Prodi 27 #41 Отговорено 2 Октомври, 2013 Здравейте , положението е отчайващо . Отидох в един модерен нов център за гуми в Пловдив , и на въпроса ми "Заредихте ли с пресни гуми произведени 2013 година " консултантката ми каза ядосано " Вие хляб ли ще купувате? " Иначе по сайтовете цените са ниски за онлайн поръчки , но имам съмнения за дота и то много големи. Явно е рано още за зимни гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #42 Отговорено 2 Октомври, 2013 Другата седмица ще правим корпоративна поръчка от Примекс за около 50-60 автомобила. Ползваме някаква отстъпка. Като видя какво ще ми предложат ще ви пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #43 Отговорено 2 Октомври, 2013 Аз най-вероятно ще си поръчам Nokian WR 3 SUV 235/65/17 - на теста на Аутобилд ги дават на 4-то място, а цената им е супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #44 Отговорено 2 Октомври, 2013 Вероятно имаш предвид 225/65/17!Иначе Нокиан со много добри в зимните гуми. Ползвал съм и летни, но не са нищо особено, малко стоят пластмасови. Но зимните са с хубава гума, добре се държат на утъпкан и неутъпкан сняг. За мен са трети избор след посочените по-горе. Като шум са близо до Бриджстон. Все пак ще чакам да видя какво предложат Хонда Европа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #45 Отговорено 3 Октомври, 2013 На прима виста Примекса дадоха добри цени, но не уточниха модела, а само марката. Утре ще ходя на място и после ще пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
гого 0 #46 Отговорено 4 Октомври, 2013 (Редактирано) Аз най-вероятно ще си поръчам Nokian WR 3 SUV 235/65/17 - на теста на Аутобилд ги дават на 4-то място, а цената им е супер.И аз съм ги загледал тези гуми (http://www.avtogumi....h-p-129425.html). Цената е ок, но също гледам и предишният модел (има хубави отзиви по форумите) Нокиан Wr G2 Suv http://www.avtogumi....-p-127760.html.Когато купувах Хондата ми казаха, че миналата година са имали само един вид гуми за зимата Yokohama ако не се лъжа. Редактирано 4 Октомври, 2013 от гого Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #47 Отговорено 5 Октомври, 2013 В крайна сметка взех Hankook W310 . Бридж-а беше с стар ДОТ 1812 , а и беше много пластмасов, Пирели - изобщо не ми хареса, Вредщайгата много ми е хвалиха, но за мен това не е зимна гума (много малко ламели и измислен дизайн). Много ми рекламираха новия Матадор MP92, била 2013 година модел, но странно се оказа с ДОТ 3012. И понеже ми омръзна като видях че Ханкоок-а беше с ДОТ 38-ма , а сега сме 40-та си викам айдии. Дори си закупих 2 броя 14', които също пареха 3613. Монтирах ги само на джантите и се надявам, другия месец да нямам проблеми с монтажа, че взех да смятам и работата е на кантар. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OKCAH 3 #48 Отговорено 6 Октомври, 2013 Гледам, че от няколко дена ADAC вече са готови с класацията за "Зима 2013". В размер 225/45/17 безспорен лидер е Continental ContiWinterContact TS 850 . Не зная дали представените модели биха се представили по същия начин и в размер 225/65/17, но дори и да е различно, разликите в класирането едва ли биха били сериозни. Тъй като моята кола е само с предно и имам известни притеснения как би се държала на сняг, ще ми се да я екипирам възможно най-добре за през зимата, тъй че за сега Континентала дърпа с едни гърди напред. Не знам само защо в класацията отсъства Vredestein и ако присъстваше дали би повлиял сериозно на крайното класиране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #49 Отговорено 6 Октомври, 2013 То и в теста на 185/60/15 Континентала също е първи, но това е гума само за леки автомобили и няма вариант за СУВ!Иначе предлагания в момента ContiCrossContact Winter е с много добри параметри: клас C, C, 72 децибела. На практика на същото ниво е и шума на гумите с които купуваме колата: ContiCrossContact™ LXДано АДАК пуснат и тест на гуми за нашите коли, преди времето да ни накара да ги слагаме! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #50 Отговорено 11 Октомври, 2013 Да споделя някои нови впечатления след 3000 км пробег. Направих два курса Пловдив-София и обратно. Колата се държи много добре и при 130-140 км/ч. Стабилна е, шумът е на добро ниво, не виждам разлика с Акорда. Разхода е малко по-висок от на Акорда: първия път с климатик средно около 7.6 л/100 км съвпада с данните на ГОГО. Втория път беше частично с климатик и даде около 7.3. Както бях споменал по-рано, реалния разход е 2-3 десети по-нисък от показаното на борд компютъра. Тук малко се бях заблудил с показанията на борд компютъра: реших, че има три отделни стойности на разхода - на общия километраж, на трип А и на трип В и на тръгване към София занулих трип А, но с изненада установих, че се е занулил и разхода на общия километраж! Т.е. показанията са като на Акорд 7, но разхода на трип А се вижда и на общия! На извънградско ми даде 6.4 л/100км по маршрута Пловдив-Хасково и обратно с климатик при 90-100 км/ч. И да се похваля: купих си неизползвани оригинални 17" джанти от ЦРВ 3 за зимните гуми /гуми не съм взел още, но търся/: А как стои въпроса с датчика за налягане в гумите за зимните ти джанти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #51 Отговорено 11 Октомври, 2013 Не би трябвало да има проблем, защото тези джанти са 17" 7J, при оригинални 17" 6.5J. Гумите ще взема същия размер като сега: 225/65/17 и разликата в диаметъра ще е минимална, да не кажа незабележима!Аз се зачетох за работата на системата за следене на налягането на гумите и смятам, че индикатора светва, когато една от гумите е с по-ниско налягане. В ръководството пише, че ако две или повече гуми са меки, системата не сработва. Т.е. отчита се разликата в оборотите на една спрямо другите гуми и затова е важно четирите да са еднакви, дори да има малка разлика в диаметъра спрямо оригиналните. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #52 Отговорено 11 Октомври, 2013 !ти разбра ли къде е датчика? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #53 Отговорено 11 Октомври, 2013 Според мен се използва датчика на ABS-а.Няма логика да се слагат 3-4 различни датчика. Просто бордкомпютъра използва информацията според ситуацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #54 Отговорено 12 Октомври, 2013 group4dam !ти разбра ли къде е датчика?Аз днес разбрах какво ме питаш!!!/>При ЦРВ системата за следене на налягането на гумите не използва датчик за налягане, разположен в самите джанти! Бордкомпютъра следи оборотите на четирите гуми, използвайки вероятно датчика на АБС-а. Ако някоя гума спадне, диаметъра ѝ намалява и тя започва да се върти по-бързо от останалите. Това се отчита и излиза съобщението за налягането. Ако и четирите гуми са спаднали еднакво, системата не би трябвало да го отчете и няма да има съобщение, защото ще се въртят с едни обороти! Това е недостатъка на тази система, но тя е евтина и използва наличния ресурс от датчици.Иначе съм чел за системи с безжични датчици, които се разполагат в джантата и подават инфо за реалното налягане.Има и системи за донапомпване на гумите, ако падне налягането, но такива съм виждал основно на военни машини! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #55 Отговорено 12 Октомври, 2013 Добре, успокои ме, че монтирах гумите на джантите, но не съм ги сложил още на колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #56 Отговорено 16 Октомври, 2013 Интересен тест на Аутобилд, но както винаги пристрастен:http://autobild.bg/Новата-honda-cr-v-–-на-нивото-на-германските-suv-ове/a5821 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #57 Отговорено 16 Октомври, 2013 (Редактирано) Тия каквото и да разправят CR-V е много пред техните кошници.Особено двата Фолксвагена са толкова зле, че няма къде повече.Стига само умрялото им ДВГ 2.0ТДИ пълно с дефекти да избягам като дявол от тамян.То на тоя кош не са дюзи, не са разпределителни валове, не е глава, не е чудо.Няма такъв боклук.Скоростните им кутии(автоматичните) са същия кенеф.Тия котори в тестовете за надеждност на това същото списание не могат да избутат 100000 км без ремонт на двигателя и с една скоростна кутия(да не говорим за другите мизерии) ама сега с HONDA и BMW ги мерят и чак пък и по-добри.Тигана е повод за статията - Моят дом беше сервиза сега на първо място го сложили.Няма такъв гаден тракалник с толкова постен интериор.Аудито е същия навес ама с други фарове и емблема. Пък това със загубата на стойност и ежегодните обслужвания нама да го коментирам въобще - ебаси смешниците.Щом швабите го класират на второ място смятайте същност колко е напред.Аудито и БМВ-то много вървели, динамични били пък като гледам до 100 са секунда назад и т.н. Новата Honda CR-V – на нивото на германските SUV-ове? - Ми не, не е, няма начин HONDA да са паднали чак дотам Редактирано 16 Октомври, 2013 от Беселин 6 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #58 Отговорено 17 Октомври, 2013 Ебаси безумните тестове и оправдания защо тигуана е на първо място... Исках да цъкна плюсче на горния пост, ама нещо недовидях и уцелих минуса - извинявам се за което Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #59 Отговорено 22 Октомври, 2013 (Редактирано) Колеги, някой има ли впечатления от тези гуми Континентал:http://medina-med.com/shop/?action=viewDetail#sectionCONTINENTAL 225/65R17 102Q CONTI CROS CONTACT VIKING225x65x17224.00 лв.Много изгодно предложение! Въпросът е да не са със стар дот, защото са модел 2008 година! Иначе попаднах на руски тестове, хвалят ги доста. Водят ги че са с Nordic compound! А интерсното, че в Германия са по-скъпи от ContiCrossContact Winter!http://www.reifendirekt.com/п.п. Тъй като не излиза директно препратката, трябва да се заложи филтъра за размера! Редактирано 22 Октомври, 2013 от ivan_m Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #60 Отговорено 22 Октомври, 2013 (Редактирано) Колеги, някой има ли впечатления от тези гуми Континентал:http://medina-med.com/shop/?action=viewDetail#sectionCONTINENTAL 225/65R17 102Q CONTI CROS CONTACT VIKING225x65x17224.00 лв.Много изгодно предложение! Въпросът е да не са със стар дот, защото са модел 2008 година! Иначе попаднах на руски тестове, хвалят ги доста. Водят ги че са с Nordic compound! А интерсното, че в Германия са по-скъпи от ContiCrossContact Winter!http://www.reifendirekt.com/п.п. Тъй като не излиза директно препратката, трябва да се заложи филтъра за размера!може би цената е такава, защото са с индекс Q - до 160 км/ч . Зимните на служебната са такива (дойдоха с колата) и съм много доволен, но са 195/65/15. Редактирано 22 Октомври, 2013 от group4dam Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #61 Отговорено 22 Октомври, 2013 Както предполагах са с ДОТ от 2008 година и имат последни 2 бройки!Днес ходих да си взема Goodyear ULTRA GRIP SUV, но и те се оказаха последните 4бр. от средата на 2008! Предложиха ми ги по за 260лв с ДДС, но се отказах и ще изчакам новата доставка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prodi 27 #62 Отговорено 23 Октомври, 2013 Здравейте, аз преди 2 дни взех MICHELIN Latitude Alpin LA2 , врътнах им 200 километра извънградско .Приятно съм изненадан , никакъв шум , няма разлика с летните . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #63 Отговорено 23 Октомври, 2013 (Редактирано) Пробвайте в http://gumi1.bg/ - не правя реклама, просто от този сайт онзи ден си купих две чисто нови зимни гуми, които бяха дот 30-а седмица на 2013, масово предлагат пресни гуми на може би най-изгодните цени с безплатна доставка. Нищо не ви пречи и там да проверите за марки/модели/размери които търсите. Редактирано 23 Октомври, 2013 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #64 Отговорено 25 Октомври, 2013 По всички он-лайн магазини съм гледал, но исках да ги монтирам там, където ги вземам, да няма проблеми евентуално с гаранцията. Днес ми доставиха Goodyear ULTRA GRIP SUV+ с ДОТ 3013 и вече ги монтирах. Ето така изглежда ЦРВ-то с новите гуми и джанти: Вече чакам първия сняг!!!/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #65 Отговорено 26 Октомври, 2013 Ванка, ЦРВ-то изглежда добре, ама гумите не се виждат:)/>!Гудиара, по принцип, не са от любимите ми гуми, даже въобще не ги харесвам /лично мое мнение/.И дано задържи още малко слънчево - без сняг:D/>. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OKCAH 3 #66 Отговорено 3 Ноември, 2013 До ванката и проди : Колеги дайте малко впечатления относно шума и комфорта при возене с новите гуми. Например осезаема ли е разликата в шума между летния континентал и гудиъра. Возията на колата не стана ли по-мека със зимните гуми. А, колкото до gumi1.bg и аз бях чувал че продават само пресни гуми, но на мен ми предложиха континентал с ДОТ 2012. Казаха че имат 5 години гаранция, но не, благодаря. Аз още търся. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #67 Отговорено 3 Ноември, 2013 Разлика в шума не се усеща. Още повече, че зимните ги дават 69 дБ а Континентала е 72 дБ. В интерес на истината не усещам и понижение на шума, положението е същото. Колкото до комфорта, даже съм малко разочарован! Може би малко са пренапомпени гумите и на паваж се усещат повече вибрациите! Утре ще премеря налягането на летните и ще сравня със зимните, за да разбера това ли е причината.Иначе като материал са много добре, има гума както се казва :D/>Забелязва се по-голямото съпротивление на търкаляне на по-мекия материал. Аз имам малък наклон в гаража, и като освободя от скорост колата сама излиза. Със зимните гуми се забелязва, че колата тръгва по-бавно. Не съм очаквал толкова осезателна разлика! Явно дадената оценка "С" за икономичност на Континентала се оправдава. Сега очаквам малко по-висок разход с новите гуми, те са клас "Е", но като се събере повечко "материал" за реална статистика, ще пиша! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
group4dam 0 #68 Отговорено 4 Ноември, 2013 Днес и аз сложих зимните, но взех малко по-широки 235/65/17 Ханкук W310 - разлика в шума и комфорта не усетих. Средния разход за 3800 км е 7.8 , но 80% е извън града. Просто на 140-150 си гори 10/100л. Според хората от Бултрако разхода, който са дали за извън градско (6.2) е мерен при 90 км/ч без вятър, с хубаво гориво и при идеален асфалт. Аз да ви попитам с 95 ли карате или нещо по калорично? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #69 Отговорено 4 Ноември, 2013 Както очаквах, налягането на летните гуми се оказа по-ниско: 1.8! Уредчето показва на зимните 2.3 /което се препоръчва за ЦРВ-то/! Не знам дали мери точно, ще го проверя с някой по-точен, но се замислих, дали има разлика когато се мери налягането на гуми на колата и на такива които са свалени и не са под тежестта на автомобила!!!/> Впрочем в момента за закупуване на 4 зимни гуми 16" и нагоре от марките Goodyear, Dunlop и май Мишелин дават бонус ел. компресор, ще видя и неговия манометър какво ще покаже!Все пак ще пусна малко въздух от гумите да ги направя на около 2!Колкото до бензина, аз зареждам само с 95. В Пловдив използвам само бензиностанцията на Ромпетрол на Коматевско шосе и съм нямал проблеми. В техния бензин стандартно има някакви добавки. Разхода от как съм я купил, за 15000км е 7.17, което ме удовлетворява напълно! Естествено по магистрала разхода се вдига: в края на септември ходих до Сливен с 4 човека и доста багаж, при включен климатик и скорост 140 км.ч разхода се вдигна на 9.2 литра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OKCAH 3 #70 Отговорено 4 Ноември, 2013 (Редактирано) Най - редовно с 95, само сега съм с някакъв премиум от ЕКО-то, разлика не усещам. Общо - взето, гледам бензиностанциите да са от по-сериозна верига и ако мога да избирам предпочитам еко и ромпетрол. И пак 95 догоре.. :)/>/> Между другото гледах че в Америка масово слагат 87 на нашите коли /там по бензиностанциите 95 нямат, максимум 92/, а едва ли има разлика в двигателите.Аз едно равче модел 2013 карах с 87 и си беше супер. А Ванката ме е преварил.:)/>Моят разход на 11 000 км., вече почти твърдо си е 8.2/100. И аз забелязах, че най-много товари магистралното каране, 140 - 10, 160 - 12, 180 гони 15 дори. Иначе за градско в София съм много доволен мисля че е към 8-9. Редактирано 4 Ноември, 2013 от OKCAH Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prodi 27 #71 Отговорено 4 Ноември, 2013 Здравейте , мойте и зимните и летните са мишлен латитюд. разлика в шума нямам. В комфорта някаква разлика не усещам. И зимните и летните гуми са ми на 2,3 напомпани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
topsat 4 #72 Отговорено 5 Ноември, 2013 Здравейте и от мен.От скоро и аз след дълго търсене се сдобих с мечтаната Хонда-cr-v-2008.Сега съм с 18" гуми.Ще има ли някаква разликаако сложа 17" зимни или трябва да са пак 18".Имам и доста други въпроси,но не знам дали е тук мястото да ги задам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #73 Отговорено 5 Ноември, 2013 Честито колега!Зимните не е проблем да са 17", стига да си намериш подходящи джанти. Само трябва да провериш с някой от калкулаторите на гуми, кои са подходящи в случая. На ЦРВ 4 се слагат 17" като на мойта с размер 225/65/17, а версиите с 18" са с гуми 225/60/18. Мисля, че и 3 генерация като твоето ЦРВ е със същия размер гуми.Ако имаш питания за технически въпроси ей тука му е мястото:http://forums.hondabg.com/index.php?showforum=46 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #74 Отговорено 4 Декември, 2013 Вчера разбрах, че ми е сбъркан талона за технически преглед, трябвало да е валиден до март 2016, а моя е перфориран 2014! В Бултрако ми казаха, че като гаранционнна, колата не трябва да минава техн. преглед другаде до 2016, а тогава от КАТ трябва да ми сменят талончето с такова до изтичане на разширената гаранция до 2018г.Лепенката на стъклото обаче няма дата!Някой имал ли е такъв проблем, и ако е имал, как го е решил?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prodi 27 #75 Отговорено 3 Януари, 2014 Колега техническия преглед няма нищо общо с гаранцията . Не знам какви ги говорят в хонда. На нови коли се ходи на 3 тата година, и после на 5 и след това всяка година. Ако колата е Н1 се ходи всяка година на прегледа до 10 -тата, след това на всеки 6 месеца . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #76 Отговорено 3 Януари, 2014 Честита нова година колеги! Да сте живи и здрави! И без проблеми с автомобилите!Относно прегледа, в Бултрако ми казаха тези 3 години и после още 2 по отношение за новите автомобили, но аз не знам защо го свързах с гаранцията!После се поразрових в нета и видях, че наистина е така за нови леки автомобили, а за товарни, както водят нашите с N1 е всяка година.Интересно, но лепенката на стъклото отпред е без перфорация и дата, вероятно в КАТ имат само такива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #77 Отговорено 26 Януари, 2014 Светна ми индикатора за налягането на гумите! Бързо спрях и огледах и четирите, но видимо нямаше никаква разлика! Като се прибрах, премерих налягането и се оказа, че разликите са под една десета, но въпреки това алармата се е задействала. Ако Ви се случи подобно нещо, просто огледайте гумите и ако няма видими проблеми, занулете индикацията от менюто!Говорих с хора от Бултрако, както и със собственици на ЦРВ 3, че такава аларма си е нормално от време на време да се задейства! Явно при завой или някаква друга ситуация се отчита разминавания в оборотите на колелата.И безаварийно каране в първия за сезона по-сериозен сняг! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prodi 27 #78 Отговорено 27 Януари, 2014 Снощи се прибирах от Калофер до Пловдив , пътя беше ужасен ,всичко беше лед . На няколко пъти спирах да помагам на завъртели се коли в канавките . Хондата се държа перфектно просто . Струва си всеки лев. Безаварийно каране на всички и късмет защото е пълно с меко казано неразумни шофери по пътищата . 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #79 Отговорено 22 Февруари, 2014 Вчера следобяд направих 20000км! А сутринта ми направиха "сефтето": един идиот ми одра леко задницата с огледалото, докато аз прибирах моите огледала, за да мога да му направя още място, но той явно "бързаше", защото не изчака, одра ме и изчезна без даже да спре! Надявам се да се оправи само с полиране! А в четвъртък направих първо обслужване, излезе ми 335 лева с доливане на около литър антифриз. Иначе като обобщение за тези 20000км, никакви проблеми с колата, освен 2-3 светвания на датчика за налягането на гумите. Оказа се, че и на други марки /например VW/ го има този номер, така че свикнах, бързо си поглеждам гумите, изчиствам от менюто и продължавам! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #80 Отговорено 2 Април, 2014 Както обещах, сега мога да споделя по-пълни впечатления от разхода на колата с различните гуми! Преди десетина дни сложих летните гуми и веднага усетих разликата за която бях писал: Континентала е с по-ниско съпротивление на търкаляне и съответно по-нисък разход! Определено има 0.5-0.6 л/100 разлика спрямо зимните! Като купувате гуми, задължително гледайте и енергийния клас, явно не е само реклама! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове