Jump to content
HondaExplorer

Странно изчаткване в края на спирането

Recommended Posts

Здравейте колеги, усещам странно изчаткване при спиране сякаш изпод седалката или по назад към задните колела. При плавно спиране не се чува, но при по рязко намаляне малко преди момента в който колата спира напълно се чува това изчаткване. При укорение няма такъв проблем. Вероятни причини? Възможно ли е нещо автомата да изключва или включва по рязко или да търся проблем при задни спирачни апарати.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е като при обтягане/отпускане на жило, си е от спирачките. Може апаратите да имат нужда от смазване, може да нямаш достатъчно течност също...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес направих тест при отворена врата и се оказва че изчакването идва откъм задния мост в момента на по-рязко натискане на спирачката. Сякаш нещо се удря в този момент. Сигурно трябва да се огледат тампони на заден мост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задното окачване е в ред, но се откри лек теч в десния заден спирачен апарат откъдето и сякаш идва чукането. Явно апаратът губи по малко спирачна течност и не може да стисне добре. След известен брой натискания на спирачката чукането изчезва и се появява отново след престой на колата.

Редактирано от HondaExplorer
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колеги, струва ли си да се опитва ремонт на заден спирачен апарат с ремонтен комплект или по-добре да се търси ревизиран употребяван? Не съм го свалял още но има видимо омасляване в зоната.

Редактирано от HondaExplorer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак свалих супорта и се откри тази неприятна картинка. Уплътнението е тръгнало да излиза даже беше притиснато между буталото и едната накладка. Външната накладка пък е с отлепено феродо, откъдето вероятно е идвало чаткането. Доколкото разбирам подмяната на това уплътнение около буталото е трудоемко или...какви са препоръките оттук на сетне?

post-15617-0-73335100-1439045857_thumb.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нищо особено подмяната.Но така от снимките изглежда ,че проблема е отдавна,респективно са влезнали дост боклуци.Дори и да решиш да подменяш уплътнение и бутало,най-вероятно самия апарат вътре ще е надран и пак ще протече.Отваряш гледаш и преценяш.Ако мислиш да сменяш това уплътнение,на самото бутало също има о пръстен 100% и той е заминал(щом е протекло)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко неприятно е, че никой не се включва да удари едно рамо, но знам ли може да няма хора с подобни проблеми.

Относно уплатнението - на хонда не съм ревизирал спирачен апарат, но на предходния ми автомобил единия задържаше. Когато го свалихме, уплътнението беше се отворило от едната страна, в резултат на което в леглото между буталото и цилиндъра бяха навлезли буклуци, надрали буталото и хода му беше минимален. Освен ремонтния комплект тогава, смених и самото бутало, както и изгладиха леглото. Цялата операция ми легна някъде към 40 лв.

Мисълта ми е, че стоях и гледах хората какво правят, разбира се те си имаха опита, но смяната на самото маншонче не ми се стори нещо непосилно, дори и за човек без много опит в това.

Според мен е по-добре да си ревизираш изцяло твоя апарат, в противен случай не знаеш на какво ще попаднеш и пак ще му трепериш при всяко пътуване.

Редактирано от xaxo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз лично, бих сменил буталото, уплътнението и маншона.

Новото си е ново,старото-във всеки един момент, може да те предаде.

п.п. Във Бургас си имате добър магазин за такива части (ползвам го, доволен съм и са коректни. Напиши - намалени авточасти. ком и виж дали има това което ти трябва)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...