buleka vti 5 #1 Публикувано 19 Април, 2014 (Редактирано) Привет на всички.Искам да попитам някой има ли опит и препоръка от някакво лепило което може да залепи стоп.Става въпрос за невидимата част където се захваща с винтовете.Пласмасата е сива на цвят но немога да кажа какво съдържа и какъв тип е.Имам каноколит Локтайт но не смея да клепам понеже ако не стане после самия него пък немога да го отстраня.Някой ако е ползвал някакво лепило или двукомпонентен пластелин за пластмаса нека сподели. Редактирано 19 Април, 2014 от buleka vti Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #2 Отговорено 21 Април, 2014 Щом е в невидимата част, пробвай с двукомпонентните епоксидни лепила. Поне ще е здраво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #3 Отговорено 21 Април, 2014 Двукомпонентните са пълна измишльотина канилулита би го залепил но колко ще изкара не се знае по-ефтино ще ти е да си вземеш ново стъкло или стоп аз не бих го лепил. Също може и със санитарен силикон прозрачния на хенкел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Окич 69 #4 Отговорено 24 Април, 2014 Пробвай с Loctite Gel - около 2лв струва. Всичко залепено се е чупело от друго място, но не и от залепеното. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
николаи 3 #5 Отговорено 25 Април, 2014 можеш да пробваш ако имаш под ръка силикон за термопоялник има различни цветове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Antony23 4 #6 Отговорено 26 Април, 2014 Щом е от страната, която не се вижда можеш да пробваш и с работен силикон - в Бриколаж се продава и със сигурност ще ти свърши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
musho 6 #7 Отговорено 29 Април, 2014 Пробвай с епоксидно лепило. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda-vtec 6 #8 Отговорено 29 Април, 2014 Лепило "Бизон" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #9 Отговорено 28 Януари, 2018 Лепило "Бизон"Не знам колко се вижда на снимките , беше спукан от горе до долу. Залепих го с Loctite без да го свалям. Държи вече десетина дни , като температурата е от минус 10-15 през нощта до 6-7 през деня. Тези дни ще го напъна да го сваля , защото трябва да сменя една крушка , дано издържи.Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #10 Отговорено 10 Февруари, 2018 Греда! Разлепи се след двайсетина дни. Явно не издържа на вибрациите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #11 Отговорено 11 Февруари, 2018 (Редактирано) Здравей, намери си една черна пластмаса с ширината на стопа(невидимия ръб), в нета намери лепило за C-PVC и мажи пластмасата, цепката и лепи ако прецениш, можеш да си пробиеш и малки дупчици и миниатурни рапидки да (през новата пластмаса ) да завиеш, пред и зад спуканото, да стане като шев. Полезно ще да е, ако го надраскаш внимателно с едан шкурка , там където ще легне новата пластмаса. Грозно, но ефикасно. Красиво - друг здрав. Редактирано 11 Февруари, 2018 от zmiata29 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #12 Отговорено 13 Февруари, 2018 На 11.02.2018 г. at 10:41, zmiata29 написа: Здравей, намери си една черна пластмаса с ширината на стопа(невидимия ръб), в нета намери лепило за C-PVC и мажи пластмасата, цепката и лепи ако прецениш, можеш да си пробиеш и малки дупчици и миниатурни рапидки да (през новата пластмаса ) да завиеш, пред и зад спуканото, да стане като шев. Полезно ще да е, ако го надраскаш внимателно с едан шкурка , там където ще легне новата пластмаса. Грозно, но ефикасно. Красиво - друг здрав. Засега му сложих едно тиксо да не се пълни с вода . Не съм в БГ в момента и нямам време и възможност за по-сложни процедури. Като се прибера живи и здрави ще пробвам , ако не ще търся из моргите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #13 Отговорено 14 Февруари, 2018 Ако си в подходящата чужбина, навести тамошните морги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #14 Отговорено 17 Февруари, 2018 На 14.02.2018 г. at 7:17, zmiata29 написа: Ако си в подходящата чужбина, навести тамошните морги. Австрия , но съм в малко градче и не знам около мене къде има морги. А и тука почти няма Харвита. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #15 Отговорено 17 Февруари, 2018 Купи си обикновено секундно лепило - цианоакрилат (или производните му там) на гел. Марката няма значение Лепи без грешка пластмаси (освен PP и PE). http://www.slanchogled.com/Product-Слънчоглед-Mitreapel-моментно-лепило-Активатор_6497.aspx Лепил съм с това преден фар. Не е пропуснал 4-та година. По принцип в магазини за мебелен обков се намира това. Ако няма там такова ще намериш цианоакрилатни лепила на loctite, moment и други.. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #16 Отговорено 18 Февруари, 2018 Преди 21 часа, Vancho написа: Купи си обикновено секундно лепило - цианоакрилат (или производните му там) на гел. Марката няма значение Лепи без грешка пластмаси (освен PP и PE). http://www.slanchogled.com/Product-Слънчоглед-Mitreapel-моментно-лепило-Активатор_6497.aspx Лепил съм с това преден фар. Не е пропуснал 4-та година. По принцип в магазини за мебелен обков се намира това. Ако няма там такова ще намериш цианоакрилатни лепила на loctite, moment и други.. Имам такова , наистина прави чудеса. Ще пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Маббаа 1 #17 Отговорено 24 Февруари, 2018 Най хубаво се получава с поялник, Нагряваш стопа и леко го размазваш да се получи еднакво, да не е грапаво.Но да ти е свален, после най отдолу на стопа правиш малка дупка с бургийка 3 мм за да изтича ако попадне вода.Иначе ще ти се оросява. Моя е спукан най отгоре и така стана супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #18 Отговорено 7 Април, 2018 Втори опит . Залепих го с лепилото на снимката , стана прилично да видим само колко ще издържи.Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове