Jump to content
Guest dragorip

Сгоних се най-накрая

Recommended Posts

Тея новите опели да не ги правят с мотори на Тойота че пише VVT?

Новите 1.7L / 1.9L (Common-rail turbodiesel), доколкото знам са на Fiat, но за бензиновите 1.6/1.8/2.2L не мога да ти кажа защо се казват VVT и както означава. ПП. На мен лично ми е интересно по-скоро към какви клиенти са насочени 2-литровите турбо двигатели (бензин) на въпросното ново поколение Zafira - има две модификации 200к.с. и 240к.с. (втория има 320Nm въртящ момент) :D Какъв човек трябва да си, за да си купиш Zafira с 240к.с. мотор? Все едно Porsche или Lamborghini/Ferrari с 1.0 литров 60к.с., някак си нещо не си пасва :( Редактирано от В16А2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради същата причина с която се прави Honda Odyssey с 3.0L V6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно така колега, Одисея е с NA мотор, съвсем друго е.. Има и още много модели семеен миниван с големи и мощни мотори (основно американските изцепки), но тук говорим за турбо бензинов двигател в тая Zafira. Жената, детето, бебешката седалка, бебето и.. BOOOST! :cool: Не казвам, че е супер безсмислено, но поне малко..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...днес с Астра ГСИ видях го на огледалото даже ми се струва,че е идвал на нощните гонки организирани от Роман :lol: .Та аз бях с двама пътници двамата общо 200 кила той сам ма викам да понастъпя предполагах,че ако момчето е същото и той ще настъпи да се позабавляваме очаквано ме изпревари,но плавно мислех че ще ме подмине доста по бързо явно Втека има душичка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм нещо не върви моята англичанка D16Y2 126 коня Vtec.Днес трудно догоних Бора ТДИ 116к.с. и изобщо не можах да я изпревара това за скорост от 0-170км/ч.Бората тръгна малко по-рано.(може да е имала чип)После пежо 406 купе незнайно със какъв мотор на светофара старт му взех 1 кола до края на 2-ра ,но към 120км/ч ме застигнаи към 140 почна да ме минава,но трябваше да спираме.Сток е моята Д16.

Брато има нещо на колата погледния.Аз имам колега с Голф 4 ....... T D I......... 6 скорости 131кс. много хубав и прилично върви и се дърпаме редовно и аз му напуквам ШУШОНИТЕ редовно.И да не забравя да споделя че Голфа няма проблем с нищо а аз имам Газова с почка която ме спъва достатъчно.И аз му казах че , ако иска кола да се дърпа да си купи ХОНДА а не Голф.Така че не се съгласявам с теб . :D Редактирано от Gencho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някоя б16ка не мн правена да ме препарира четв/петък вечерта на горубляне/цариградско ще се намери ли ? : :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко да се посмеете - снощи на светофара аз със служебния ситроен ZX 1.4 на газ с уж 75кс и сеат толедо май беше TDI пишеше отзад и първа го дърпам на втора не я настъпах до края а сеата се чуваше така че ще гръмне и не може да ме изравни.... после го пуснах щото ми стана смешно с тоя "бързия" ситроен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея зх-чета са скоклести :) Една "гонка" от днеска (в кавички е защото от страни не е приличало на такова). Два пъти на едно и също място сутрин засичам една "бърза" алфа да ми се напича ама аз си се мудя. И тая сутрих какво да видя в огледалото за задно виждане ... въпросната бегачка. Тоя път ме хвана на кеф , както беше тръгнал да ме изпреварва върнах 2-ра :) И за 600 м дистанция (има и завой) ония беше 300 отзад (като още на 3-та върнах газта) :):D :D Явно толкова тежко му стана че на светофара спря, отвори прозореца, каза " долей си масло" (нищо че колата не ми го пипа) :D :D Тамън да го питам тая алфа каква е такава спряла ама тръгна и мина на червено :) Обикновено малко по-надолу вардят куки ама тоя път ги нямаше да мина да му се присмея после :D Явно хората като се качат на някой по нов курник и си мислят, че карат самолети :D

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея зх-чета са скоклести :D Една "гонка" от днеска (в кавички е защото от страни не е приличало на такова). Два пъти на едно и също място сутрин засичам една "бърза" алфа да ми се напича ама аз си се мудя. И тая сутрих какво да видя в огледалото за задно виждане ... въпросната бегачка. Тоя път ме хвана на кеф , както беше тръгнал да ме изпреварва върнах 2-ра :D И за 600 м дистанция (има и завой) ония беше 300 отзад (като още на 3-та върнах газта) :D :D :D Явно толкова тежко му стана че на светофара спря, отвори прозореца, каза " долей си масло" (нищо че колата не ми го пипа) :D :D Тамън да го питам тая алфа каква е такава спряла ама тръгна и мина на червено :) Обикновено малко по-надолу вардят куки ама тоя път ги нямаше да мина да му се присмея после :D Явно хората като се качат на някой по нов курник и си мислят, че карат самолети :D

Не мога да разбера такъв начин на мислене.. "Долей си масло".. Абе рацер убит :) Приеми загубата като пич поне, ако нямаш този истински бензин в кръвта, който би те накарал по-скоро да се зарадваш (просто защото Това е смисълът на всичко което правим в крайна сметка, никога няма да си най-бързият така или иначе, какво по-хубаво от това да видиш, чуеш, и да сложиш на чертата кола по-добра и по-бърза от твоята). Аз лично не мога да кажа дали се кефя повече като съм по-бърз от някой, или като някоя добре направена (или просто нова спортна и скъпа) кола ми подаде бинокъла.. То си е до човек, някои хора се кефим на машините без значение победа/загуба, а други си мерят колите, защото пишките са им малки и не стават за мерене. Няма нищо по-грозно за мен от това някой на който опънеш два ластика, да те гледа лошо после на светофара/края на пистата и да ти подхвърли подобна реплика вместо да те поздрави. Извинявай за отклонението, теро, но ми е болна тема това (не малко пъти ми се е случвало).За да не съм офтопик: Nissan Qashqai 2.0 150к.с. (дизел). Изпревари ме с мръсна газ и клаксонче истимаро, явно изкефен от Del Slow-a, (аз в тоя момент карам зад един ТИР изключително бавно, защото с едната ръка си търсех дъвките в супер неудобната жабка на подлакътника), та чувам аз и се обръщам, някакъв младеж, за момент му видях само очакващия поглед и леката усмивка, настъпи още повече.. докато го изгубих пред ТИР-а. Та викам си Хмммммм :) , а и в тоя момент вече си намерих дъвките, гледам няма никакви коли в насрещното движение :D Продължението на ситуацията вярвам е ясно на всеки "предизвикан" от чааак толкова неконкурентен автомобил (както се оказа), така че ще го спестя. :D Но важното е, да спомена само, по повод предния абзац: после му пуснах аварийни, отпуснах газта да ме настигне и да ми мине за няколко секунди отстрани, нямаше коли в насрещното все още (успях само да разбера че е 2.0 и че е дизел) и оставяйки го да си влезе в платното му извадих :) през прозореца, просто ей така.. дори само заради това, че има желание, и че настъпва колата, ако ще и Fiat Uno на метан да е. Трябва да има усмивки на пътя, а не завистливи наредби от рода на "Виж си после маслото", но се отплесвам пак и затова ще спра дотук. :D Редактирано от В16А2
  • Нагоре 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е! Адреналинът и кефа от гонката са най-важни! :lol: Разбира се, винаги е по-радващо, ако си отпред, особено след оспорвана гонка - кола до кола! :ph34r: А тоя алфаджия просто е останал засегнат от това, че вървенето на колата му не е оправдало разхода на гориво и е искал да му олекне малко, като изръси тая глупост! :lol:

Редактирано от CIVICwarrior

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Простете му на момчето.Нагълтал се е с изгорели газове.:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срещу д16у7 - 100м отпред, след това поисках от момчето да се кача да завъртя едно кръгче да вида защо така не върви, данеби да превключва много рано и на таблото светеше една оранжева лампичка с двигателче (май чека), а и нещо прекъсвача не беше нормален. Някак си странно удряше, а след 5500 оборота не качваше много бързо оборотите на втора и трета. Кво да го правим момчето, дайте нещо идеи на лични да не цапаме темата. Първо може би един елком да мине?

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой мераклия за гонка към 10 вечерта на ОМВ Цариградско?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес на месечната в Пловдив, леко така с една англичанка без втек. Страшно добре вървеше, ама колегата не каза какво е правено по нея, само каза, че загуба от малък втек НЯМА.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резултата ?! :):thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От снощи кораба майка с/у пунто ГТ с чип и боост контролер на 1.4 бара холд 1 кола за кораба майка на 400м и 2 коли до 180 :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резултата ?! :):thumbs1:

Победа за купето :thumbs1: , със сток генерацийката на 35мм и заводското си гърне, издуханото съединителче и едни тежки 15-ки с бордче от е30. Редактирано от rulemaker
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От снощи кораба майка с/у пунто ГТ с чип и боост контролер на 1.4 бара холд 1 кола за кораба майка на 400м и 2 коли до 180 :)

Хмм поздрави значи кораба върви добре :thumbs1: какво си правил по него ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стандартните неща,сп.филтър,спортен 4-2-1 колектор и генерация....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес на месечната в Пловдив, леко така с една англичанка без втек. Страшно добре вървеше, ама колегата не каза какво е правено по нея, само каза, че загуба от малък втек НЯМА.

англичанката е със "спортен" колектор, генерация и филтър,както с 16-ските :) Редактирано от Mom40_87

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе доста добре върви, не че съм се пускал с много англичанки, ама тая е на второ място. На първо е на колегата ocean суапнатото б18, то даже ме би. (тва за англичанките с които съм стартирал)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек може да каже, че имаш доста бърза кола! А освен този, който "даже" те е бил, други автомобили Honda с B18-ки падат от теб?Много ми е интересно само как е успял "даже" да те бие? Теб?!ПП: :)

Редактирано от В16А2
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С други Б18-ки не съм я пробвал, поради липсата им наоколо. Точно тая б18-ка беше ревизирана и с 14-ки джанти и започваше да ми дърпа след 110, като от 140 нагоре не увеличаваше дистанцията. Иначе като си в Бг с удоволствие ще ти покажа колко ми е спряла колата и на теб.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2та старта от вчера и онзи ден. С тези настройки времената са почти едакви с измервателната техника:

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сори за офф-а но сапоред мен ти трябват хубави гуми и ще смъкнеш времето не малко , защото с почти 3 сек 60фт означава че оставаш бая дълго на старта въртейки гуми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма роллоут за това са такива 60фт.А последните дни мерих и се пусках с 6-7 коли и на всичките им зимам старта :lol: с дефолт настройките 60фт са 2,38-2,40 сек.пс. вече сложих летните и се очаква още 0.1-0.2 сек да падне 60фт :sayjin::honda::whip:

Редактирано от murdera

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, сега направо се гътнах от смях. Направих една светофарна гонка до края на 2-ра. 5 ген седан д15Бзле (пълен сток), двама човека в колата, 4 джанти с гуми в багажника и най-важното вероятно запушен 2-ри инжектор (защото е супер зле) срещу опел астра 1.6 двувратка от старите, ония беше сам. Резултата лек привес за хондата, но като цяло вървяха на едно :honda::whip: Тоя като не успя да ме мине и направо бях шокиран :sayjin:

п.п. Мърдъре, най-накрая да видя подобна графика дето да не падна от смях (в смисъл, твоята е реална). :lol:

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това 15.333 както го гледаш,с малко грешни настройки на гтека може да покаже 14.8хх :lol: което е абсурдно естествено...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Призовавам колегата рулмейкър да сподели с нас как ги прави тия фокуси да върви наравно с б18 с д16у7-ца, че да взема и аз да си направя купенцето толкова бързо ;)П.П Извинявам се за офф-а.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Терористе,да не съм видял лоша дума за парада спек 2 ;):lol: Това е под 2.2сек 60фт на техника.....

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Редактирано от murdera

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Призовавам колегата рулмейкър да сподели с нас как ги прави тия фокуси да върви наравно с б18 с д16у7-ца, че да взема и аз да си направя купенцето толкова бързо ;)П.П Извинявам се за офф-а.

Кой фокусник си разкрива номерата?
  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

rulemaker мери ли я с Г-тек?Тая Събота или Неделя не щете ли да направим нещо на нашата писта? ;)

Редактирано от rollin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не, скаран съм с всякаква електроника, а и не знам от къде да си взема за да я замеря. По твои наблюдения на Момчил англичанката как върви?

• Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Терористе,да не съм видял лоша дума за парада спек 2 ;):lol:

Тогава ще замълча, защото е баси глупавата гума :lol::lol: М/у другото за драгаджиите горе долу закантва, ама на писта е пълен смях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето го и моя кош ;-)http://www.youtube.com/watch?v=Kup9zjqZzCwhttp://vbox7.com/play:f0b0778eКолата е прилично мръсна, така прави по-малко впечатление ;)

Редактирано от Teodor Aynadzhiev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И пак Рибата е замесен ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не, скаран съм с всякаква електроника, а и не знам от къде да си взема за да я замеря. По твои наблюдения на Момчил англичанката как върви?

Пич,ако обичаш, не обсъждай колата ми пред другите, дръпна ми стига толкова;)!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Терористе,да не съм видял лоша дума за парада спек 2 :):)

Тогава ще замълча, защото е баси глупавата гума :P:) М/у другото за драгаджиите горе долу закантва, ама на писта е пълен смях.
може да сте попаднали на куца бройка(менте),аз досега с колкото хора съм говорил,толкова са останали супер доволни от нея.Поне за драга,гумата си е едно ниво под семислика ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да попаднем на менте ? Може , ама явно всички са ментета ;):o:P И вервай няма нищо общо със семи-слика .... ама нищо освен че някой хора го наричат гума :D Да не съм в офф: сега преди да се прибера гонка с калибра някаква. Ще да е била 150 най-вероятно. Гонката не беше на права, а по завойчета. Доста ме узори, добре че бях с "хубавите " гуми иначе надали щях да го мина :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...