигне. За разхода може би 1л. по-малко. Имам познат с друга марка автомобил двигател 2.3 също и разхода му е 9 л/100км. смесено. Може би за това ми се струва повечко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #4 Отговорено 26 Октомври, 2015 Аз съм с F18b2, един приятел пък кара 1,9 друга марка, но всъщност не кара, а постоянно е в сервиз. И 3 литра повече да ти е разхода, бърка ли те сериозно при положение, че имаш сигурността на Хонда? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #5 Отговорено 27 Октомври, 2015 Абе кубатурата е един фактор от разхода на един двигател. Ама да сравняваш друга марка автомобил с друго челно съпротивление, тежест, двигател, скоростна кутия, шофьор, пътни условия и да казваш, че разликата от 10% (1л) в която и да е посока ти се струва странна само защото кубатурата е еднаква, е безумно. Двигателят на автомобилите във формула 1 е с кубатура 1.6л. Преди беше с кубатура 2.4л. Горят около 75л/100. Ясно, че примера ми е екстремен, но просто да ти покажа колко безумно е сравнието на различни коли с двигатели с еднаква кубатура - има много неща, които могат да бъдат различни, при двигател с подобен вътрешен обем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 201 #6 Отговорено 27 Октомври, 2015 Не мога да коментирам за конкретния модел, но имайте предвид, че бензиновите двигатели в студеното време харчат с около 10-15% повече. Колкото и икономично да карам зимата никога не мога да постигна икономиите при лятно каране. И това измерено при равни други условия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #7 Отговорено 27 Октомври, 2015 Не мога да разбера какво искате от бензинов мотор 2.3, а и защо се хващате за тези данни дадени от производителя, които са постигнати при определена скорост, в определени условия, накратко в перфектните условия с оптималните параметри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
A.Aleksandrov91 3 #8 Отговорено 27 Октомври, 2015 Искам просто да направя някакво сравнение с другите колеги които имат такива двигатели. Sent from my D2403 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #9 Отговорено 27 Октомври, 2015 На моят 7 ген. 2.4, е 14.33л./100км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове