Jump to content
tass

Зимни обувки

Recommended Posts

Здравейте на всички,Искам да се допитам до тези от вас, които имат опит с обувки за зимата подходящи както за градско така и за планинско ползуване. До момента съм се спрял на три варианта:- http://www.lowa.de/en/products/outdoor/trekking/details.html?Artikel=Catalan_GTX%C2%AE&ArtikelNr=210646_9901&L=1- http://www.vikingfootwear.com/en/all-products/mammoth- http://www.salomon.com/bg/product/nytro-wp.htmlSalomon -a все още го няма в магазина и не знам на каква цена ще бъде, а за другите цената е съответно 285 лева. Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,защо не си поръчаш от сайта sportsdirect.Там има такива обувки,но главно на фирмата Karrimor,които никак не са лоши ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом си пуснал тема,значи ти трябва нещо добрo. взимай нещо сaломон и ще остане6 много доволен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SportsDirect си купувах няколко пъти обувки и са пълни боклуци. Последно взех кецове преди 2 седмици, заради които съм бесен - за 2 седмици носене (разбирай от входа до колата, от колата до офиса и тн почти никакво ходене с тях) им се разлепиха подметките.Иначе мога да те посъветвам да отидеш в магазин Алпи в София:http://www.alpibg.com/Там има много голям избор на качествени обувки, с мембрана, които да изкарат дълго и да ти опазят краката. Аз лично си взех едни, които ми препоръчаха от там (за под 200лв), които вече 4та зима ще нося и все още са като нови.Но този Мамут примерно, който си пуснал - си е баш планинска обувка. С него в града според мен ще ти е тегавинка, особено ако не са минусови температури, особено ако трябва да влезеш някъде на топло с тях за повече време. Ще ти се измокрят краката и няма да е приятно. Ако ти трябва сериозна планинска обувка, вземи си такава, а за града още нещо по-ниско, леко и удобно.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SportsDirect си купувах няколко пъти обувки и са пълни боклуци. Последно взех кецове преди 2 седмици, заради които съм бесен - за 2 седмици носене (разбирай от входа до колата, от колата до офиса и тн почти никакво ходене с тях) им се разлепиха подметките.

Ти ми уби надеждите... Бях на път да си взема 2 чифта от там.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нося едни кецове Фила от sportsdirect вече година и не са мръднали. Брат ми има и той 2 чифта маратонки от там и е доволен. Така като ги гледам по картинките вероятно има калпави модели, но не всички са такива.... лично мнение.. за дрехи нз как са, не съм купувал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lowa са едни от най-най-най-добрите планински обувки които можеш да си купиш. Един приятел е със зимен модел (този който си показал не е, но няма да пусне или да ти е студено, просто борда на зимните е малко по-висок) и вече 10та година им скъсва шушоните от носене, а под носене разбирай - 5-6 дена в месеца по средно 7-8 часа преходи в планината. Обувката не е мръднала. Всички такива типове мембранни туристически обувки изискват импрегнация след определен период на носене - примерно 4-5 ден и трябва да се почиства гортексовата мембрана, за а диша обувката и за правилната и работа (има спрейове за тази цел). Другото което е - на 10-30 дена активно носене е хубаво да напълниш обувката с вода (до горе) и да я оставиш така 10-12 часа да постои ... после съхне, импрегнираш и си готов.Взимай тази лова и не се занимавай със смешни марки като саломон, фила, кешоа и т.н. ;) Нямам наблюдение върху обувките на mammoth, но дрехите са им еталон за качество.Ако лова ти излизат скъпи (средна цена 700-800 лева за чифт е окей) прегледай моделите на Asolo - 2011-12 год. вървят около 240-400лв (в зависимост от класа обувка). Когато мериш в магазина си носи тънък чорап и щом обуеш обувката пробвай да стъпиш на стъпало като се държиш само на "тока" на подметката - не трябва да ти мърда крака, в противен случай ще имаш мазоли (от опит ти казвам).Ако ще купуваш само за градско ходене си вземи български туристически обувки за 100-150 лева и си готов (аз зимата в кишата ходя с такива и не мърдат).П.П. И да не съм празнословен - ето една хубава лова - http://www.lowa.de/en/products/outdoor/backpacking/details.html?Artikel=Baffin_Pro&ArtikelNr=210435_7949&L=1или тази - http://www.lowa.de/en/products/outdoor/backpacking/details.html?Artikel=Tibet_Pro_GTX%C2%AE&ArtikelNr=210670_5599&L=1П.П. това са обувки специално предназначение за тежки и дълги преходи с раници във ВСЯКАКВИ условия. Не, че правя реклама но специално първия модел го видях в действие тази година - 4-5 дена проливен дъжд не пусна капчица вода и краката на човека останаха сухи и каза, че все едно не е ходил толкова :) За справка едно мое asolo (модел 2011) след 7-8 часа газене в локви, калища и преход в бури и дъждове малко ми пусна от горната част и краката ми се поизпотиха т.е. позапушиха се мембраните ;)

Редактирано от markup

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да разгледаш моделите на Meindl. Също много висококачествена обувка.

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за насоките и съветите колеги. За Lowa - та и аз знам че не е точно зимен модел но е на горе долу прилична цена (намалена от 355 на 285 лева)и за това съм се спрял на нея. Не знам също дали ще ми е удобна такава обувка за ходене в градски условия при положение, че е Trekking модел. п.п. Малко не е станало ясно вероятно, че като съм показал тази обувка Mammoth, не съм имал в предвид марката а за модел на обувки Viking.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям колегата markup за asolo. Имам mythos gtx ml, които се водят за незимно тежко планинско. Вече пета година ги ползвам лятото и зимата за ски и Витоша. Но искат грижа. Lowa - та която си пуснал е за лятно ходене в планината, много лека, имам подобна за леки планини. За градско зимата става. Трудно ще е зимна обувка и планина и за града. С зимна планинска обувка се кара трудно. А за размер, ако се ползва за планина, поне номер по големи. С подходящ чорап. Имам горчив опит от дълго ходене с полвин размер по- големи. Asolo имат магазин на "Екзарх Йосиф" и напоследък имаха намаления.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички,да споделя с вас, какви обувки все пак си взех : http://eu.thenorthface.com/tnf-eu-en/men-s/shop-by-category/footwear-shoes/men-s-snowsquall-tall-boots-1.htmlСнежна и безаварийна зима ви желая

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито колега със здраве да си ги носиш

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...