BRAAD 0 #1 Публикувано 29 Октомври, 2013 Добра вечер на всички колеги,и фенове на любимата марка Хонда ! Както по горе съм написал,имам проблем с машинката за прозорец на шофиоррската врата и днес реших да отворя кората и да погледна какво се случва! Та колата е Сивик англи4анка,99 година,хеча и наскоро прозореца ми не може да се вдигне до горе и се чува едно като прескачане на зъб.Днес след като я погледнах и се опитах да сваля ми направи впечетление,че моторчето е захванато със нешто като болт за планката на която са зъбите,и този болт играе и се получава една хлабина между тях! Сигурен съм че не съм първия който се сблъсква с този проблем,така че малко повече инфо и съвети няма да са в повече !!! За сега искам да благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #2 Отговорено 29 Октомври, 2013 Я направи една снимка, и посочи, кое точно играе?!А зъбите на големия полумесец, как са?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BRAAD 0 #3 Отговорено 29 Октомври, 2013 Я направи една снимка, и посочи, кое точно играе?!А зъбите на големия полумесец, как са?!Зъбите видимо са добре,поне за мен до колкото разбирам,проблема е че не успях да я сваля,но явно ще трябва да я снимам за да се види! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6matkata 1 #4 Отговорено 30 Октомври, 2013 И при мен го имаше този проблем, но вчера свалих прозореца до доло и нещо изщрака и прозореца пропадна на цяло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #5 Отговорено 30 Октомври, 2013 Според мен имаш изядени зъби на полумесеца щом чуваш чаткане и прозореца не може да се вдигне.Аз имах такъв проблем на моя сивик и с 2-те стъкла и се оказа, че зъбите са изядени.Проблема го реших като подмених машинките с нови т.е. 2-ра ръка, но здрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheFastman 1 #6 Отговорено 30 Октомври, 2013 колега ако прещраква при вдигане,може да се клещи стъклото и за това да прескачат зъбците и да разбие болта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #7 Отговорено 30 Октомври, 2013 Имах същия проблем до преди седмица!Като се вдигнеше стъклото до горе и започваше едно прещракване от зъбците.Мислех, че последните няколко зъбци са се изронили,но като свалих машинката се оказа прословутата втулка! След смяната й всичко се оправи. Ето и темата: http://forums.hondab...=1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peres 29 #8 Отговорено 30 Октомври, 2013 Ако си от София или имаш път насам - бих те посъветвал директно да звъннеш на жиларя от Княжево (не му знам името) - пратих ти телефон на лични. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BRAAD 0 #9 Отговорено 31 Октомври, 2013 Имах същия проблем до преди седмица!Като се вдигнеше стъклото до горе и започваше едно прещракване от зъбците.Мислех, че последните няколко зъбци са се изронили,но като свалих машинката се оказа прословутата втулка! След смяната й всичко се оправи. Ето и темата: http://forums.hondab...=1С линка който колегата прати,ми помогна много! Мисля че точно от там идва проблема и при мен,но сега виждам,че за да се свали машинката,трябва да се свали и горната релса.по която се движи,а нямам никакво време. Ако има някой от Бургас,който може да каже сервиз, където мога да я закарам,ще съм много благодарен))! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BRAAD 0 #10 Отговорено 31 Октомври, 2013 Ако си от София или имаш път насам - бих те посъветвал директно да звъннеш на жиларя от Княжево (не му знам името) - пратих ти телефон на лични.Благодаря и на колегата,че се опитва да помогне,но София ми идва доста далеко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JimBeam 0 #11 Отговорено 4 Август, 2017 (Редактирано) Здравейте колеги, Вдигам темата защото май имам същия проблем само колата е различна Accord Coupe 99г. Стъклото се сваля перфекто, вдига се перфектно до момента в който стигне крайно горно положение и вместо да спре то започва да прескача и да клопа. Преди да видя темата си мислех че проблема е в релето защото би трябвало моторчето да спира при товар, но след като прочетох за вашите проблеми вече не съм сигурен. Качените снимки вече не се виждат и ще се радвам ако ги качите другаде и също така дайте съвет дали да не проверя релето и нещо по захранването? Редактирано 4 Август, 2017 от JimBeam Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #12 Отговорено 5 Август, 2017 Колега, и аз от някоколко дни го имам този проблем, в горно положение трака, но все още спира. Ще трабва разглобяване. Или е някаква втулка, или са изронени зъби. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JimBeam 0 #13 Отговорено 10 Август, 2017 От това което успях да видя без да свалям двигателчето и механизма не виждам да има изронени зъби... следващата седмица ще разглабям и ще пиша. Ако някой има идея до тогава да драсне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове