red_devil 9 #1 Публикувано 8 Януари, 2013 (Редактирано) Виждали ли сте такова нещо в сивик?Шест цилиндров vtec мотор Swap във пета и шеста генерация.Върви зверски,има и клипове в you tube ако някой се интересува нека хвърли едно око.Мотора е от хонда акорд 3.2литра!Нека някой с повече опит да хвърли някой клип в темата за да видите за какво вървене става въпрос. Редактирано 8 Януари, 2013 от red_devil 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 8 Януари, 2013 И на Legend го слагат J32, че и на NSX ако не се лъжа. Това е практика в САЩ от известно време, даже се продават и тампони за такъв суап. Друг е въпроса какъв е баланса на колата с тоя кютук отпред Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
red_devil 9 #3 Отговорено 8 Януари, 2013 И на Legend го слагат J32, че и на NSX ако не се лъжа. Това е практика в САЩ от известно време, даже се продават и тампони за такъв суап. Друг е въпроса какъв е баланса на колата с тоя кютук отпред :lol:/>Сериозна работа е, гледах клипове как мачка доста сериозни автомобили.Хвърли едно око... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #4 Отговорено 8 Януари, 2013 Гледал съм ги отдавна. Гледал съм и сивик със V8 двигател и задно. Просто не е моята чаша чай, както казват Англичаните.A тук хората отдавна са открили топлата вода Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #5 Отговорено 9 Януари, 2013 Има такава в България,даже беше на националната. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vtecdreamcrx 7 #6 Отговорено 9 Януари, 2013 сериозно ли тази отгоре е с такъв двигател ???????????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CLERO 8 #7 Отговорено 9 Януари, 2013 аз не съм сигорен,че е с 3.2 май е по мслък но който иска може да отиде до търгпвиите на сточна гара (захарната търговия) тоя сивик седи там и е автомат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #8 Отговорено 9 Януари, 2013 (Редактирано) Какъв баланс?Тази дума едва ли я има при такъв суап . Определено и мен не ми се нрави, защото не искам от колата да върви само напред.Друга бира беше едно сивиче, което бях гледал със система 4х4 от субару импреза - това ми хареса. Редактирано 9 Януари, 2013 от PIKap 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #9 Отговорено 9 Януари, 2013 Върви зверски..Даа, напред... Трябва пред задната ос Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
РадославКз 422 #10 Отговорено 9 Януари, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=0xYr714MN40Глейте тия американски чички как се кефят.....Аз обаче не виждам на какво.. :huh: Тва ли е "зверско вървене"??? 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #11 Отговорено 9 Януари, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=tb3sbBWfwXYhttp://www.youtube.com/watch?v=R73bD7sNHOQhttp://www.youtube.com/watch?v=OAm-GqaTh8cне е кои знае какво... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
red_devil 9 #12 Отговорено 9 Януари, 2013 Глейте тия американски чички как се кефят.....Аз обаче не виждам на какво.. :huh:/> :huh:/> Тва ли е "зверско вървене"???Ами незнам ти как мислиш дали на магистралата вти ще го мине?Стоково и стоково 3.2? 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #13 Отговорено 9 Януари, 2013 Какво значи на магистралата? Естествено че големия мотор на голяма скорост е по-силен. Но както се вижда, специално на клипа на Радо този мотор е супер муден откъм ускорение.Ей тука има нещо бързо дето е само 2литра:http://www.youtube.com/watch?v=WIzAEzWVId0 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emo1234 6 #14 Отговорено 10 Януари, 2013 Друго си е побъркана малолитражка :ph34r:/> 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
РадославКз 422 #15 Отговорено 10 Януари, 2013 (Редактирано) Глейте тия американски чички как се кефят.....Аз обаче не виждам на какво.. :huh:/>/>/> :huh:/>/>/> Тва ли е "зверско вървене"???Ами незнам ти как мислиш дали на магистралата вти ще го мине?Стоково и стоково 3.2? :P/>/>Може и да го мине....Поради прости физични закони....При огромната тежест на мотора,на магистралата,с предницата и задницата обясняваш ли си какво се случва,огромен дисбаланс.....Супер нестабилна кола,заради сцеплението с въздуха,супер забита предница и задница,дето при едни 180-220 км ще се вее като весник и няма да има одържане тая кола Редактирано 10 Януари, 2013 от RadoslavKZ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #16 Отговорено 10 Януари, 2013 пичове това не е особено нова мода, а и какво си мислите че може да очаквате от туристически стоков двигател ??? то и b20 стоков няма да е по-различен в сивик, но след доработки резултатите са явни... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
red_devil 9 #17 Отговорено 10 Януари, 2013 Съгласен съм с вас но това незначи че примерно като вие знаете за тоя мотор всички във форума знаят за него.Нека хората да видят може пък някой да обича големите кубатури.Вти си е вти всички го знаем... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #18 Отговорено 10 Януари, 2013 Абе литрите са си литри, и потенциала им е друг/при нужда/, кой каквото ще да си говори.На много "Хондаджии" може да не им харесва, ама си е така... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #19 Отговорено 17 Януари, 2013 хехе, кой ви каза че J серията са тежки двигатели ?!?!?! 110кг тежи ... Колко точно ще ви изхвърли баланса ?! Най-куцото от целия swap са електрониката и скоростната кутия. "Ръчка" има само в акорд купетата след 2006-та и в разни Type S. ECU-то е "нечипваемо", взима се цяло ECU от АЕМ. За 5-та ген тези двигатели са много високи, трябва да се реже предния капак за да се затвори дори ... това са му проблемите. И сега представете си 3-3.5L Bi-Turbo в 5-та 6-та ген Сивик/Акорд или каквото и да било В града ще е пъти по-приятно да имаш въртящ момент от ниски обороти и да не ти се налага да пренавиваш оборотомера за да прескочиш трамвая например... Кубатурата си е Кубатура, всички минали от 1.3-1.5 на 1.8-2L са усетили разликата моментално.... Не случайно всички журналисти, които плюеха по хонда двигателите, се оплакваха от липса на въртящ момент в ниски обороти (оборотите в които караме нормално всеки ден). Те и Хонда се сетиха, новите им Type S/R sa s 2.2-2.4L двигатели ... There is no replacement for displacement Golden rule 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #20 Отговорено 17 Януари, 2013 вярвай си че J серията тежи 110кг..това за гол мотор ли , добре че си погледнал отгоре-отгоре в гугъл ама има още доста по-подробни работи които се преправят, за момента в БГ мисля че е мисията невъзможна..а ако съм гледал сайта от който ти си копирал мисля че се спираха на около 5000$ цени на части само без труд..и това е за САЩ,тук нещата стоят по коренно различен начин 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #21 Отговорено 18 Януари, 2013 "Копирал съм" от wikipedia, и да това е тегло на двигателя без течности в двигателя, алтернатори, хидравлики и т.н. . Като ги сложиш тези неща отива към 150-160 кг, И скоростната кутия и отива към 200+ ... Един b18 swap си е 180кг горе долу И не мога да разбера какво означава "в БГ мисля че е мисията невъзможна" Заглеждал ли си колко вървят тези двигатели в UK? Средно 300-500 GBP. Скоростните кутии са пак там, ЕКУ-тата не са повече от 100 паунда ? За 2-3000 лв си взимаш цял акорд купе V6 и си прехвърляш ВСИЧКО. Кое му е толкова невъзможното.Проблем е докато си намериш полуоски и ти направят тампони за закрепване в коша. Което НЕ Е мисията невъзможна. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #22 Отговорено 18 Януари, 2013 (Редактирано) Аз пък тази мода нещо не я разбирам . На малка кола да и боднеш 3.0 мотор :huh:/> Малката кола си е малка кола . Повече от 2.0 мотор ми се струва безсмислено . Та тоя мотор не може да се развърти толкова бързо . Колата наистина има въртящ момент , ама нещо не го вдявам . Та това е двигател за голяма кола . За какво ти е толкова въртящ момент на такава въшка ? Не казвам , че съм против - всеки си харчи парите за каквото реши . Просто ми е малко безсмислено . А и за какво ми е въртящ момент на ниски обороти - да не карам дизел :D/> Тия журналисти да не се правят на толкова знаещи . Карали цял живот ВАГ групата и си мислят , че колите трябва да са такива . Факт е , че японските коли са силно пренебрегнати по тестовете . Не казвам , че са перфектни , но до почти не съм срещал серийни западни коли , направени с мерак и притежаващи дух , барабар с подобно поведение . Повечето са правени за брой и за ниска цена , не за усмивка на клиента . За преките конкуренти от класа на сивика направо не ми се говори :D/> Редактирано 18 Януари, 2013 от barsi 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #23 Отговорено 19 Януари, 2013 (Редактирано) Подкрепям Барси!3,2 или 3,5л. мотор в сивик си е гъзария и става за драг с нужните преработки! Редактирано 19 Януари, 2013 от darius Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
red_devil 9 #24 Отговорено 26 Януари, 2013 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #25 Отговорено 27 Януари, 2013 И :unsure: какво даде 10.3;) хората с 1.6- и 2.0 дават толкова пак се губи смисъла от 3.0 -3.5 (поне аз не го виждам). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #26 Отговорено 27 Януари, 2013 И руснаците са направили най сполучливия опит за суап на j32a в сивик:http://youtu.be/ahJM0AWpTkUА ето и малко дрифтче с този сивик:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5VpSiys8K_g Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #27 Отговорено 27 Януари, 2013 За всеки влак си има пътници...тоя мотор си има сила от ниските и ако се кефиш на евридейка дет да не я чакаш да мине 6000+ об. за да има втек и сила.... Аз не бих направил такъв суап,но явно има хора дет се кефят 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivko95 2 #28 Отговорено 15 Февруари, 2013 [/quote/] Така ли ми изглежда или предните гуми са му меки ? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #29 Отговорено 15 Февруари, 2013 (Редактирано) Така ли ми изглежда или предните гуми са му меки ? ... и за да не съм в оффтопик, не ме кефи идеята за такъв двигател в малкия сивик Редактирано 15 Февруари, 2013 от Palko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bossplayer 13 #30 Отговорено 22 Февруари, 2013 Аз съм си мислил за 2.3 turbo 240hp, ot Acura RDX ако е с SH-WD още по-добре.... , но май не е практика този SWAP? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #31 Отговорено 22 Февруари, 2013 Не мога да разбера защо хората винаги гледат огромното а просто не си сложат една Б/К серия 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #32 Отговорено 22 Февруари, 2013 Кола за 1000 лева + двигател, скорости и електроника за 4 хиляди лева ЕХААААААА модата е голяма работа .... даже и не върви за парите си чак толкова! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове