ranko57 1 #1 Публикувано 29 Май, 2013 Приятелчета помагайте.Скоро не съм задавал въпроси.ЦРВ-то ми ,98 г. Първа ген.е супер.Но пръскалките на фаровете не работят.А работеха.Релето щрака,но моторчето не работи.Мисля че веднъж пак имаше нещо такова,но бъзикнах незнам какво и се оправи.А сега рових,рових и нищо не стана.Някакви идеи.След релето може ли да има предпазител и къде??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #2 Отговорено 29 Май, 2013 Смени си помпичката,която стои на казанчето,вероятно е заминала.Скоро имах същият проблем и се оказа точно това.Разбира се,ако първо си проверил предпазителите и са здрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ranko57 1 #3 Отговорено 30 Май, 2013 Смени си помпичката,която стои на казанчето,вероятно е заминала.Скоро имах същият проблем и се оказа точно това.Разбира се,ако първо си проверил предпазителите и са здрави Предпазителите са здрави.Моторчето е здраво.Предполагам.Защото работеше последния път когато го пробвах,и не съм го пускал никога повече.От стоене може ли да изгори??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #4 Отговорено 30 Май, 2013 Ти проверили да не са ти запушени маркучетата или самите пръскалки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #5 Отговорено 30 Май, 2013 Моторчето не изгарая а се разбива и затяга Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ranko57 1 #6 Отговорено 31 Май, 2013 Е ако е запушено,поне ще се чува бучене от моторчето,а да не пръсказИмал съм такива ситуаций,а да се разбие и затегне не знам ,но от не използване може за клеяса.Ако извадя буксата от релето,ще мога ли дапусна директно ток на моторчето за да проверя дали работи.Някой правил ли е такова нещо????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #7 Отговорено 31 Май, 2013 Моторчето не изгарая а се разбива и затяга Точно така,разгл.,смазване и тръгва,но е сръткаво,колекторчето и четките са с големината на глава на кибритена клечка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ranko57 1 #8 Отговорено 2 Юни, 2013 Моторчето не изгарая а се разбива и затяга Точно така,разгл.,смазване и тръгва,но е сръткаво,колекторчето и четките са с големината на глава на кибритена клечка. Благодаря на всички за мненията които изказаха....Оправих си праскалките на фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
батката 7 #9 Отговорено 3 Юни, 2013 Приятелчета помагайте.Скоро не съм задавал въпроси.ЦРВ-то ми ,98 г. Първа ген.е супер.Но пръскалките на фаровете не работят.А работеха.Релето щрака,но моторчето не работи.Мисля че веднъж пак имаше нещо такова,но бъзикнах незнам какво и се оправи.А сега рових,рових и нищо не стана.Някакви идеи.След релето може ли да има предпазител и къде???Здравейте, колеги. От 3месеца и аз се сдобих с ЦРВ-99г и вчера реших да пробвам пръскалките на фаровете - да но НЕ. ОТ къде се пускат тези пръскалки? Пробвах чрез пръскалките на предните чистачки от лостчето но нестава, от задните също не става, странично пробвах да натисна лостчето - пак нестава. Моля помагайте- от къде се пускат пръскалките на фаровете, къде е това реле или предпазител, от едно казанче ли взимат течност всички пръскалки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #10 Отговорено 3 Юни, 2013 Трябва да имаш бутон от ляво на волана на таблото преди ел. стъклата. Някъде четох, че на някой коли е направено да пръска само когато са включени фаровете, докато при мен пръска по всяко време стига да е на контакт колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ranko57 1 #11 Отговорено 4 Юни, 2013 Приятелчета помагайте.Скоро не съм задавал въпроси.ЦРВ-то ми ,98 г. Първа ген.е супер.Но пръскалките на фаровете не работят.А работеха.Релето щрака,но моторчето не работи.Мисля че веднъж пак имаше нещо такова,но бъзикнах незнам какво и се оправи.А сега рових,рових и нищо не стана.Някакви идеи.След релето може ли да има предпазител и къде???Здравейте, колеги. От 3месеца и аз се сдобих с ЦРВ-99г и вчера реших да пробвам пръскалките на фаровете - да но НЕ. ОТ къде се пускат тези пръскалки? Пробвах чрез пръскалките на предните чистачки от лостчето но нестава, от задните също не става, странично пробвах да натисна лостчето - пак нестава. Моля помагайте- от къде се пускат пръскалките на фаровете, къде е това реле или предпазител, от едно казанче ли взимат течност всички пръскалки.Приятел.Казанчето с течността е едно за всичко.А пръскалките се пускат когато е на контакт.Трябва да имаш бутон около волана ,по-точно до бутоните които свалят стъклата.Подобно е на бутона който пускаш фарчето за мъгла отзад.А релето е отдолу под волана вляво.Вляво точно до кабелите които влизат във вратата.Бяло е на цвят.При мен е бяло.Ако работи трябва да щрака,ако не или бушон търси ,или е езгоряло.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #12 Отговорено 4 Юни, 2013 Моторчето не изгарая а се разбива и затяга Точно така,разгл.,смазване и тръгва,но е сръткаво,колекторчето и четките са с големината на глава на кибритена клечка. Еее.. колега кажи как ги оправи!! Благодаря на всички за мненията които изказаха....Оправих си праскалките на фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ranko57 1 #13 Отговорено 5 Юни, 2013 Моторчето не изгарая а се разбива и затяга Точно така,разгл.,смазване и тръгва,но е сръткаво,колекторчето и четките са с големината на глава на кибритена клечка. Еее.. колега кажи как ги оправи!! Благодаря на всички за мненията които изказаха....Оправих си праскалките на фаровете. Много лесно.Свалих бронята,извадих моторчето от казанчето.Откачих кабелите.Има една губена обвивка,свалих я и отдолу 3 -ри щивта които държат корпуса към смукателя на помпата.Завъртях го с клещи и тръгна.Беше клеясало.Смазах го и пее.Успех.Бронятя лесно се сваля,но гледай но има копчета които се чупят.Набави си копчета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове