Shorty 157 #1 Публикувано 27 Януари, 2013 (Редактирано) Незнам дали темата ми е за тук, защото е по-скоро питане.Има ли някой от колегите който да си е слагал габарит в секцията за мигача на Сивик 6 ген. японка, така че да свети постоянно при включени фарове.Въпроса ми е как става работата и запазва ли се оригиналния мигач и как се ползва.Идеята е да светят оранжаво при включени фарове тип JDM Style и има ли такива диодни оранжави крушки, от къде се намират и какво представляват.Мерси предварително, някъде бях виждал такава Хонда направена по такъв начин.Ако има такава тема вече, моля да бъда извинен, не можах да я открия. Редактирано 27 Януари, 2013 от Shorty 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #2 Отговорено 27 Януари, 2013 Ето този колега си е направил така габаритите http://forums.hondabg.com/index.php?showuser=17025 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pavvkata 17 #3 Отговорено 27 Януари, 2013 всеки занимаващ се с ел може да ти го направи , нужно е само реле. Hа мен ми искаха 20 лв за всичко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #4 Отговорено 27 Януари, 2013 Бях гледал една тема в която човека просто беше продупчил мигача отзад и беше напъхал габарита там Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Йовчев 21 #5 Отговорено 27 Януари, 2013 Аз не съм със 6-та генерация,а с 5-та и съм ги направил.Предполагам няма да има голяма разлика.Просто смених оригиналната фасонка на мигача с такава с цокъл за двойна крушка(като на стоп/габарит-21W/5W )Който ще ти го прави явно ще разбира от токове и ще знае какво прави.не съм имал досега проблеми,няма нужда от никакви релета и не съм рязал никакви кабели.Ток за габарита съм взимал от фасонката на габарита като съм го направил с кабелни обувки.Успех с направата на US Look-a 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic111 14 #6 Отговорено 28 Януари, 2013 (Редактирано) Аз съм си ги направил така.Купих две фасонги с цикъл Т10 и ги възвах към кабелите на габарита, така че да светят и във фара и в мигача. Фара го пробихме отстрани с поялник и благодарение на оребрението не си личи нищо! Off topic: като се направят и стоповете тип Type R ефекта е още по-голям Редактирано 28 Януари, 2013 от EK3_LS 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #7 Отговорено 29 Януари, 2013 От много време се каня да я направя така, и от пред и от зад Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #8 Отговорено 30 Януари, 2013 Само да се постопли малко и я почвам, тъкмо имам един стар счупен стоп от който ще ползвам фасонки и жици.Руле тия дни та викам с мен, може и снимков матерял да направим! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #9 Отговорено 30 Януари, 2013 Ето нещо по твоят въпрос + снимки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #10 Отговорено 30 Януари, 2013 Гледал съм я тая тема, ще видим как ще се получи при мен... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #11 Отговорено 2 Февруари, 2013 Само един въпрос - а с ченгетата как стоят нещата ? То е ясно , че трябват 4 фасонки за двойна крушка и малко жици с желание . Другото е елементарно . Виждал съм такива коли и съм си мислил и аз да го направя , ама само да стопли времето . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #12 Отговорено 7 Февруари, 2013 (Редактирано) Силно се надявам да няма проблеми с господата в синьо.Ето малко снимки как се получиха при мен нещата, като имам възможност ще направя по хубави: Снимки от манипулацията не успях да направя, но принципа е същия както един колега по-горе беше писал.Сменяте фасонката на мигача с двойна такава, като на стоп-габарит и оранжева двойна крушка, взимате един "+" от габарита и един от мигача, минуса на мигача и сте готови.Това е за фаровете.За стоповете просто взимате "+" от габарита на фасонката стоп-габарит и минус от същата и слагате една обикновена фасонка на мястото на фара за мъгла.Там където има фар за мъгла просто вързвате неговия "+" и "-" към тези на габарита от фасонката стоп-габарит. Редактирано 7 Февруари, 2013 от Shorty 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic111 14 #13 Отговорено 7 Февруари, 2013 Много добре са станали колега! В комбинация с ксенон-а се е получило супер. Проблема понякога е, че другите коли не са свикнали на постоянно светещи мигачи и ми се е случвало да се получава объркване в движението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #14 Отговорено 7 Февруари, 2013 (Редактирано) И аз това се чудя дали няма да обърквам останалите участници в движението, въпреки че мигача свети доста по силно от габарита.А относно "ксенона" , нямам ксенон, това са габаритите във фара сложил съм диодни крушки и затова светят бяло.ПС: Двойни фасонки и двойни оранжеви крушки има във Викиват Пловдив, за тези които не могат да намерят и са решили да се занимават с направата на фаровете.Надявам се да не се сметне за реклама, ако е така нека да се премахне от някой модератор! Редактирано 7 Февруари, 2013 от Shorty Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #15 Отговорено 25 Февруари, 2013 Ей, чудно, чудно!Точно същия ефект искам и аз, и отпред и отзад! Мерси за инфото, колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #16 Отговорено 10 Март, 2013 От къде да си купя такива фасонки и стопа за мъгла може ли да се използва по някакъв начин ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARMAVEL 136 #17 Отговорено 10 Март, 2013 Колега,съветвам те да вземеш от някаква морга фасунги за стоп/габарит.Ако не са от хонда предполагам пак ще станат но с някои преработвания.Моите ги взех двете за 2 лева,абсолютна пародия,много зле направени.Като резултат от тях,левия мигач започна да мига мн бързо като на жигула 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #18 Отговорено 14 Март, 2013 Подкрепям колегата, най-добре ако си намерите оригинални двойни фасонки!При мен се получи същото, щото на единия мигач сложих оригинална(имах от един стар стоп) и не е мръднала, а на другия слижих от тия за по 2лв. и същата работа, почна да мига отвреме на време бързо все едно е изгоряла някоя крушка.Оказа се,че кабела на едната пъпчица не дава хубав контакт и за това се получава така.Смених пъпката с една от оригинална фасонка и за сега няма дерт.Та ако взимате от тези евтините имайте едно на ум и преди да ги монтирате им калибровайте добре пъпките за кабелчетата, щото иначе леко да ги дръпнете и се откачат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sullyerna 1 #19 Отговорено 19 Март, 2013 А за свалянето на фасунгата на мигача трябва ли да демонтираш фара, че като знам колко е претрупано зад фаровете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARMAVEL 136 #20 Отговорено 19 Март, 2013 Да,колега.Фаровете се свалят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sullyerna 1 #21 Отговорено 19 Март, 2013 Благодаря за отговора като ми остане време ще ги мъча и аз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #22 Отговорено 15 Май, 2013 (Редактирано) Ксенон крушки ръгнати във фара без лупи, диодни псевдо дневни светлини светещи заедно със ксенона и едновременно със тази коледна украса светещи мигачи. Ето как от една прекрасна хонда може да се превърне в чист Голф. Минавам на дълги винаги когато такава кола се приближава към мен, независимо дали е от форума или не. Уважавам всеки който влага време и старание за любимата кола,но тази тема няма място в раздел "Визуален тунинг" а по скоро в раздел Off topic и тема със заглавие:"Колко закона нарушавам чрез модификациите по фаровете,мигачите и дневните светлини"Уважавайте марката и останалите в движението! Редактирано 15 Май, 2013 от Version84 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #23 Отговорено 15 Май, 2013 "Колвга" няма да е зле преди да пишеш глупости да попиташ и тогава да се правиш на остроумен:1-во. Колата ми няма ксенон и няма и да има, освен ако не сложа фарове с лупи или си вградя такива в моя.Мен също ме дразнят тези които окьоравяват със разните им там китайски ксенончета, нерегулирани фарове и т.н.2-ро. Тези дневни светлини които виждаш на снимката вече не са на колата тъй като всеки втори бакшиш,гоуфаджия и тем подобни се сдобиха с такива.Сега отново съм сложил дневни светлини, но се кръгли и седят тоста по естетически от предходните, почти са като оригиналните халогени за 6-та генерация.А относно това че си против дневните светлини, по-добре ли е да ти светят посред бял ден в очите като карат на дълги през деня, защото забелязвам, че е масова практика, явно с цел да се пестят късите, заради смешните закони които мислят умните глави в парламента.Смятам, че ДРЛ-а е добро решение пък и всеки си има вкус, на мен лично много си ми харесва с кръглите дневни светлини.3-то. Относно светещите мигачи, не знам дали си запознат, но в Америка се вграждат серийно габарити в мигачите,както и доста от по-новите автомобили са с такива оранжеви габарити.Също от естетическа гледна точно колата изглежда много по-добре с тях.А относно определянето на някой като гоуфаджия, мисля, че само идеята ти да напишеш целият си коментар в темата ми подсказва гоуфаджийски манталитет(лично нямам нищо против гоуфаджиите просто това е станало като нарицателно)Лека и спокойна вечер "колега" 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hEka 11 #24 Отговорено 16 Май, 2013 (Редактирано) Фаровете не се свалят !!!/> Стига сте говорили глупости. Оня ден един колега със субаро беше тръгнал да си сваля фара заради габарита, който се явява като мигалка... навивате волана в желаната посока и отваряте подкалника... пъхате ръка и О чудо!!!/> вадите фасунката с мигача... вече 6год карам с американски тип мигачи, но оригиналните габарити съм ги разкачил Редактирано 16 Май, 2013 от hEka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #25 Отговорено 16 Май, 2013 "Колвга" няма да е зле преди да пишеш глупости да попиташ и тогава да се правиш на остроумен:1-во. Колата ми няма ксенон и няма и да има, освен ако не сложа фарове с лупи или си вградя такива в моя.Мен също ме дразнят тези които окьоравяват със разните им там китайски ксенончета, нерегулирани фарове и т.н.2-ро. Тези дневни светлини които виждаш на снимката вече не са на колата тъй като всеки втори бакшиш,гоуфаджия и тем подобни се сдобиха с такива.Сега отново съм сложил дневни светлини, но се кръгли и седят тоста по естетически от предходните, почти са като оригиналните халогени за 6-та генерация.А относно това че си против дневните светлини, по-добре ли е да ти светят посред бял ден в очите като карат на дълги през деня, защото забелязвам, че е масова практика, явно с цел да се пестят късите, заради смешните закони които мислят умните глави в парламента.Смятам, че ДРЛ-а е добро решение пък и всеки си има вкус, на мен лично много си ми харесва с кръглите дневни светлини.3-то. Относно светещите мигачи, не знам дали си запознат, но в Америка се вграждат серийно габарити в мигачите,както и доста от по-новите автомобили са с такива оранжеви габарити.Също от естетическа гледна точно колата изглежда много по-добре с тях.А относно определянето на някой като гоуфаджия, мисля, че само идеята ти да напишеш целият си коментар в темата ми подсказва гоуфаджийски манталитет(лично нямам нищо против гоуфаджиите просто това е станало като нарицателно)Лека и спокойна вечер "колега"Игнорирам квалификациите ти за да се придържаме към темата.Извинявам се за ксенона.На снимките изглежда че си сложил обикновен ксенон в рефлектора,за всичко останало мнението ми си остава същото.От естетическа гледна точка колата не изглежда по-добре по този начин! Има много други фактори които влияят на външният вид , този не е от тях.В Америка могат да си слагат габаритите където си искат, законите са им различни.Там съм виждал и вместо жълт мигач да мига ляв или десен заден стоп,но ние живеем в България и трябва да се съобразяваме с нашите закони.Забележи при тях това не се води Тунинг ,такива са изискванията! Не случайно когато се опитваш да регистрираш в България кола внесена от там минаваш техно тест и няма да го издържиш преди да светлините ти да отговарят на нашето законодателство.Също така на снимките ти дневните светлини светят заедно със късите . Това също е забранено,защото ако ти си мислиш ,че така колата ти изглежда по "яко",на останалите по пътя през нощта не им се струва така. Надявам се че след като си сменил дневните с по-добри, те не светят едновременно с късите...Не казвам това за да ти прецакам темата.Просто ми е писнало от коледни елхи, приближаващи се към мен в тъмното, от които не мога да видя нищо в моето платно. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_tech 161 #26 Отговорено 16 Май, 2013 Колега аз също карам кола с габарит в мигача. Ивинявам се за офтопика, просто искам да кажа че си е легално да се кара така в България Иначе за дневните си прав Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #27 Отговорено 17 Май, 2013 А темата от питане прерастна на съд, закони, правила и т.н. Само веднъж ще го кажа, придържайте се към идеята на темата, в противен случай триене и наказания Надявам се после да няма сърдити и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове