Jump to content
Слави CR-V

Колко цифрен е кода за радиото на Civic 7

Recommended Posts

Колеги на кумеца взехме един сивик 7 1,4. Налага се да профелкатираме стартера че като е студена бавно връща  бендикса. Обаче ако откачим аку радиото после ще иска код. Разгледахме обичааините места за този код но го няма никъде. На самата папка в която седят книжките има залепена лепенка но на нея нищо не пише, има само два номера, единия е голям към 9-10 цифри и един с по едри цифри 5 на брои. Някои може ли да каже колко цифрен е кода на оригиналния радиокасетофон. Възможно ли е да не иска код, възможно ли е и къв е начина ако махнем аку и поиска код после тоя касетофон пак да заработи. Благодаря предварително :)  Радиото е като това http://ipocars.com/imgs/a/c/b/c/h/honda__civic_1_6i_ls_2002_3_lgw.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , на моята картичка за радиото има 2 кода : 1вия е 5-цифрен , другият - 8 .Първия е кода ,а 2рия серийния номер.И да, ще ти поиска код.

п.п. бях гледал някакво клипче в което ако си го загубил ти показват как да го разкодираш , но не помня вече как се казваше (може да потърсиш в гоогле)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

 

Мога да споделя опита ми с Акорди седмо и осмо поколение, и двата с навигация:

При седмицата, фейслифтова кода беше четири цифрен, случвало се е да махам акумулатора и никога не ми е искала код. Възможно е да е била омагьосана нещо, но това не го знаех преди първото откачане на акумулатора. Затова отидох при тогавашния представител на Хонда за Варна (Карада) и те по ВИН-а на колата и по серийния номер на системата който изкараха на дисплея на самото радио ми дадоха кода. Не ми взеха пари.

При осмата генерация още като я купувах продавача предложи да смени оригиналния акумулатор с чисто нов, защото стария въртеше много бавно и явно щеше да създава ядове. След монтажа на новия радиото естествено поиска кода. Отидохме в Бултрако и по аналогичен начин както при седмицата получихме кода, отново без пари. На осмицата кода е пет цифрен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее, то ако бултрако са толкова ларж, няма кво да се плаши :) Инак гледах в гугъл как вадят сериния номер на радиото, сега можем да пробваме тоя пиниз и ако номера които излезе отговаря на лепенката която е лепната на папката с документите то явно другите 5 цифри са кода, ако ли не бегом в Бултрако. Мерси колеги, а ако в Бултрако решат да искат пари ще звъним във Варненската Карада да ни го издиктуват по телефона.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Такаааа, греда :) касетофона в тая кола е от тип А според книжката и фатката с 1 и 6 butonite не става :) демек не знаем номера на касетофона, сега къв е варианта, да го вадим и да гледаме или ?

Редактирано от Слави CR-V

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Слави, от скромния ми опит с такава техника - предполагам, че кода ти е онова 5-цифреното, и се въвежда с някой от бутоните със стрелки, за търсене на станции например, или с копчето за усилване/намаляване. Значи, появява се на екрана чертичка, и ти с някое от тези копчета стигаш до цифра 8 например.

 

п.п. Е сега се усетих, че въпросът ти не е точно за това, което обяснявам, а е по-скоро, как да намериш кода. На Бултрако обажда ли се? Имай предвид, че кода го дават само на собственика по талон, при мен поне е така. И мисля, че с вадене на радиото няма да стане. Такива неща не се маркират върху самото уредче, иначе к'во правим с крадците ;)

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ми не сме се обаждали щото още не се е налагало, ама трябва да сервизираме стартера че като му е студено и малко задържа с връщането, което значи че ще откачаме аку :) и после ще иска кодче, та реших до де са почивните дни и Бултрако не бачкат да видим кво може да се изчопли от нета :) Лепенката върху папката ми мяса на 90% на това което търсим но ще си покаже тези дни :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кода е 5-цифрен. Залепен е на книжката на колата на страница 2. Въвежда се с числата за станциите (1-6) без никакви пинизи - самият код не съдържа код с число различно от тези, които можеш да набереш. 

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...