Jump to content
agavrailov

Надъхващи цитати на известни хора

Recommended Posts

image.thumb.png.ddd6bf00ea2a6bcb60284ea2725b5d21.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.16c2234dcf2ee78e48f9e4be03529a4d.png

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

Не завинаги, защото "на лъжата краката са къси".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност няма нищо по - безполезно от това да правиш с голяма ефективност нещо, което изобщо не трябва да се прави!

Питър Дракър

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето отношение, вашето здраве и вашата финансова ситуация са отражение на начина, по който вие мислите през повечето време!

Брайън Трейси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

488935408_691830996847680_6822747493842153444_n.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.a9f332d3e7cf5087acc1169dbdf6d510.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

“Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят - което дава на обществото.

Ако някой не дава нищо, а само получава, неговата стойност е кръгла нула.

А ако някой много дава, докато нищо не иска - стойността му клони към безкрайност.”

Теодосий Теодосиев

image.thumb.png.2dfd8254a33142145631b441788339b9.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

491453665_680900474888424_2669645158122602305_n.jpg

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ратан Тата, индийски мултимилиардер с нетна стойност 291 милиарда долара, бе попитан от радиоводещ в интервю:

- Господине, кога сте бил най-щастливи в живота си?

Ратан Тата отговори:

Преминах през четири етапа на щастие в живота си и накрая разбрах смисъла на истинското щастие.

Първата стъпка беше натрупване на богатство и ресурси.

Но в този момент не получих щастието, което исках.

След това дойде вторият етап на натрупване на ценности и обекти. Но разбрах, че ефектът от това също е временен, а блясъкът на бижутата не трае дълго.

След това дойде и третият етап на големите проекти.

Притежавах 95% от петрола в Индия и Африка. Бях собственик и на най-големия завод за стомана в Индия и Азия. Но и тук не стигнах до щастието, което си представях.

Четвъртата стъпка дойде, когато мой приятел ме помоли да купя инвалидни колички за деца с увреждания - около 200 на брой. Но същият приятел настоя да отида с него и да дам количките на децата. Видях странен блясък на щастие по лицата на тези деца. Видях ги всичките да седят в детските си колички, да се движат и играят. Сякаш бяха пристигнали на място за пикник и са споделили наградата си с мен. Чувствах се толкова щастлив отвътре.

Когато реших да си тръгна, едно от децата ме хвана за крака.

Опитах се да се освободя бавно, но детето погледна лицето ми и ме стисна още по-силно. Наведох се и казах:

- Скъпи, имаш ли нужда от нещо друго?

Реакцията на това дете не само ме шокира, но промени напълно виждането ми за живота.

Това малко момче ми каза:

"Искам да запомня лицето ти така, че като те видя в Рая, да мога да те позная и да ти благодаря отново!"

image.thumb.png.764138fdda7931e02399d3d09a786fe3.png

• Харесвам 2
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ако за нищо не те бива, колектива най-добре прикрива, че за нищо не те бива."

Радой Ралин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.dc7d8b7a5df8ba8ae420729c91435183.png

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.88fc1447bad4ff0165ee2d5508a8d650.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.697f9de375aaf867b81d568a23ed4498.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.74f76dda6b8487092604a49581371de7.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЧАРЛИ ЧАПЛИН Е ЖИВЯЛ 88 ГОДИНИ!

ТОЙ НИ Е ОСТАВИЛ ЧЕТИРИ ИЗЯВЛЕНИЯ:

1. Нищо не е вечно на този свят, дори нашите проблеми.

2. Обичам да ходя под дъжда, защото никой не може да види сълзите ми.

3. Най-изгубеният ден в живота е денят,

в който не се смеем.

4. Шест от най-добрите лекари в света...:

Слънце

Почивка

Упражнения

Диета

Самоуважение

Приятели.

Пазете ги във всички етапи от живота си и се радвайте на здравословен живот...

Ако видите луната, ще видите красотата на Бога...

Ако видите слънцето, ще видите силата на Бога...

Ако видите огледало, ще видите най-доброто Божие творение. Така че повярвай.

Всички сме туристи, Бог е нашият туристически агент, който вече е определил нашите маршрути, резервации и посоки... доверете му се и се наслаждавайте на живота

Животът е просто пътешествие!

Така че живейте днес!

Утре може да не е утре.

Утре може и да няма, живей днес!

image.thumb.png.cd1a059e54e9820785ae5c0d13be0eee.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Аз съм на 64, мама Веси е на 89, баща ми е на 91. Бе, с една дума, сутрин, кат' се събудим, се дебнем кой пръв ши пукни."

Георги Парцалев

На снимката - с родителите си на екскурзия в Рилския манастир.

1989 г.

image.thumb.png.8a969bddb110233a13c191c218603b57.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.615ef15138e881759f4dcc3c26b9ed7c.png

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Знаете ли откъде идват онкологичните болести?

Много години съм изследвал хора с рак – душевния им живот, житейските им ситуации – и мога най-отговорно да кажа: един от корените на тази страшна болест е непростена обида или обида към самия себе си, т.е. чувство за вина.

А знаете ли, че всеки човек за един ден хиляди пъти се разболява от рак и хиляди пъти оздравява?

Раковите клетки, т.е. погрешните, болните, враждебните към организма клетки, се раждат непрестанно. Но организмът веднага ги разпознава и ги пресреща с боен отряд клетки камикадзе, сиреч специални клетки, чиято задача е да го бранят. И те веднага овладяват положението.

Едни от тях са левкоцитите. Тези клетки извършват необходимото и загиват с чиста съвест. Но ако има пробив в имунитета…

Като железни материалисти вие все още не виждате връзка с обидата. Нали? Няма и да я видите, ако сте на мнение, че тялото живее отделно от своята основа – душата. Но те живеят заедно, въпреки вашето незнание.

Затова на всяко състояние на душата ни отговарят абсолютно материални биохимични процеси във физиологията.

Мисълта е материална! Чувството е материално!

И така, обидата, състоянието на недоволство, на потиснатост, на нелюбов, предизвиква процеси, които рязко намаляват имунитета – защитните функции на организма. И тогава започва неудържимо размножаване на клетките нарушители.

Сега ясно ли ви е?“

Мирзакарим Норбеков

image.thumb.png.8d8b972856b27fdb2ee299851c4114b9.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.428a278921274c42b0c7f4b27350b4cb.png

"Този човек е получил своя дял. Не е получил нито повече, нито по-малко от това, на което има право, но въпреки това действието му е засегнало и други хора. Тоест, той е упражнил правото си на свободна воля, но с несправедливост. Свободната воля не може да се упражнява, както всеки си пожелае. Правдата изчезва, когато другите са наранени. Тук не става въпрос само за морал, а за несправедливо упражняване на избора. Свободната воля приключва тогава, когато злоупотребиш с друг, тоест ти си свободен до степен да не причиняваш вреда или щета на трети страни или на обществото като цяло."

Лауреано Гонсалвес 

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Как ме мъчи всеки ден,

тоа’ въпрос трагичен:

ем да бъда откровен,

ем да бъда симпатичен?“

103 години от рождението на Радой Ралин (1922 – 2004).

image.thumb.png.6ca1a3b86001a3d96310635bfa855b24.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.27069a53c74dd52d484a7e0e3452d200.png

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20 ЦИТАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕПРОЧИТАТ ВСЕКИ ДЕН

1. Онзи, който не разполага с две трети от деня лично за себе си, се нарича роб. – Ф. Ницше
2. Няма смисъл да наемаме грамотни хора, а след това да им казваме какво да правят. Ние наемаме грамотни хора, за да ни казват ние какво да правим. – Стив Джобс
3. Онзи, който иска веднага да види резултатите от своя труд, трябва да стане обущар. – Алберт Айнщайн
4. Винаги избирайте най-трудния път – на него няма да срещнете конкуренти. – Шарл де Гол.
5. Правилното решение, взето със закъснение, е грешка. – Ли Якока
6. Ако смятате, че обучението струва скъпо, се опитайте да научите колко струва невежеството. – Робърт Кийосаки
7. Ако вашата единствена цел е в това да станете богати, вие никога няма да я достигнете. – Джон Дейвисън Рокфелер
8. Парите няма да ви направят по-щастливи. Сега имам 50 милиона и аз съм толкова  щастлив, колкото когато имах 48 милиона.- Арнолд Шварценегер
9. Хората не искат да бъдат богати; хората искат да бъдат по-богати от другите. – Джон Стюарт Мил
10. Не говори, че работиш. Покажи, че си спечелил. – Томас Робърт Дюар
11. Който работи цял ден, той никога няма да спечели пари. – Джон Дейвисън Рокфелер
12. Рецепта за успех: учете се, докато другите спят; работете, докато другите бездействат; гответе се, докато другите играят; и мечтайте, докато останалите само желаят. – Уилям А. Уард
13. Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Неотдавна стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%. – Неизвестен автор
14. Да убеждаваш хората да придобият онова, от което нямат нужда, с пари, които те нямат, за да произведат впечатление на онези, на които не е работа, днес това мошеничество е станало действително виртуозно. – Виктор Папанек
15. Каквато и да е вашата цел, вие можете да я постигнете, само ако поискате да се потрудите. – Опра Уинфри
16. Аз предпочитам да получавам доход от 1% от усилията на сто души, отколкото от 100% от собствените си сили. – Джон Дейвисън Рокфелер
17. Пазарите са нестабилни. Инвестирайте в себе си. – Михаил Барщевский
18. Не e важно какво мислите – дали можете или не можете, все едно вие сте прави. – Хенри Форд
19. Вие ще имате всичко, ако не се тревожите за това, на кого ще останат наградите за вашите заслуги. – Бенджамин Франклин
20. По-добре да наема човек eнтусиаст, отколкото човек, който знае всичко. – Джон Дейвисън Рокфелер

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...