Valentin.D 0 #1 Публикувано 19 Януари, 2015 Здравейте, имам Civic 1.6i SR V-tec 97г. От около година от скоростната кутия започна да се чува странен режещ звук, който с времето ставаше все по-силен и в момента е отчетлив. Погледнаха я в сервиз и ми казаха, че ще се наложи ремонт или по-добре нова скоростна кутия според тях. Според вас кое би било по-добре, да търся нова кутия втора ръка или да се отремонтира старата? И как мога да разбера кои скоростни кутии са съвместими с моя мотор? Също така имате ли представа къде бих могъл да намеря такава, ако се наложи да я сменям? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #2 Отговорено 19 Януари, 2015 При натиснат съединител изчезва ли този звук?Ако да най-вероятно е заминал първични вал на скоростите.Най-вероятно ремонта ще излезне по-скъпо от една кутия втора ръка,но при положение че я чуеш и покараш на колата.Иначе има вероятност тази,която вземеш и тя да е тръгнала.Ако вземеш такава задължително и смени трансмисионното масло с оригинално МТФ от Хонда,по-старите търпят и 10 40 обикновено двигателно масло.Иначе за твоя мотор стават повечето кутии от Д-серии,тук може да избираш какво искаш.Ако е кротка семейна кола и целиш икономия можеш да си вземеш по-дълга кутия от икономик,ако искаш да я подсилиш можеш да вземеш по-къса такава.Дори една кутия от Д15Б2 които масово се срешат за по около 60 лв. принципно ще ти свърши работа.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 101 #3 Отговорено 19 Януари, 2015 Колега, би ли обяснил как "заминава" първичния вал? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 19 Януари, 2015 (Редактирано) С метрото.. Редактирано 19 Януари, 2015 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #5 Отговорено 19 Януари, 2015 Е хубу де малко абстрактно се изразих,ама ти си виждал доста такива.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #6 Отговорено 19 Януари, 2015 Според мен не може да се гадае какво е, преди да се отвори самата скоростна кутия. Имах подобен проблем, и въпреки всички приказки, че това било заминало, че онова било счупено, дори и на механиците, които ми ремонтираха колата тогава преди да я отворят, накрая се оказа, че проблемът е от 3 лагера в скоростната кутия, които бяха с изпаднала циментация и изобщо си бяха заминали. Лагерите бяха сменени, проблемът изчезна. При мен шумът се чуваше при отпуснат съединител, както и в движение, а при натискане на съединителя, шумът изчезваше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valentin.D 0 #7 Отговорено 20 Януари, 2015 (Редактирано) При мен също шумът изчезва при натиснат съединител, иначе независимо на коя предавка(без неутрална) съм се чува. Казаха ми, че за да се свали и разглоби скоростната кутия ще излезне по-скъпо и по-добре било да си взема друга Редактирано 20 Януари, 2015 от Valentin.D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #8 Отговорено 20 Януари, 2015 Относително е кое е по-скъпо и кое евтино.И в двата варианта някой може да те прецака,въпрос на избор.Като вземеш кутия на старо не знаеш как е карана и дали и тя няма някой тръгнал лагер.Ако майстора ти е стабилен и ти слага хубави части,може да даеш някой лев отгоре,но ще караш ревизирана кутия и повече няма да я мислиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #9 Отговорено 20 Януари, 2015 При цена на скоростна кутия 50-60-70 лева, въобще не се занимавай с ремонти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #10 Отговорено 23 Януари, 2015 Подкрепям мнението на колегата Civic ZC. Евтиното може да излезе по-скъпо и не само в парично изражение, но и в загуба на време, както и в неприятни изненади на пътя. Можеш да купиш скоростна кутия за 50 лева, (аз лично не съм виждал чак толкова евтина), но купуваш котка в чувал. Не знаеш в какво състояние е, може да е и по-лошо, и тогава си дал тези пари на вятъра. А и самата смяна струва пари, ако не я правиш сам. Въпрос на избор, и на късмет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове