jikencio 46 #1 Публикувано 10 Януари, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги,Моята хонда сивик аеродек с мотор B18C4 днес като я измих на една автомивка и не запали след това. Лампата не чека свети, помпата не работи, но не е явно само помпата, защото и директно на газ принудително не дава никакви признаци. Откачах клемата на акумулатора, но не стана. Проверих бушоните и не изглежда някой да е изгорял, Дайте съвет какво да правя и евентуално кой може да я погледне на място, за да не я тегля. В Овча купел живея та всеки съвет или съдействие ще е от полза. Не съм мил двигател и всичко е абсолютно сухо отпред. Дали е съвпадение това, че е била на автомивка или от това се е получило мога само да гадая Утре трябваше да карам детето на доктор и май няма да стане,...Мерси предварително... Редактирано 10 Януари, 2013 от jikencio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 10 Януари, 2013 Провери главното реле. Може да има нужда от презапояване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Попай 55 #3 Отговорено 10 Януари, 2013 Аз имах подобен проблем,но не на хондата,а на друга кола и се оказа точно главното реле,хлабава връзка!Последвай съвета на Кало!Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #4 Отговорено 10 Януари, 2013 Сега слизах долу при колата и единственото нещо, което наподобява това реле го измакнах... Жълто е на цвят с 4 крачета и точно си прилича на реле. Имаше и едно по-голямо, но неможах да го измакна... Това дали е релето - снимка в линка...https://www.dropbox.com/s/ltk19jk8iuhmgj6/2013-01-11%2001.47.31.jpg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #5 Отговорено 11 Януари, 2013 Със седем трябва да е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #6 Отговорено 11 Януари, 2013 Стартера върти ли ? Ако върти свали една свещ,закачи я на кабела,завърти на стартер и виж има ли искра.Ако няма си за бубина.Релето ти е това http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56416 но при англичанките не знам къде е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #7 Отговорено 12 Януари, 2013 Колеги,ако ви кажа какъв беше проблема, сигурно ще умрете от смях, но като незнае човек. Тези от автомивката са натиснали паник бутона на хондата, докато са чистели с прахосмукачката. Натиснах го и се оправи та нека стои в темата ако някой в бъдеще има подобни проблеми Иначе ме е яд на себе си, че 5 6 часа се занивам с колата. Изчетох всички форуми, свалях релете, видях че на свещите няка искара, делко долу, бубина мерих - всичко перфектно. Ако знаех само с едно натискане колко мъки щеше да ми спести.... Чак и съседа ме тегли с въже в снега... Нищо, сега поне знам как се сваля делко, бубина и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CLERO 8 #8 Отговорено 12 Януари, 2013 къде е този паник бутон и вс.Хонди ли го имат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #9 Отговорено 12 Януари, 2013 Паник бутон е странно описание на инерционния ключ за защита от запалване при катастрофа.:rolleyes:/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #10 Отговорено 12 Януари, 2013 Намира се под волана от дясно като бръкнеш навътре горе долу под средата на таблото. Четох и мисля, че на всички хонди е там или поне на англичанките.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #11 Отговорено 12 Януари, 2013 Ей това е автомивка,да бръкнат чак до там...:D/> 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #12 Отговорено 15 Януари, 2013 Пичове,понеже съм от скоро тук, след като вече проблема е решен, трябва ли да затваря по някакъв начин темата или не е необходимо да правя нищоМерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #13 Отговорено 15 Януари, 2013 Стартера върти ли ? Ако върти свали една свещ,закачи я на кабела,завърти на стартер и виж има ли искра.Ако няма си за бубина.Хубо е да има happy ending,но горната преоверка като се препоръчва е хубаво да се обясни как се прави,че след това може наистина да се смени запалване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове