DAN_DAN 673 #682 Отговорено 12 Април 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1342 #683 Отговорено 12 Април Абсолютно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6540 #684 Отговорено 12 Април Off Topic Не завинаги, защото "на лъжата краката са къси". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #685 Отговорено 14 Април Със сигурност няма нищо по - безполезно от това да правиш с голяма ефективност нещо, което изобщо не трябва да се прави! Питър Дракър Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #686 Отговорено 14 Април Вашето отношение, вашето здраве и вашата финансова ситуация са отражение на начина, по който вие мислите през повечето време! Брайън Трейси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6540 #687 Отговорено 14 Април Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #689 Отговорено 15 Април “Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят - което дава на обществото. Ако някой не дава нищо, а само получава, неговата стойност е кръгла нула. А ако някой много дава, докато нищо не иска - стойността му клони към безкрайност.” Теодосий Теодосиев Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6540 #690 Отговорено 16 Април 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #691 Отговорено 16 Април Ратан Тата, индийски мултимилиардер с нетна стойност 291 милиарда долара, бе попитан от радиоводещ в интервю: - Господине, кога сте бил най-щастливи в живота си? Ратан Тата отговори: Преминах през четири етапа на щастие в живота си и накрая разбрах смисъла на истинското щастие. Първата стъпка беше натрупване на богатство и ресурси. Но в този момент не получих щастието, което исках. След това дойде вторият етап на натрупване на ценности и обекти. Но разбрах, че ефектът от това също е временен, а блясъкът на бижутата не трае дълго. След това дойде и третият етап на големите проекти. Притежавах 95% от петрола в Индия и Африка. Бях собственик и на най-големия завод за стомана в Индия и Азия. Но и тук не стигнах до щастието, което си представях. Четвъртата стъпка дойде, когато мой приятел ме помоли да купя инвалидни колички за деца с увреждания - около 200 на брой. Но същият приятел настоя да отида с него и да дам количките на децата. Видях странен блясък на щастие по лицата на тези деца. Видях ги всичките да седят в детските си колички, да се движат и играят. Сякаш бяха пристигнали на място за пикник и са споделили наградата си с мен. Чувствах се толкова щастлив отвътре. Когато реших да си тръгна, едно от децата ме хвана за крака. Опитах се да се освободя бавно, но детето погледна лицето ми и ме стисна още по-силно. Наведох се и казах: - Скъпи, имаш ли нужда от нещо друго? Реакцията на това дете не само ме шокира, но промени напълно виждането ми за живота. Това малко момче ми каза: "Искам да запомня лицето ти така, че като те видя в Рая, да мога да те позная и да ти благодаря отново!" 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #692 Отговорено 16 Април "Ако за нищо не те бива, колектива най-добре прикрива, че за нищо не те бива." Радой Ралин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #693 Отговорено 16 Април 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #694 Отговорено 16 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #695 Отговорено 16 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6540 #696 Отговорено 16 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #697 Отговорено 17 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #698 Отговорено 17 Април ЧАРЛИ ЧАПЛИН Е ЖИВЯЛ 88 ГОДИНИ! ТОЙ НИ Е ОСТАВИЛ ЧЕТИРИ ИЗЯВЛЕНИЯ: 1. Нищо не е вечно на този свят, дори нашите проблеми. 2. Обичам да ходя под дъжда, защото никой не може да види сълзите ми. 3. Най-изгубеният ден в живота е денят, в който не се смеем. 4. Шест от най-добрите лекари в света...: Слънце Почивка Упражнения Диета Самоуважение Приятели. Пазете ги във всички етапи от живота си и се радвайте на здравословен живот... Ако видите луната, ще видите красотата на Бога... Ако видите слънцето, ще видите силата на Бога... Ако видите огледало, ще видите най-доброто Божие творение. Така че повярвай. Всички сме туристи, Бог е нашият туристически агент, който вече е определил нашите маршрути, резервации и посоки... доверете му се и се наслаждавайте на живота Животът е просто пътешествие! Така че живейте днес! Утре може да не е утре. Утре може и да няма, живей днес! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #699 Отговорено 17 Април "Аз съм на 64, мама Веси е на 89, баща ми е на 91. Бе, с една дума, сутрин, кат' се събудим, се дебнем кой пръв ши пукни." Георги Парцалев На снимката - с родителите си на екскурзия в Рилския манастир. 1989 г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #700 Отговорено 17 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #701 Отговорено 17 Април "Знаете ли откъде идват онкологичните болести? Много години съм изследвал хора с рак – душевния им живот, житейските им ситуации – и мога най-отговорно да кажа: един от корените на тази страшна болест е непростена обида или обида към самия себе си, т.е. чувство за вина. А знаете ли, че всеки човек за един ден хиляди пъти се разболява от рак и хиляди пъти оздравява? Раковите клетки, т.е. погрешните, болните, враждебните към организма клетки, се раждат непрестанно. Но организмът веднага ги разпознава и ги пресреща с боен отряд клетки камикадзе, сиреч специални клетки, чиято задача е да го бранят. И те веднага овладяват положението. Едни от тях са левкоцитите. Тези клетки извършват необходимото и загиват с чиста съвест. Но ако има пробив в имунитета… Като железни материалисти вие все още не виждате връзка с обидата. Нали? Няма и да я видите, ако сте на мнение, че тялото живее отделно от своята основа – душата. Но те живеят заедно, въпреки вашето незнание. Затова на всяко състояние на душата ни отговарят абсолютно материални биохимични процеси във физиологията. Мисълта е материална! Чувството е материално! И така, обидата, състоянието на недоволство, на потиснатост, на нелюбов, предизвиква процеси, които рязко намаляват имунитета – защитните функции на организма. И тогава започва неудържимо размножаване на клетките нарушители. Сега ясно ли ви е?“ Мирзакарим Норбеков 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #702 Отговорено 22 Април "Този човек е получил своя дял. Не е получил нито повече, нито по-малко от това, на което има право, но въпреки това действието му е засегнало и други хора. Тоест, той е упражнил правото си на свободна воля, но с несправедливост. Свободната воля не може да се упражнява, както всеки си пожелае. Правдата изчезва, когато другите са наранени. Тук не става въпрос само за морал, а за несправедливо упражняване на избора. Свободната воля приключва тогава, когато злоупотребиш с друг, тоест ти си свободен до степен да не причиняваш вреда или щета на трети страни или на обществото като цяло." Лауреано Гонсалвес 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #703 Отговорено 23 Април „Как ме мъчи всеки ден, тоа’ въпрос трагичен: ем да бъда откровен, ем да бъда симпатичен?“ 103 години от рождението на Радой Ралин (1922 – 2004). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #704 Отговорено 23 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 157 #705 Отговорено четвъртък в 04:21 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6540 #706 Отговорено четвъртък в 17:54 20 ЦИТАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕПРОЧИТАТ ВСЕКИ ДЕН 1. Онзи, който не разполага с две трети от деня лично за себе си, се нарича роб. – Ф. Ницше 2. Няма смисъл да наемаме грамотни хора, а след това да им казваме какво да правят. Ние наемаме грамотни хора, за да ни казват ние какво да правим. – Стив Джобс 3. Онзи, който иска веднага да види резултатите от своя труд, трябва да стане обущар. – Алберт Айнщайн 4. Винаги избирайте най-трудния път – на него няма да срещнете конкуренти. – Шарл де Гол. 5. Правилното решение, взето със закъснение, е грешка. – Ли Якока 6. Ако смятате, че обучението струва скъпо, се опитайте да научите колко струва невежеството. – Робърт Кийосаки 7. Ако вашата единствена цел е в това да станете богати, вие никога няма да я достигнете. – Джон Дейвисън Рокфелер 8. Парите няма да ви направят по-щастливи. Сега имам 50 милиона и аз съм толкова щастлив, колкото когато имах 48 милиона.- Арнолд Шварценегер 9. Хората не искат да бъдат богати; хората искат да бъдат по-богати от другите. – Джон Стюарт Мил 10. Не говори, че работиш. Покажи, че си спечелил. – Томас Робърт Дюар 11. Който работи цял ден, той никога няма да спечели пари. – Джон Дейвисън Рокфелер 12. Рецепта за успех: учете се, докато другите спят; работете, докато другите бездействат; гответе се, докато другите играят; и мечтайте, докато останалите само желаят. – Уилям А. Уард 13. Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Неотдавна стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%. – Неизвестен автор 14. Да убеждаваш хората да придобият онова, от което нямат нужда, с пари, които те нямат, за да произведат впечатление на онези, на които не е работа, днес това мошеничество е станало действително виртуозно. – Виктор Папанек 15. Каквато и да е вашата цел, вие можете да я постигнете, само ако поискате да се потрудите. – Опра Уинфри 16. Аз предпочитам да получавам доход от 1% от усилията на сто души, отколкото от 100% от собствените си сили. – Джон Дейвисън Рокфелер 17. Пазарите са нестабилни. Инвестирайте в себе си. – Михаил Барщевский 18. Не e важно какво мислите – дали можете или не можете, все едно вие сте прави. – Хенри Форд 19. Вие ще имате всичко, ако не се тревожите за това, на кого ще останат наградите за вашите заслуги. – Бенджамин Франклин 20. По-добре да наема човек eнтусиаст, отколкото човек, който знае всичко. – Джон Дейвисън Рокфелер 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #707 Отговорено преди 3 часа 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #708 Отговорено преди 2 часа Диоген ядял леща на улицата. Покрай него минал Аристип и възкликнал: - Диогене, ако се беше научил да се подмазваш на царя, сега нямаше да ти се налага да ядеш леща! Диоген отговорил: - А ти, Аристипе, ако се беше научил да ядеш леща, сега нямаше да ти се налага да се подмазваш на царя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 673 #709 Отговорено преди 2 часа " Откакто свят светува, все мазният отгоре плува. " Радой Ралин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове