PetarGarkov 11 #1 Публикувано 31 Май, 2012 Здравейте колеги,вчера и днес колата работеше странно (на 3 цилиндъра) преди малко свалих кабелите ,намерих не работещия цилиндър, но като свалих последния кабел колата изгасна направо,в последствие видях ,че пластинката на кабела се е измъкнала и е останала в делкото.Измъкнах пластината и я сложих пак на кабела ,но колата не запали,дайте някакви идеи какво ще е това?И защо изгасна на последния кабел мисля ,че 4-ти цилиндър,все още съм с 1 не работеща свещ но пък 2 дни не беше проблем?Благодаря колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ekzekytora 51 #2 Отговорено 31 Май, 2012 Прилича на бобина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
reksoman 1 #3 Отговорено 1 Юни, 2012 Здравей,колега пробвай да сложиш нови кабели и свещи ако твоите не са сменяни отдавна може това да е проблема,ако е бобина с един мултицед я замери между изводите ако не е прекъсната намотката значи бубината е здрава.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #4 Отговорено 1 Юни, 2012 Мерси колеги, ще пробвам първо с бобината ,че неми се хвърля направо на кабели . Кабелите могат ли да се скапят така изведнъж ,че да не пали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #5 Отговорено 1 Юни, 2012 Ти как пробва кой цилиндър не работи? Вади кабелите наред докато работи колата ли? Ако е така може и да си прецакал бобината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #6 Отговорено 1 Юни, 2012 (Редактирано) "....И защо изгасна на последния кабел мисля ,че 4-ти цилиндър,все още съм с 1 не работеща свещ но пък 2 дни не беше проблем?..." Явно са и дошли в повече не работещите цилиндри колега, май наистина си за бобинка. Редактирано 1 Юни, 2012 от IcoZL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #7 Отговорено 1 Юни, 2012 Мерси колеги ,утре сме на доктор и той ще каже какво и е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #8 Отговорено 1 Юни, 2012 Направо сменете бобината, тази процедура, която си направил често води точно до това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #9 Отговорено 2 Юни, 2012 Май най-добрия начин за проверката на кабели е просвирването с мултицета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #10 Отговорено 2 Юни, 2012 Преди малко идва доктора,предположенията са ,че е комутатора ,но не е на 100% сигурен и след малко ще ме дърпат към елкон.Страшно много ядове с тези тоци по колата,всеки месец нов ЕЛ проблем. Се едно фиат съм си купил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Viking_pz 12 #11 Отговорено 2 Юни, 2012 абе пич смени или поне си замери бобината комутатор рядко здипля Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petjo 0 #12 Отговорено 2 Юни, 2012 Днес колега имаше същия проблем. Сменихме комутатора и нищо. Сега поръчахме бобина. Прав е колегата че комутатора по- рядко дава фира и аз мисляче е бобина.Цената беше около40-45лв. на бобината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #13 Отговорено 4 Юни, 2012 Замерихме бобина,комутатор,датчик на хол,и си бачкат,има съмнения че е еку-то но днес по-късно ще разбера....Ако може колегата petjo да каже при тях какво се е указало. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petjo 0 #14 Отговорено 4 Юни, 2012 Сменихме бобината и всичко е ОК. Пробвай с друга свещ като я сложиш на кабела дали дава искра.Ако не дава искра мисля,че ще е бобина.Струва 43лв.Ако има искра не знам какво може да е. Може да свалиш буксата на делкото да дадеш контакт и да замериш дали стига ток до делкото.Само на една от крачетата трябва да има фаза+.Поне така беше на колегата. Дано да съм ти помогнал. Успех и пиши какво е било като го оправиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #15 Отговорено 4 Юни, 2012 Тая бобина още ли не сте я сменили Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Viking_pz 12 #16 Отговорено 4 Юни, 2012 ECU не вярвам по скоро бобина ако бобината е здрава предполагам сте я удавили свали си свещите и е остави да се изпари бензина за известно време и обгори свещите примерно ако нямаш горелка запали си един огън и ги метни вътре докато стане хубава жар ако не запали то поне ще можеш да си метнеш някоя друга пържолка шегата настрана кажи кога ще си при брат ти да я запалим тази хондичка при мен беше точно така както го описваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #17 Отговорено 5 Юни, 2012 Проблема не е,в задавянето,младежа при които е колата каза, че комутатора не получавал сигнал от компютара,но вчера не е имал време да я рови ,довечера ще чуя присъдата.И да попитам ,ако се окаже все пак бобина,тя нали е в делкото?цялото ли трябва да се смени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petjo 0 #18 Отговорено 5 Юни, 2012 Бобината е в делкото, но се сменя само тя. Как разбра майстора ,че не идва сигнал от компа не ми е ясно Да не би да го няма +. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #19 Отговорено 6 Юни, 2012 Бобина: ) след работа ще я съживим,благодаря на отзовалите се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове