flyfishing 0 #1 Публикувано 8 Януари, 2015 Привет!Почти на 100% съм решил да се зарадвам с ХР-В късата база. Само ми трябва малко подкрепа за избора. С нея освен по асфалта ще се ходи много на риболов. Естествено риболова не е тежък офф, така че най-важното за мен е надеждна ли е нейната по-слаба система 4х4 за това хоби. Така или иначе си има черни пътища,къде по чакълести, но и такива с повечко кал, сняг и т.н. Към момента съм с Дайхатцу Фероза с което притеснения от къде ще минавам не съм имал. Но предвид, че рядко прибягвам към двойното му,това че е 92г, асфалтовите километри които минавам и желанието за нещо по ново и комфортно съм решил че е време за смяна. Освен това са икономични, с най-голям багажник от себеподобните и с възможност за монтаж на газ на мястото на резервната гума.Ако има собственици на ХР-В или ЦР-В(нали са с едно и също 4х4) любители на лова,риболова и леки разходки извън асфалта да дават съвет.Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #2 Отговорено 8 Януари, 2015 Абе става, няма да е като ферозата проходима, ама за целта за която ще я вземаш става. Моето цр-в 1ген. до сега не ме е оставяло ни в снега, ни в калта, ама и аз вече втора зима му научих способностите и не очаквам чудеса. Наистина зимата е кеф, пък щом ти трябва за лек офф ще ти покрие изискванията. При всички случаи хр-в къса база ще е по-проходима от цр-в. Успех в търсенето. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #3 Отговорено 12 Януари, 2015 Има един колега продава къса база с 4х4.Виж в другия раздел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #4 Отговорено 12 Януари, 2015 И съм го виждал на живо и е читава колицата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flyfishing 0 #5 Отговорено 13 Януари, 2015 Предполагам казвате за червената от Дупница,защото тя е 4х4. От обявата там ми е чудно, че пише за блокаж на диференциал, а доколкото съм разбрал при Хонда не е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #6 Отговорено 15 Януари, 2015 Не е червената от Дупница. Влез във раздел "продава" ...цели автомобили и там има една сива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #7 Отговорено 15 Януари, 2015 Тя е само с предно,ако говориш за HR-V то на Ники. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hukumo 39 #8 Отговорено 16 Януари, 2015 Дам, моя е само с предно. предполагам че няма да става за риболов по силно пресечен терен и разкаляни пътища. инак е висок, здрав, надежден и икономичен автомобил. пък и е красавец с новата маска и табло .. идеален компактен автомобил за нашите градски условия. пробвал съм го на лек офроуд и черни пътища но при добри метеорологични условия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flyfishing 0 #9 Отговорено 17 Януари, 2015 Сивата ми харесва, но за съжаление е само с предно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pa4uno 0 #10 Отговорено 31 Януари, 2015 Имам Хрви от две години и не ме е оставило никъде.Занимавам се с професионален риболов и постояно съм в калта по р.Дунав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flyfishing 0 #11 Отговорено 1 Февруари, 2015 Точно това исках да прочета! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #12 Отговорено 1 Април, 2015 Не съм сигурен дали тук му е мястото, но все пак се обсъжда HR-V. Таркалям едно такова от половин година и преди да го взема доста се рових из форума за мения! За това искам и аз да изкажа своето, с надежда, че ще е полезно някому, както са били полезни на мен! Колицата е добра, взех я с газ! 4х4 105 к.с.Мотора работи тихо и без вибраций като повечето японски коли. Какво ми хареса: Евтино 4х4, позицията на водача (не съм като седнал на земята), удобна е за високи хора при слизане и качване, равния под при свалени задни седалки, приличен разход, голям клиренс, големи странични огледала, рядко съм виждал изгнила такава, добра проходимист (бих я сравнил с Лада Нива..... говорим за проходимост, мотора е 100 пъти по-добър). Карах я на дълъг път, 25 часа нон-стоп, почти не гасих двигателя, 2400 км, зимни януарски условия. нито ме предаде нито даде признак да се задъхва, В общи линий добър работен кон! . Какво не ми хареса: Спартански гол интериор, двигателят е слаб за това купе ( в 21-ви век колите са по-пъргави), Скоростната кутия е разчетена за по-ниски скорости ( средна на дълго 100-110, иначе влиза във високи обороти и возенето е шумно и некомфортно, а за дълги преходи над 1000-1500 км. тая скорост е малко изнервяща), мястото на масления филтър ( неудобно на задната страна на двигателя от към купето, ..... Колко ли маслари в България биха си чупили ръцете за да ви го сменят? ..... Повечето не! Но ще ви кажат: Нема проблем бате! Сичко съм сменил! Карай смело! Радиаторите са незащитени в долната си половина и при доста коли са прилично понамачкани от летящи камъчета точно там. Казват че японците работели с внимание към детайла! Е, тук забелязах че не винаги е така! Тапицерията на пода е недоизмислена! Има празни пространства и кухини под нея и там плата макар и дебел се къса, А върху тунела пред задните седалки има болтове с неподходящо обемни глави напиращи да прокъсат плата и там! За тези които не са надничали под капака! Има една особеност! Тук двигателя е в дясната част, а скоростната кутия в ляво! Сиреч на обратно на това което сте свикнали да виждате при голфа, опела, реното, и всички останали. Като цяло! Колата е добра! Доволен съм! Върши работата заради която се спрях на модела! Има си и шантав фасон за да не се слива с тълпата. И поне за сега въпреки годините си изглежда сигурна! Ако искате обаче по истински джип, с по приятен и ергономичен интериор, красив и комфортен! Може би една Тойта Рав4, е по-добрата оферта! Там има и вариант за дизел! А за мен джипа трябва да е дизел! Обаче е много ощетен от към багажник! Дано съм бил полезен с горното! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #13 Отговорено 15 Април, 2015 Най удачния автомобил за този вид риболов.Проверено....6 години и 160к километра.Събира точно...мен и 3 ма колеги,една понтонна лодка или 4 проходилки.Най-нисък разход лв./100 км от всичко 4х4.Калпави ламарини и седалки ,но железен двигател и ходова част.Ако трябва да сменя сега Харвито не знам какво бих си купил.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #14 Отговорено 16 Април, 2015 Ново харви с цвт Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове