pando 12 #1 Публикувано 5 Февруари, 2015 Здравейте колеги,понеже от скоро я имам,а нямам книжка, имам доста вьпроси,бихте ли ми казали кое казанче е за хидравликата,кое е за спирачките,кое е за сьединителя,когато се застане отпред пред колата.Има едно вдясно до предното стькло и друго в ляво отпред до радиатора?Благодаря ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #2 Отговорено 5 Февруари, 2015 (Редактирано) Моя помощник ще ти покаже: п.п. Чукни за да увеличиш снимката. Редактирано 5 Февруари, 2015 от Еmicha1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #3 Отговорено 5 Февруари, 2015 (Редактирано) Здравей колега, добре дошъл. Значи отпред вляво до бронята с червена капачка, която само се издърпва е казанчето за хидравликата.... не е лошо да го смениш с оригинално на хонда събира около 800мл. - цена около 20-25лв. Другото, което е по-назад към стъклото и в дясно е за спирачната течност по-голямото, до него малкото е за съединителя. Лека вечер и много безаварийни километри... П.П. Добре, че Емича пусна снимка, че щеше да заблудя леко колегата... Редактирано 5 Февруари, 2015 от cucy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #4 Отговорено 5 Февруари, 2015 Благодаря ви колеги,бихте ли ми казали за спирачките и за сьединителя една и сьща течност ли е,и мога ли да долея и с каква течност да долея за да не стане беля.И още един вьпрос имам,как да проверя нивото на антифриза в казанчето,отвьнка не мога да видя до кьде е,много е пльтен материала.Лека вечер! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #5 Отговорено 6 Февруари, 2015 Принципно е една и съща спирачната течност и на капачката трябва да пише,какъв DOT (3,4,5...) е.Друг е въпросът, какво е слагано преди да купиш колата. Ако не си сигурен, най- добре я смени с нова, или долей такава, с по-голям DOT- 4 или 5.За антифриза, хубаво е и него да смениш,иначе отваряш капачката на разширителния съд и гледаш там - има си белег. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KRING 45 #6 Отговорено 6 Февруари, 2015 ДОТ 5 в никакъв случай не трябва да се смесва с ДОТ 3 , 4. и 5,1. Каква трябва да е течността винаги го пише на капачката на казанчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #7 Отговорено 6 Февруари, 2015 (Редактирано) Благодаря че уточняваш, защото писах по инерция, въпреки ,че имах предвид DOT-5.1. То DOT-5 ,почти не се среща и не се използва практически в конвенционалните превозни средства, защото е с различен химичен състав (на силиконова основа) от DOT-3 и 4 , ама е добре да се знае и да НЕ СЕ СМЕСВА. Затова и препоръчах, ако не знае каква е използвана преди това , да смени цялата с нова - не струва скъпо и си е чиста работа. Редактирано 6 Февруари, 2015 от Еmicha1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #8 Отговорено 6 Февруари, 2015 Колеги,нивото на спирачната течност е по средата,да долея ли с течност дот-4,имам хубава бош,или така да я карам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #9 Отговорено 6 Февруари, 2015 По средата на казанчето или по средата между белезите? По идея, като сложиш нови накладки е на макс, като се износят за смята - на минимум - т.е. ако нямаш теч ти показва грубо като ти свършват накладките. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #10 Отговорено 7 Февруари, 2015 А мога ли да долея? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #11 Отговорено 7 Февруари, 2015 можеш, но защо? ако е над минимум е ок. Ако е по средата - означава че накладките са ти горе-долу на половината си живот Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове