Jump to content
stm

Да помогнем на колега!Има лош проблем с CR-V ,128 к.с.,автоматик

Recommended Posts

Здравейте

 

Искам съвет от вас как да помогнем на колега(мои близък възрастен ).Хареса моето ЦР-В  и реши да си купи и той такова ....Обикаля , търси , прави накрая се спря на един екземпляр - колата изглежда добре - двигателя работи добре както на газ така и на бензин , скоростите се сменят нормално , всико по ходовата част и системата 4х4 е нормално

 

Авомобила му е подобен на моя - 128к.с. , автоматик - раликата само е че неговата е с десен волан(това обаче едва ли има значение )и газовия му инжекцион е Ланди Ренцо - също висок клас !

 

Кара вече около 2 месеца колата по съвсен нормален начин  и спокоен начин -типично спокойно и внимателно шофиране като за 60 годишен водач . Всичко ОК , освен разхода му на ГАЗ - извънградско не може да падне под 12,5-13,00 /100 км , градско под 15-16 /100 км във Варна

 

Сравнено с моя разход е поне с + 2 литра отгоре

 

Хондата е водена на диагностика - няма записани грешки в компютъра . Газовия инжекцион също е проверен - газ не изтича , и при него няма грешки ......

 

Единственно къде ходил пак да тества му казали че по време на движение леко падала температурата на двигателя с 5-15 градуса спрямо нормалното но това по никакъв начин не се отразява на стрелката на таблото ....Оборотите след като загрее също са си нормални Предполагам ще смени термостат но едва ли това ще окаже влияние защото същия проблем го имаше и лятото

 

Другото което са му казали по време на поредното тестване , че са забелязали като странно е това че колата и на газ и на бензин работи на богата смес ....  , въпреки че показанията на ланда сондата и диаграмите при работа на газ и на бензин били нормални (въпреки че според мен двете се изключват взаймно )

 

Възможно ли е причината за този завишен разход да е тази "богата смес "?Къде може да е причината за това ?

 

Друга причина възможна за този разход според описаните обстоятелствас поред вас може ли да има ?

 

Препоръчайте някой във Варна (проверен и доказан майстор на хонда )които може да направи правилната диагностика , да провери каквото трябва и евентуално да хване проблема

 

Благодаря ви  

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е - да си смени свещите и да си провери / смени дистр. капачка, палец, кабели. Не си писал обслужвана ли е и с какви консумативи. Термостат задължително. С какви гуми е?

Редактирано от Stamba

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колегата Митко от нашия град имаше същия проблем с абсолютно същата кола, че и  с десен волан, в офроуд форума беше писал тъй като дълго време се бореше с проблема. Последно спомена, че заради проблем с термостата не му се включвал и лок ъп на скоростнота кутия при извън градско и след смяната на термостата се оправила и съответно и оборотите паднали. Питай колегата какви обороти му държи извън града при скорост 120км.? За в града общо взето с автоматик под 14-15л./100 не съм чул някой да се похвали на газ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че на мен градско си ми харчи 15-16 при ненатоварено шофиране, извънградско движи между 11 и 13 и никога не ми е хрумвало, че е висок разхода... Ти не ги гледай тия по форумите дето се хвалят, че им харчи 5 на сто газ със 140. Гледай цифрите по каталога на Хонда и от там добави +1 или +2 за газ и получаваш реалния разход.

 

ПП - Що не си размените колите за месец и тогава да сравните разхода, ще е интересен експеримент :)

Редактирано от swartalf

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално в момента завишения разход на колегата е сравняван със моят и от там правиме разликата Той е минимум с +2 литра върху моя

 

Нямам никаква представа какъв раход давата на CR-V  , 128 к.с., автоматик по каталозите на хонда ???Някои знае ли  тези данни за да видя и при мен как се движат нещата

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти какво точно караш освен,че е комби :D 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същата кара и той, само че с нормален волан. Иначе разходът по книжка е 8,4 извън и 12,7 в града, това за бензин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега виж тук какво дават за разхода:

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=12343

 

Разход на гориво (в града) 12.6 л./100 км.Публикувано изображение Разход на гориво (извън града) 8.6 л./100 км.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко, аутодатата и друг път е имала разминавания по други данни и професионалистите тук ще го потвърдят иначе колегата пита за разход по книжка, та аз я имам въпросната книжка към тази за колата "Honda Fuel Consuption test details" UK. , бях я сканирал при систематизираната информация в офроуда. :yes: Обаче гледам не е упоменато дали става въпрос за 128 или за 147 коня при мен, та може да е за 147 коня, който пък уж го дават една идея по икономичен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги скоро не съм се включвал аз - ама то защото съм нямал сериозни проблеми с моето ферхонде  :mail: .

Искам да кажа, че този разход, който си посочил е напълно нормален - моята кола е същата автоматик 128кс, и като заредя за 20лв газ минавам - не по-вече от 115км градско, което си е май и от горе. 

Вчера ходих до търново в студ, дъжд и мъгла и въпреки, че не съм карал по-вече от 100км, разхода ми не ми падна под 11,5 на 100км, говорим за ГАЗ. 

Така, че мисля това си е разхода на хондата - моята е обикновенна газова. 

 

Искам само да попитам колегата, който обяснява за темостата нещо, че влияело на Лок ъпа, защото вчера на мен за 600км, не ми се включи нито веднъж, а стрелката на градусите ми стоеше на 0 почти. 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая тема съм я пропуснал!До онзиден карах 3 години 1-ва ген, десен волан, 128 коня, автомат, JDM-ка, нямах газ. Преди това 1.5г пак същото.Бензин и двете горяха 10-11л/100 км комбиниран разход. По английските сайтове, за този модел го дават комбиниран разход 28 мили с 1 галон което е 10.08л/100км.Нямам представа защо, не се включва лок-ъпа. Маслото в ск.кутия се охлажда - има тръба минаваща през долното казанче на радиатора на колата. И двете си CR-V-та съм ги карал зимата с постоянно отворен термостат, т.е. по-ниска работна температура на двг, респективно на ск.кутия. Стрелката на температурата ми е стигала до 0 (нула) при спускане. Лок-ъпът и на двете си работеше коректно. Също така, не съм забелязал разлика в разхода с повреден и с работещ термостат. Ако е имало е била незабележима.п.п. И все пак да уточня - говоря за Англия, където температурата през зимата е от -2 до +10.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към правилният майстор на Хонди във Варна-Дидо(колегата Miamoto)!Той наистина разбира и е много точен!Напиши му лично съобщение и той ще те консултира най-правилно!Който е от Варна-мисля ще потвърди,че той е Човека!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...