Jump to content
Duch

Помощ при избор на Акорд

Recommended Posts

Здравейте колегиОт известно време чакам момента в който ще си взема Хонда и мисля че той почти дойде.Спрял съм се на Акорд 6-та генерация и по-точно тези няколко обявиhttp://nfs.mobile.bg...0088&f1=detailshttp://nfs.mobile.bg...6600&f1=detailshttp://nfs.mobile.bg...9695&f1=detailsЩе ви бъда много благодарен ако ми дадете малко информация за този модел - на прав път ли съм, плюсове, минуси и по точно за тези няколко обяви ако някой му прави нещо впечатление или е оглеждал някоя от тези .Благодаря ви много

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същата, 1.8, 136 коня ... като цяло нямам никакви забележки към колата. Вози страхотно, удобна и комфортна ... единственото което мога ка отбележа като недостатък е, че климатика доста ги спъва тия 136 коня. Предишната ми кола не беше с климатик, така че немога да кажа че моето мнение е мерило за това колко се "спъва", но лично аз можеби очаквах повече ;)А и аз като я взех имах проблем с теч на вода в багажника (който с малко силикон беше решен при мен) и до колкото съм разглеждал из форума и другите колеги са се сблъсквали с такъв проблем при този модел ... така че ако не друго то поне ги гледай след някой дъждовен ден. Ако е малко само докато ги има корите на багажника сигурно няма да си проличи, но при мен легена на резервната гума беше като аквариум за рибки :)А от 3-те обяви които даде, единственото което ми направи впечатление е, че на първата волана е претапициран (сигурно има защо ;) )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал да гледаш и 2,0 литра мотора . Защото е по мощен и разлика в горенето няма !!! Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите ви колеги :)

 

Днес ходих да видя тази от Стара Загора, но е от Австрия и и има много ръжда. Абсолютно навсякаде. Просто тази кола който и да я я вземе ще има много ядове много скоро!

Дори двигателят не ми хареса. Като я държиш на 2 3 хиляди оборота и пуснеш газта пада под 500 и след секунда чак си ги вдига. Не я карах защото нямах никакво желание, но ако играе и съединител вероятно ще загасва ако не и се подава газ.

 

Tino Публикувано изображение

Публикувана 24 септември 2012 - 23:43

 

Не искам да правя реклама на колата , но виж и тази ;) - http://forums.hondab...showtopic=76297

 

Поздрави

 

 

Иначе тази испанката я гледам отдавна но не ми харесва цветът и, а това е нещо което трудно се сменя :)

 

Gencho Публикувано изображение

Публикувана Вчера, 10:53

 

Бих ти препоръчал да гледаш и 2,0 литра мотора . Защото е по мощен и разлика в горенето няма Публикувано изображение

Успех.

 

 

Разгледах обявите но 2.0 има много малко. Повечето са автоматик а аз не желая такава. Единствено това ми допадна

 

http://www.cars.bg/u785998

 

но не пише нищо за двигателя нито снимка, което ме навежда на мисълта че не му е чиста работата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
;) малко далече . Иначе освен увързаният волам който ме дразни добре изглежда. Ако имаш време търси все ще изкочи твоята от някъде .Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже доста :)Тези дни ще огледам и тези двете в Пловдив да видим какво имат да покажат :)Благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще трябва да хвърлим бобПубликувано изображение инак няма как да разберем.160к.с. са 2.3 ,но рядко излизат

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не те съветвам да купуваш каквото и да е било от Бултрако Пловдив !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мба, кой я продава е все тая. Кой я е карал е по-важно. Изглежда по-добре от някои от другите (като тези претапицираните), обади се и провери.Това, че двигателя не е снимана на онази от русе нищо не значи - чуй се с човека и го разпитай. Може да не се е сетил да снима под капака. А снимките на двигателя според мен НИЩО не казват. Обикновено ги минават с пароструйка и снимат - никой няма да качи снимка на омаслен двигател :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веселия целта на мнението ми е именно защото се вижда кой я продава и репутацията на този сервиз !!! Това са доказани джамбази и вероятността да са покрили една камара дефекти е в пъти по-голям отколкото от частно лице - примерно ;) Ако колата е добра ги накарай да ти дадат писмена гаранция с печат и документ , не че ако стане нещо след това не означава , че ще се отметнат и ще ти кажат - " ми съди ни " ;) Не питайте старило , а патило

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази от Бултрако е продадена още преди седмица или повече. Много били заети и нямали време да махнат обявата.Колегата от Русе два дни го търся на ден по 3 4 пъти не вдига и не се обажда след това.Току що видях че са пуснали една нова която макар и да не е каквото търся (климатроник, 1.8 или повече) изглежда много апетитно с тези "УЖ" 90 000км.http://www.cars.bg/u8097531.6-то на акорда не става ли? Какво ще кажете ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо 1.6 е слабичко, второ това РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ от автокъща го забрави. Мойта беше на РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ и не й работеше скоростомера като я изкарах от КАТ, щото като са го сваляли да ги направят РЕАЛНИ тези километри го бяха осрали :DНе бързай, земи си 1.8/2.0 кола от частно лице или поне от София, да мине през Юбико/Омбре и там да ти кажат колко реални са нещата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, аз карам акорд '99 - долу горе това към което си се насочил и ти. На моята двигателя е 1,6, 116 КС, бензин. Ше опитам да споделя всички впечетления от колата и модела:*впечетленията ми са само и единствено от тази кола1. малко е тромава - ускорява бавничко според мен, но това не е кой знае какъв проблем ако не държиш да я режеш по кръстовищата и т.н. От друга страна поддържа стабилна вече набраната скорост;2. някъде по горе някой май спомена че климатика я спъва - и при мен има нещо такова - мощността осезаемо пада при работеш климатик;3. въпреки големите габарити вътрешността на купето е малка и е малко тесничко вътре4. закачването на капака на багажника е направено кофти - има едни извити метални панти които при затваряне изяждат голяма част от багажника и доста пречат;5. разхода на гориво е височък - в момента я карам на газ и дава около 10,5-11 смесен разход, което в моите представи е много - на бензин ми гореше около 9;6. колата е МНОГО ниска - винаги трябва да го имаш предвид - разни части висят още по надолу отколкото показват праговете и броните на колата - забрави за вскякви тротоари и тем подобни препятствия;7. може би е заради габаритите и теглото на колата, но през зимата и при условията в БГ лесно боксува и недайси боже да се наложи да спреш на заснежен баир;8.поддръжка и части - за повече от три години и над 100 000 км нищо не се е разваляло и не е сменяно - изключвам разните тампони, шарнири, ремъци и други консумативи - сериозен ремонт не се е налагал - за издръжливост давам 10 от 10. Обаче да не ти се наложи да сменяш нещо - включително и повечето консумативи - явно защото модела е къс (1998-2001/2) много трудно се намират части за него и още по трудно на приемлива цена - тампона пред двигателя преди две гидини струваше 195 лева и трябваше да се поръча да се внесе в страната, някои от нещата нямат аналог а има само оригинални на хонда - при мен такива за сега са триъгълното стъклно на задната врата (около 300 лева), ролка за жилото на ел стъклата - само на хонда и само целия механизъм - не ми се мисли за цената, в момента издирвам предна броня ама май и това е само на хонда и т.н. общо взето относително е какво ще ти трябва, но като цяло трудно се намират части конкретно за този модел.Въпреки, че като цяло описах предимно негативни впечетления все пак препоръчвам тази кола - невероятно стабилна на пътя, добра маневреност, комфортно пътуване, лесно управление от водача, перфектна шумоизолация на купето.Като цяло най-големия проблем който ще имаш с тази кола е паркирането - за такава кола трябва доста място, а в днешно време това си е кът отвсякъде.Успех и дано попаднеш на сполучлива бройка, щото това май е най-важното!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за съветите колеги.Аз вече имам фаворит - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11346679061070088&f1=detailsТази днес я огледах, покарах и капарирахМного ми хареса купето до сега не бях виждал толкова запазен акорд от тези които видях.Двигателят не е кой знае колко пъргав, но все пак и колата си е тежка.Направи ми впечатление че и съединителят отделяше малко по-нагоре от нормалното което съм свикнал, но пък и на другите които карах преди това беше така.Интериорът е доста добре. Има си като всяка кола своите дребни забележки, но те я правят уникална :)Казаха ми че е хубаво да направя реглаж на клапани и това да се повтаря всеки 50 000км.Понеделник живот и здраве слагам номерата и я взимам. Засега си е в къщата.След това ще трябва да се мисли за КАСКО и Газов инжекцион. Ще бъда много благодарен ако колегите от Пловдив дадат съвет накъде да се запътя за тези услуги.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един младеж на ул. Поп Златан доста хонди е правил и доста доволни колеги има от неговата работа. Прави стенд , клапани и др. За вече инфо питай . ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, какъв мотор ще да е този Акордhttp://nfs.mobile.bg...4125&f1=details

Малко със закъснение но да се включа и аз - тази кола е моя, купих я по същата обява от БУЛТРАКО. Моторът е 2.3 втек - мисля че е 158 конски сили.. Автомобилът е внесен от ФУГЕЛ ХОНДА - Германия от собственик -частно лице немец на 175 000 км, каран е тук няколко години, като е подържан изцяло в БУЛТРАКО до 235 000. В момента е на 240 000 км. и като е спряла не се чува как работи Сервизната история е проследима от километър 0 до момента в международната програма на Хонда. Рядко запазен автомобил, заради което го купих, иначе никога не съм имал хонда. Ако мога да помогна с някакви въпроси по този автомобил - питайте.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...