Jump to content
jikencio

Сивик аеродек Б18Ц4 не пали

Recommended Posts

Здравейте колеги,Моята хонда сивик аеродек с мотор B18C4 днес като я измих на една автомивка и не запали след това. Лампата не чека свети, помпата не работи, но не е явно само помпата, защото и директно на газ принудително не дава никакви признаци. Откачах клемата на акумулатора, но не стана. Проверих бушоните и не изглежда някой да е изгорял, Дайте съвет какво да правя и евентуално кой може да я погледне на място, за да не я тегля. В Овча купел живея та всеки съвет или съдействие ще е от полза. Не съм мил двигател и всичко е абсолютно сухо отпред. Дали е съвпадение това, че е била на автомивка или от това се е получило мога само да гадая :( Утре трябваше да карам детето на доктор и май няма да стане,...Мерси предварително...

Редактирано от jikencio

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери главното реле. Може да има нужда от презапояване.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобен проблем,но не на хондата,а на друга кола и се оказа точно главното реле,хлабава връзка!Последвай съвета на Кало!Успех!Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега слизах долу при колата и единственото нещо, което наподобява това реле го измакнах... Жълто е на цвят с 4 крачета и точно си прилича на реле. Имаше и едно по-голямо, но неможах да го измакна... Това дали е релето - снимка в линка...https://www.dropbox.com/s/ltk19jk8iuhmgj6/2013-01-11%2001.47.31.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стартера върти ли ? Ако върти свали една свещ,закачи я на кабела,завърти на стартер и виж има ли искра.Ако няма си за бубина.Релето ти е това http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56416 но при англичанките не знам къде е.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,ако ви кажа какъв беше проблема, сигурно ще умрете от смях, но като незнае човек. Тези от автомивката са натиснали паник бутона на хондата, докато са чистели с прахосмукачката. Натиснах го и се оправи та нека стои в темата ако някой в бъдеще има подобни проблеми :)Иначе ме е яд на себе си, че 5 6 часа се занивам с колата. Изчетох всички форуми, свалях релете, видях че на свещите няка искара, делко долу, бубина мерих - всичко перфектно. Ако знаех само с едно натискане колко мъки щеше да ми спести.... :) Чак и съседа ме тегли с въже в снега... Нищо, сега поне знам как се сваля делко, бубина и т.н. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

къде е този паник бутон и вс.Хонди ли го имат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паник бутон е странно описание на инерционния ключ за защита от запалване при катастрофа.:rolleyes:/>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намира се под волана от дясно като бръкнеш навътре горе долу под средата на таблото. Четох и мисля, че на всички хонди е там или поне на англичанките....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей това е автомивка,да бръкнат чак до там...:D/>

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове,понеже съм от скоро тук, след като вече проблема е решен, трябва ли да затваря по някакъв начин темата или не е необходимо да правя нищоМерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стартера върти ли ? Ако върти свали една свещ,закачи я на кабела,завърти на стартер и виж има ли искра.Ако няма си за бубина.

Хубо е да има happy ending,но горната преоверка като се препоръчва е хубаво да се обясни как се прави,че след това може наистина да се смени запалване. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...