gamencerista 53 #1 Публикувано 21 Януари, 2015 Колеги доколкото съм запознат с правата си като жител на Р. България други лица нямат право да ме снимат и записват без мое разрешение. Как тогава катаджиите ще ме спират и ще ми записват проверката ? Имам ли право да откажа да бъда записван. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #2 Отговорено 21 Януари, 2015 Вземи сега оспори видеонаблюдението по повечето градове, молове, банки и тем подобни, както и, че те записват по всички възможни кол центрове... Стига бе, човек, на всички е ясно каква е целта на това и, че се прави опит да се преустанови една много порочна практика. Защо винаги се намира някой, който да е наопаки?! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #3 Отговорено 22 Януари, 2015 Съгласен съм със Zlatozator. Обяснявм обаче разликата В МОЛ-овете , банки и всички други подобни имаш избор дали да влезеш или не и по закон на обектите трябва да има стикер "Обектът е под видеонаблюдение".При фуражките нямаш право на избор Но ако не си в нарушение няма от какво да се притесняваш , както не се притесняваш в МОЛ-а или в Банката ако не крадеш Поздрави ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #4 Отговорено 22 Януари, 2015 Всички нередовни шофьори сега ще скочат, защото предпочитат да минат с 20лв. вместо с глоби. Ако си стоиш в колата никой няма да те снима. Виж в USA има доста клипове, едва ли не са решили проблема с правата там. И вече като ти кажат мина на червено, отиди кажи " не съм " Има си и добри страни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Imst 558 #5 Отговорено 22 Януари, 2015 (Редактирано) И вече като ти кажат мина на червено, отиди кажи " не съм " Има си и добри страни. Дори и да минеш на жълто, ходи обяснявай на фурашката , че не било червено. Все едно да спориш с радиото. И се почват неща от рода на "какво работиш", "ама много хубава кола караш, сигурно е скъпа" и т.н. Иначе подкрепям всички патрулки да са с камери, но съм малко скептичен. Със сигурност ще се изнамерят начини да се хитрува. Edit: В този ред на мисли: От март връщат глобите от мобилните камери. Редактирано 22 Януари, 2015 от Imst Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0sh 87 #6 Отговорено 22 Януари, 2015 Gamencerista, имаш право да откажеш да те снимат и тогава си стоиш в колата докато ти пишат акта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #7 Отговорено 22 Януари, 2015 Imst - и на жълто да си минал пак си в нарушение, сигурно знаеш , така че няма какво да се обясняваш. При наличието на камера ще стане ясно кога си минал и на какво си минал. Пък с микрофоните едва ли ще те питат " хубава кола имаш" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #8 Отговорено 22 Януари, 2015 Imst - и на жълто да си минал пак си в нарушение, сигурно знаеш , така че няма какво да се обясняваш.......... Само че - не във всички случаи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #9 Отговорено 22 Януари, 2015 Това е ясно, че не във всички случаи, но имайки предвид културата на шофиране на българина съм склонен да повярвам, че жълтото се "гони" за минаване, а не за спиране. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tosco 20 #10 Отговорено 22 Януари, 2015 Да снимат, да глобяват, а и да започнат да спират най-накрая, че вече се не издържа... Такова безхаберие по пътищата и улиците никога не е било. Българинът не разбира от свобода и права- обръща го на свободия. По софийските улици и нещо страшно. Вече не се еба*ат светофари, престройване, всеки си спира кой където му кеф. Масово шАфиорите са с убедеността, че подаденият мигач им осигурява безпрекословно предимство. Културата на шофиране и съобразяването с останалите е сведено до нула 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове