Jump to content
sk0fti

На път ми изтрака биелния лагер ....

Recommended Posts

Здравейте. Имам голям проблем с моето B18C4. На път ми изтрака биелния лагер. След отваряне се видя че вала е правен(шлайфан). Та е въпроса ми е как да разреша проблема. Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяш вал и лагери :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да шлайфаш пак. Има втори ремонтен размер. Ако не е вече 2-ри разбира се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да шлайфаш пак. Има втори ремонтен размер. Ако не е вече 2-ри разбира се.

Я Я и кво ще постигне ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяш вал и лагери :(/>

Това е верния отговор !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно съм забравил, че в България колянов вал не се шлайфа, турбина не се рециклира , кормилна рейка не се рециклира, след шлайф на блок той издържал само 20-30 хил. км. и примери и примери... Що ги има тея ремонтни кит-ове и размери лагери и т.н. и т.н. Специално за нас от Хонда трябва да пуснат да произвеждат нови части, за 89-00 моделите от всички серии, че ще свършат скоро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А къде мога да се сдобия с вал и лагери, че поразпитах ама без късмет.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А къде мога да се сдобия с вал и лагери, че поразпитах ама без късмет.....

http://forums.hondabg.com/index.php?showforum=28

даи пак ......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно съм забравил, че в България колянов вал не се шлайфа, турбина не се рециклира , кормилна рейка не се рециклира, след шлайф на блок той издържал само 20-30 хил. км. и примери и примери... Що ги има тея ремонтни кит-ове и размери лагери и т.н. и т.н. Специално за нас от Хонда трябва да пуснат да произвеждат нови части, за 89-00 моделите от всички серии, че ще свършат скоро.

Ето затова има преебани колеги,счупени коли 2-3 часа след покупката им.......и такива теми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що ги има тея ремонтни кит-ове и размери лагери и т.н. и т.н. Специално за нас от Хонда трябва да пуснат да произвеждат нови части, за 89-00 моделите от всички серии, че ще свършат скоро.

За кой точно модел от посочените от теб, Хонда произвежда ремонтни лагери че не мога да се сетя? Дай поне един мануал в който пише че има такива лагери.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За х22,х23 има 2 ремонтни размера и за основни и за биелни..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои са тия ремонтни размери лагери дето ги има за х22? Я дай оригинален номер нещо?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-9 страница от мануала за прелюда ги има означенията. И на ACL и на KING има 2 размера.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или си в много голяма заблуда относно лагерите, или имаш някакъв много специален мануал. На страница 7-9 са дадени различните цветове лагери, но тия лагери НЕ СА РЕМОНТНИ, не ти трябва да шлайфаш вала за да ги ползваш. За АЦЛ и КИНГ си прав но Хонда ремонтни лагери не правят. Точно поради тази причина в мануала пише:NOTE:if the proper clearance cannot be obtained by using the appropriate larger or smaller bearings, REPLACE THE CRANKSHAFT and start over

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е специален,моя е грешката за тези от мануала,не съм догледал... иначе за афърмаркет-а си ги има стандартния размер +2 ремонтни.... а избора дали да шлайфа и да мине на ремонтен размер или да вземе нов к.вал е индивидуален. Доста теми съм изчел от хамериканските форуми и горе-долу мненията са 50/50 ..... Ако намери нов читав вал на сносна цена- най-добре,няма да се разправя.... филма не е малак :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нови лагери и вал и с правилното масло ще те надживее хондичката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една каруца с постове и нищо смислено почти.....колега сменяй вала и с нови лагери и така.За твоя двигател от Хонда не продават ремонтни лагери

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре , аз съм съгласен да сменям вала но имам голям проблем с намирането му . Ходил съм и при Дидо от левски човека ми каза да сменям цял блок да не съм се занимавал със смяна на вал . Какво да правя да сменям вал или цял блок ?Има голям проблем с намирането и на двете работи просто ...... Помагайте и благодаря ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...