Milenkataaa 1 #1 Публикувано 13 Февруари, 2015 Здравейте на всички въпроса ми е следния:Карам Опел Астра Г та в скоро време ще се разделя с нея и сам хвърлил голям мерак върху Хонда Сивик 5 или 6 ген.(и аз се чудя още коя от двете) та с кой двигател ще ми препоръчате.И как е от към поддръжка (обслужване) скъпи ли им са частите щото всеки ми вика пример имали 2-3 по скъпи части от на Опел.И забравих да напиша че държа да е бензин.Благодаря предварително . 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #2 Отговорено 13 Февруари, 2015 Ами 5-та и 6-та ген ( Японска 6-та ген ) няма дизел. Ако търсиш нещо до 90 к.с. ... D14 е двигателя на 6-та ген. Д15Б2/Б7 е за 5-та ген. Поддръжката не е от скъпите. Ако се поддържа редовно и правилно няма да имаш проблеми. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #3 Отговорено 14 Февруари, 2015 Ми Астра Г като цяло е по-нов автомобил от Сивиците които си посочил. Какво не ти харесва в Астрата. Вярно че са доста дървени, но и Хондите са доста постни откъм обурудване дори и в сравнение с опелите. Поддръжката няма да е по различна от на Опела, доста са опростени. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milenkataaa 1 #4 Отговорено 14 Февруари, 2015 Благодаря за отговорите и мненията.Реших ще е Сивик 6 ген. 1.4ис 90к.с.А спрямо Астрата не ми харесва ще много е дървена наистина а и незнам защо така но тея Сивици ме грабнаха някак си,харесва ми самата им визия и интериора много ми допада Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #5 Отговорено 14 Февруари, 2015 Нещо си се объркал колега. И двете са си дървени, ама понеже карам служебна АстраГ не мога да си кривя душата и да кажа че Сивик-а е по-добър. Да, има по добър двигател и е по-здрав ама Астрата има разкошно парно, отличен климатик, много по обезшумена е и има повече екстри. За мен са на кантар и ако ти е читава Астрата не намирам много причини да я сменяш. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milenkataaa 1 #6 Отговорено 14 Февруари, 2015 Е да прав си климатика им е перфектен и всичко е добро ама може би защото мойта е дизел и не ми харесва някакси защото преди сам карал бензин и оттам като че ли искам да я махна иначе колата си е перфектна наистина и от към разход и от към возия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wolverg 6 #7 Отговорено 15 Февруари, 2015 Ако ще търсиш такъв сивик моя съвет е да обърнеш внимание на ходовата част и да провериш задължително за удари. Каквото и да говорим все пак повечето хонди на пазара са претърпяли по тежки злополуки поне един път през живота си (казвам го от личен опит защото преди 2 месеца си взех такава ). А колкото до поддръжката няма да намериш голяма разлика в сравнение със астрата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milenkataaa 1 #8 Отговорено 15 Февруари, 2015 Мерси колега ще обърна внимание на детайлите и ходовата част. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #9 Отговорено 16 Февруари, 2015 Здравей Колега, моето мнение е, че можеш да си намериш на достъпна цена 6 генерация- Седан. За мен е важно, че колата е надеждна и нямам кой знае какви други изисквания към нея. Поздрави 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B.Pavlov 188 #10 Отговорено 17 Февруари, 2015 Хондата както беше казал един колега, трябва да е 2-врата, ниска, неудобна и винаги готова да ти докара огромно удоволствие и усмивка на лицето. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milenkataaa 1 #11 Отговорено 19 Февруари, 2015 А колеги извинявам се много но ми излезна една оферта какво ви е мнението за Прелуд 4 ген. 2.0 133 к.с е та взех и аз да се двоумя сега от сивика и прелуда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDMK 3 #12 Отговорено 23 Февруари, 2015 Каквато и да вземеш 5-та или 6-та генерация няма да сгрешиш гледаи само купето да е здраво... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #13 Отговорено 26 Февруари, 2015 (Редактирано) Да не отварям нова тема, ще използвам тази да питам.Става въпрос за Civic 99-01 - гледам, че някои коли са с дръжки на вратите и странични огледала в цвета на купето, а други са с черни пластмасови. Някой знае ли на какво се дължи това и дали тия, които са цвета на купето са фабрични или просто боядисани?Другият ми въпрос е относно оборудването - За същата кола става въпрос, някои са с кожен салон и парктроник, а други са с обикновен плюш и нямат кожен салон. Някой може ли да ме "светне" по въпроса и да разясни малко ситуацията кое какво е.Благодаря предварително.Ето пример: Редактирано 26 Февруари, 2015 от PetioHonda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #14 Отговорено 26 Февруари, 2015 Модераторите май отново спят. Какво стана с 50-те поста, какво става с безполезните и Грешни мнения, като на това над моето. Japanese fever, ако може да ми обясни какво му е топ на D16Z6 при 5-та ген. и какво е тор на D16Y8 при 6-та., или е просто ей така да си пише и трупа постове до заветните 50??????? 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milenkataaa 1 #15 Отговорено 27 Февруари, 2015 Japanese fever Благодаря много за информацията 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове