www.spirit 338 #41 Отговорено 3 Октомври, 2013 Йеее... Честит супер як фотоапарат Много обмислях дали да не заменя д3100то което имам сега за д7100, но нещо ме спря.. Поне за сега! Със здраве да си снимаш, и качвай снимки да гледаме! п.п. Доооста добър китак Greece Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
greenex 74 #42 Отговорено 3 Октомври, 2013 Честито за новата техника, ilias! Китака наистина цепи мрака (и светлината)! :)/> Ето и от мен малко гръцко-хавлиени снимки с една Sigma 30 mm, f/2.8 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonny 62 #43 Отговорено 3 Октомври, 2013 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #44 Отговорено 6 Октомври, 2013 Благодаря колеги, апарата надмина очакванията ми. isoто му е ненормално! Ето още една необработвана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #45 Отговорено 6 Октомври, 2013 Съботно-неделно-боженишко 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #46 Отговорено 19 Ноември, 2013 Да се - похваля, от днес имам вече и 50мм ф1.8 аф обектив. Ето първата снимка с него, извинявайте, не е на хондата, а на полото ми. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #47 Отговорено 19 Ноември, 2013 Хайде ще се престраша и аз да вляза в отбора Вече ми писна от фотоапарата ми - Panasonic FZ8, ама все няма пари за нов. Качвам една скорошна снимка от Благоевград, снимана с autobracket и слята, т.е. HDR. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #48 Отговорено 20 Ноември, 2013 (Редактирано) Ето и от мен малко снимки :)/>/>/> Фотоапарата ми е Panasonic FZ28. Снимките не са обработвани по никакъв начин. Не съм фен да ги пипам :)/>/> Редактирано 20 Ноември, 2013 от MonsterOOD 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KpaTyH 25 #49 Отговорено 20 Ноември, 2013 Sigma DP1 и малко PS за тониране 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Валентин87 24 #50 Отговорено 24 Ноември, 2013 https://www.google.bg/search?q=sony+dsc-hx300b&rlz=1C1SAVM_enBG534BG534&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8DWSUprCK8vVsgb2wYDYBQ&ved=0CFQQsAQ&biw=1366&bih=666Здравейте колеги мисля да си закупя този фотоапарат ако някой е запознат с този модел моля да си каже мнението. благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #51 Отговорено 24 Ноември, 2013 Колега " Валентин87 " Бих те насочил фото форум ( потърси го в гугъл, че да не поствам тука линк сякъш рекламирам друг форум ) Български сайт, много запознати хора с много опит, те биха ти помогнали със сигурност. И за да нее ОффтопиК : Една снимчица от Ню Йорк, преди няколко месеца 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tonji 458 #52 Отговорено 25 Ноември, 2013 (Редактирано) И аз съм един вид фотограф, само където снимам по бавничко... Иначе евала за снимките, много добри! П.П. И да не съм Офф ето някакви опити за "фотография" Малко красота от Родопите ! Поздрави! Редактирано 25 Ноември, 2013 от Tonji 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #53 Отговорено 15 Декември, 2013 Синковеца: 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JayR 77 #54 Отговорено 15 Декември, 2013 Привет Колеги, И аз снимам, но за удоволствие към момента. Вече станаха 2, 3 години с това хоби и ми доставя голям кеф, винаги има какво ново да се научи. Ползвам Никон д5000 и д5100; Nikkor 18-55vr,Nikkor 35mm 1.8, Nikkor 55-200vr, Tamron 70-300. Пожелавам весели празници на всички! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Валентин87 24 #55 Отговорено 20 Декември, 2013 здравейте колеги най накрая се сдобих с желания за мен фотоапарат sony dsc-hx300b благодарение на приятелката скоро ще покажа какви снимки прави 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #56 Отговорено 25 Февруари, 2014 Нещо избегА темата надоле 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaze 10 #57 Отговорено 14 Март, 2014 (Редактирано) И аз да се разпиша към фотографите, макар и само за удоволствие. Имам си едно Никонче D80 и към него Nikon 70-300 4.5/5.6 + 50mm 1.8 и китовия 18-55. Обаче напоследък нещо ме човърка да си сглобявам разни щуротии, само и само да правя нещо с ръце, щото от целодневно седене пред компа ми гръмва главата. Та мисълта ми е, че с помощта на малко преходници за жълти стотинки от братският китайски народ и малко боклуци от магазин за левче си сглобих кит за макро със обърнат обектив. Споделям не само да се изфукам, а и защото на някой може да му е интересно, пък макро лещите струват пари. Ето малко резултати: А това е макс увеличението с 18мм наопаки: А това е макро 'светкавицата ми'...: т.е прототипа, сега е от плат с пръстен от кутия отпред, за да се сменя хартията и т.н. глупости... абе играя си, но за предметни снимки става добре: ..Уфф, дълго стана... с две думи и аз снимам Редактирано 14 Март, 2014 от jaze 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #58 Отговорено 16 Март, 2014 Колега, тея твойте работи са доста интересни, бих се радвал ако споделиш къде откри как се правят ))И за да не съм офф: от преди няколко дни 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crv-fan 3 #59 Отговорено 17 Март, 2014 Освен и аз да се присъединя с един Nikon D7100 с 18-105 мм китовия на 4 месеца вече. От 2 седмици и 50 мм 1.4. Мерак голям, умения и време за снимане малко ( надявам се с времето да се увеличат ). Една снимка направена с китовия обектив 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #60 Отговорено 17 Март, 2014 Успях да се доредя до малко хубаво време тази събота и макар да бях с температура, да цъкна някой и друг кадър 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaze 10 #61 Отговорено 17 Март, 2014 swartalf - имаш някои много приятни кадри. Тия кривите с какъв обектив са? www.spirit - открих в интернет Търсих вариант за DIY Macro и това излезе. Ето едно филмче, където е обяснено как става. Сега ще обясня и при мен как стана. Има две важни забележки: 1. Нямаме вече авто фокус, 'щото конекторите вече не се конектват никъде, което е леко неприятно, тъй като при това увеличение 'дълбочината на рязкост' a.k.a. DOF-a е някакви части от милиметъра, пък ако сме в полеви условия няма как да затворим блендата, тъй като спира да се вижда каквото и да било... в смисъл аз не виждам какво снимам и къде е фокуса, иначе е ясно, че с дълга експозиция може да се компенсира. 2. Има един тънък момент с апертурата - тя също трябва да се контролира на ръка. Ако обектива ни има пръстен за тази цел сме ок, обаче повечето напоследък май нямат. Другият момент е, че доколкото знам Canon-ските обективи са с електронен контрол на блендата, докато при Nikon е механично - с едно лостче на байонета. Понеже моя китак няма пръстен си сътворих това от една капачка за нещо и един UV филтър + малко тел: на втората снимка се вижда телчицата, която натиска лостчето и така си контролирам блендата... разбира вече в някакви абстрактни стъпки, но върши работа. И това е. Остава ни само да си закупим отнякъде обръщащ пръстен : Моя го взех от dx.com за някакви 3-4 долара. Ми това е, дано съм бил полезен на някой, нищо че пак стана дълго. P.S. От вчера си имам Nikkor Micro 40mm - с автофокус е далеч по приятно 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #62 Отговорено 17 Март, 2014 Кривите са с 8 мм-овия фиш на Самянг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hEka 11 #63 Отговорено 20 Март, 2014 (Редактирано) swartalf гледам още снимаш па и хонда караш (сигурно ме и помниш, когато ти откраднах едно 400д) и за да не съм офф... Oxford circus и който желае може да разглежда тук https://www.facebook.com/dian.yordanov.photography Редактирано 20 Март, 2014 от hEka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #64 Отговорено 20 Март, 2014 (Редактирано) От снощи съвсем леко обработена. f4.5/ 55mm/ 15 sec Редактирано 20 Март, 2014 от www.spirit 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #65 Отговорено 22 Март, 2014 Има нещо като симбиоза за да се случат нещата - без подходящата електроника и човешки усет не се получава Още веднъж поздравления за добрите машини колеги! Корекциите на някои снимки обаче идват в повече, особено явни са. Ето нещо от конвекционална любителска офис машинка произведена 2002-ра година 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #66 Отговорено 28 Март, 2014 swartalf гледам още снимаш па и хонда караш (сигурно ме и помниш, когато ти откраднах едно 400д) Помня май Аз за кратко изневерих със Сони, но беше голяма мъка и се завърнах отново към Канон Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #67 Отговорено 29 Март, 2014 Една сутрин по време на разходка с кучетата в гората попаднах на една стара изхвърлена вана, превърнала се в поилка за животни. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #68 Отговорено 4 Април, 2014 Здравейте, надявам се да ми помогнете с избора ми на първи малко по хубав фотоапарат, а именно, колебая се между Olympus PL1 и Panasonic GF3 и двата са в един ценови диапазон това ми е скромния бюджет надявам се да ми обърнете внимание Моля за вашето мнение относно избора ми, приемам критики и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #69 Отговорено 4 Април, 2014 Много е трудно, понеже дори с еднакви параметри от две машини винаги едната е категорично по-добрата и това става ясно само извън витрината Доста често се случва по-добри параметри на хартия да не дадат предимство в реалността... Прегледай сравнения във фото-форумите. Много е лесно да постнем параметрите и на двата и да сравняваме, но това не значи нищо 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #70 Отговорено 5 Април, 2014 Да си призная клоня по скоро към Panasonic-а защото е с тъч скрийн снимах с олимпуса няколко дни също не е зле има ефекти има доста опции. Ще почета още малко и се мятам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #71 Отговорено 5 Април, 2014 Който и да вземеш няма да сгрешиш. Аз лично бих взел Панасоника, заради по-високото ISO ако не друго, а и мисля че няма да ползваш толкова многото ефекти на Олимпуса, ефекти на компа колкото щеш 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #72 Отговорено 10 Април, 2014 Здравейте колеги, Гледам има добри фотографи тука. С риск да нацапам темата, но да питам за по-професионално мнение. Трябва ми хубав апарат за да си снимам някои от моите работи когато се случи нещо по-интересно като поръчки и съответно събирам снимков материал за сайт. Основно се снимат близки снимки на метър до два. Предлагат ми NIkon D3100 с допълнителен обектив 18-55VR, за сума под 700лв. нов. Въпроса ми е става ли за такава работа или не. Не ми се влиза във фото-форуми, че като се зачета там и отече, пък и трябва да взема решение бързо. Мисля че един колега ползваше нещо такова и ако може да сподели някакви наблюдения ще се радвам. Знам че тепърва ще се уча да снимам с такава техника, но не всеки път имам възможност да викам фотограф да ми снима нещата. Благодаря предварително и ако сметнете, че питането бърка темата - да се затрие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDMPower 33 #73 Отговорено 27 Април, 2014 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #74 Отговорено 7 Юни, 2014 (Редактирано) Да споделя впечатления от един мой подарък - Fujifilm Finepix s1000fd с който трябваше да заменя старото фото. Дойде със счупен корпус. Не се включваше, разместен филтър пред матрицата от удар (заради това изображението беше половинчато), недвижеща се фокусираща леща, неработеща светкавица, неработещ визьор... След известна борба го пуснах възтановен напълно и останах разочарован...! Имам обикновен стар любителски OLympus от 2002-ра, който се оказа доста по-добър от това доста по-съвременно чудо, но поради износвания в обектива вече не може да се ползва. По всички параметри, вид, бързина на процесор Fujifilm е доста над Olympus-a, но на практика се оказа, че всякакви снимки са компромис и снимането не носи никакво удовлетворение.... Ама че труд хвърлих за да го разбера... ще се купува явно нещо огледално-рефлексно вече! Споделям още снимки на покойника, а фуджито ще подаря на някой, който си снима дингилите, преди да ги пусне за продажба Редактирано 7 Юни, 2014 от pamo 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #75 Отговорено 30 Юли, 2014 Кристални снимки просто, цяло чудо са!Ето нещо от моя страна https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10525640_896283460386557_2971656628333382976_n.jpg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #76 Отговорено 4 Август, 2014 (Редактирано) Благодаря! Докато се отделят средства за нещо истинско (вече видях страхотни машини в темата ), мисля да взема някой такъв за части от ибеи (няма нови) , да му възстановя собственоръчно обектива и да поснимам още с него. С Fudji-то нещо не се получава - ниска детайлност, острота.. Цветовете са с рязък преход и лишени от нюанси (като нескопосана пастелна рисунка) При ползване на уж голямото оптично увеличение фокусът все решава да е на различни места (няма и ръчен!)..,зеленото има само сила и контраст и е общо понятие... Имам едни много по-големи пиксели и едно много по-голямо ISO сложени в красива и анатомична опаковка, но всичко приключва с това... Редактирано 4 Август, 2014 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #77 Отговорено 24 Октомври, 2014 (Редактирано) И аз да се похваля взех си Nikon Coolpix L810 пълен сток още не се справям много много, но сичко с времето ето 2 снимки ..приемам съвети секви ! Редактирано 24 Октомври, 2014 от Колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #78 Отговорено 3 Януари, 2015 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #79 Отговорено 10 Април, 2015 Един скомен тест на нежелателните F22 с 9 годишен Олимпус Е-серия Ползвал съм дланта на лявата ръка като градиент 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RokliOnline 0 #80 Отговорено 11 Април, 2015 Страхотни снимки Искам да попитам откъде мога да си купя евтино цветно пано за фон ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове