Ves_es 0 #1 Публикувано 6 Декември, 2013 Здравейте , днес забелязах че под педала на съединителя при натискане и връщане най долу в дъното (много скърца) излиза смазка приличаща на грес.Това че предстой смяна на съединителя или до колкото знам има две помпи някоя от тях да е свършила вече ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Попай 55 #2 Отговорено 6 Декември, 2013 Здравейте , днес забелязах че под педала на съединителя при натискане и връщане най долу в дъното (много скърца) излиза смазка приличаща на грес.Това че предстой смяна на съединителя или до колкото знам има две помпи някоя от тях да е свършила вече ? Според мен е горната помпа на съединителя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SeSSion 6 #3 Отговорено 6 Декември, 2013 На мен също ми тече от там, продават се ремонтни комплекти има за по 30 и няколко лева и оригинални за около 90лв. доколкото съм чел. Докато го оправиш си следи нивото на дот в резервоарчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Попай 55 #4 Отговорено 6 Декември, 2013 На мен също ми тече от там, продават се ремонтни комплекти има за по 30 и няколко лева и оригинални за около 90лв. доколкото съм чел. Докато го оправиш си следи нивото на дот в резервоарчето. за 30 лв има помпи втора ръка,лично аз предпочитам тоя вариант Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ves_es 0 #5 Отговорено 7 Декември, 2013 Ясно , с две думи мога ли да продължавам да карам така известно време или ....? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SeSSion 6 #6 Отговорено 7 Декември, 2013 Попай И това го има като вариант, но не знаеш колко време ще изкара "новата" помпа. Ves_es За моженето-може, не съм стигнал до момента, в който ще видя какво ще стане после (Надявам се да не стигна). Но за сега карам така, всеки сам решава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #7 Отговорено 7 Декември, 2013 (Редактирано) Тази тема ще ти е полезна - http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=88919&st=0http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=88919&st=15Нова'>Нова помпа струва 30лв, по спомен(или 40) и след смяната забравяш за проблема. Редактирано 7 Декември, 2013 от LAMER Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ves_es 0 #8 Отговорено 8 Декември, 2013 ОК мерси LAMER ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #9 Отговорено 8 Декември, 2013 къде са тея помпи по 30-40 лева че не мога да вдяна ,хубава маркова помпа на NISSIN Е100 лева ++, поздрави на колегите но има и един алтернативен вариянт ако иска автора на темата да ми пише ще му помогна да си реши проблема на 100%, И аз го ядох тоя с нови помпи и 2 ръка така че вече не се занимавам, пращам я на едно место не карам 2-3 дена и хората ми я връщат готова сглобена и вече си карам 2 години без проблем и течове но всеки сам си решава 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
delano 113 #10 Отговорено 8 Декември, 2013 (Редактирано) "къде са тея помпи по 30-40 лева" - има ги по магазините за япоски автомобили, че не истински - то е ясно, колко изкарват, също не се знае. Ако не ти се дават пари за нова помпа, има хора които са се доказали и се занимават с рециклиране - примерно в Сф знам поне 2ма. А ремонтните комплекти кой ги знае какви и от къде са...не разчитай много. Имал съм случай след поръчка на "оригинални" ремонтни комплекти да минавам през рециклиране, за да си дойдат нещата на мястото...п.п. ...я, сега видях, че постът е юбилеен 666 /the number of the beast/, по-големите знаят... Редактирано 8 Декември, 2013 от Off Beat Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #11 Отговорено 9 Декември, 2013 (Редактирано) хубаваНе знам дали е хубава, но на ЕК-то я смених преди 4г и още няма признаци да се предава. Преди 5-6м взех още една, за EG-то и там всичко е ок, като срещу двете помпи има stage 3 притискател. За маниаците да карат с оригинална, може да си купят нова помпа(най-евтината), на която да ползват само цилиндърчето - все пак е само парче обработен алуминий и да си вземат оригинално буталце, с гумичките(т.нар. ремонтен комплект). За мен това е излишна(и от към време, и от към пари) гимнастика. Редактирано 9 Декември, 2013 от LAMER Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashko87 10 #12 Отговорено 9 Декември, 2013 Колеги тая помпа как се разглобява ,аз като я гледах капсолована ми се видя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ves_es 0 #13 Отговорено 13 Декември, 2013 Здравейте , едно приятелче автомонтьор ми каза че помпата е капсалована и не подлежи на рециклиране така че ще слагам нова TRW 200 лв. Да ми е честита Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SeSSion 6 #14 Отговорено 13 Декември, 2013 Преди няколко дена си купих ремонтен комплект за помпата, 32лв. Seiken. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #15 Отговорено 13 Декември, 2013 Няма такова нещо, поне при 5-та генерация, а те трябва да са еднакви.Помпата се разглобява и за 200 лв можеш да си вземеш нова оригинална.Като я разглобиш, ако няма надрано по цилиндъра вътре и не се е износил нещо, можеш да купиш само оригинално буталце и си готов.Повярвай ми, знам, защото ги гледах тези неща, но накрая поръчах цяла оригинална. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #16 Отговорено 13 Декември, 2013 излиза смазка приличаща на грес.В помпата няма грес че да тече такава смазка от там, явно някои е смазвал за да не скърца Ако не ти спада течноста в казанчето значи помпта си е ок. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #17 Отговорено 13 Декември, 2013 (Редактирано) Има и истински помпи за доста по-малко пари , като примерно Exedy правят и горни и долни помпи , Ferodo също , Brembo , TRW и те и общо взето всеки един по-голям производител на части.Чак 200.00лв за 1 помпа ми се струват много като ремонтният комплект на Senkei е 30тина лева и кара без проблеми бая време Редактирано 13 Декември, 2013 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balinkata 76 #18 Отговорено 13 Декември, 2013 Здравейте , едно приятелче автомонтьор ми каза че помпата е капсалована и не подлежи на рециклиране така че ще слагам нова TRW 200 лв. Да ми е честита Този който ти е казал тази цена TRW може спокойно да го удариш с крика през муцуната Иначе хубава надеждна помпа около 60лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #19 Отговорено 14 Декември, 2013 Хаиде и аз да ви издам една таина и дано не прозвучи като реклама на фирмата нямам нищо общо с нея, преди 3 години и аз имах подобни проблеми то не беше смяна на помпи хови и 2 ръка, споделих с един авер в сервиза за проблема и тои ми даде адрес на фирма ТЕДА гр.Казанлък там момчетата ми я приеха и ми званнаха по телефона след разглобяването им и ми казаха че помпата е надрана и заради тва тече последва шлаифане и полиране на цилиндъра вътре и направата на нови гумички от тях които са с усилени бордове и по вече направения размер от тях, заплатих си услигата и ЕКОНТА в 2-те посоки на стоиност 23 лева и някви стотинки.Така вече близо 3 години без проблем, преди месец на мазда 121 правих същата процедура на един колега е излезна малко по скъпо ремонт и доставки 25 лева, поздрави и всеки сам си решава как да си кара и подържа колата и наи вече как да си харчи кинтите но тия 200 лева за помпа вече е пресилено и не се стърпях и заради тва написах тоя пост които е самата реалност Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #20 Отговорено 14 Декември, 2013 (Редактирано) Това което тече не е смазка, а фини частички гума, примесени със спирачна течност.П.П. И на 5г, и на 6г сивик помпите не са капсуловани. Редактирано 14 Декември, 2013 от LAMER Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ves_es 0 #21 Отговорено 17 Декември, 2013 Проблема е решен днес сложихме оригинална помпа втора ръка от много запазен катастрофирал сивик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове