Jump to content
joro87

F18A3...Колко газ ви горят тея зверове?

Recommended Posts

А-ла е 1800 116hp газов инжекцион.Колегите да кажат колко им горят и като говорим за газ на тези коли,някои има ли проблеми като моите придърпване приджаскване при положение че на бензин е 6 точки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Prelude 2.0 vtec 17" газ инж. минимума е 9л това успях да сваля зимата.Градско 12+---15.в холандия ми дава 10л при нормално каране 40км на ден смесено.Мисля че е много, но все пак е над 160коня.Проблеми няма!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая темаизчерпа ли се? Редактирано от Sebulba

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така изглежда.явно никой незнае как да се оправят шибаните бараки,премирих се с придарпването на 5 предавка 80-100км поне да видим някой компетентен да помогне с горенето и дарпането при трагване!такъв авто гол си вкарах с тоя акорд!явно за тея коли газ НЕ СТВАА!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, стават.Аз съм със същия мотор, АГУ-то е от най-обикновените / с плочката / и няма придърпване, "приджаскване" и т.н.Разход - 10л.Преди спираше на 180 - сега е на 190 / по километраж, знам, че лъже /, ма съм доволен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега аз съм със същия мотор и зимата градско на газ ама само градско под 15/100 не мога да го сваля а извънградско около 9 но като гледам и други колеги са си с тия разходи така че маи е нормален ;) с обикновенна газова съм ;)мисля че това е наи- добрият разход за тази гондола :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и моита е f18a3 газов инжекцион ама предърпва само на 1-ва и 2-ра колкото до разхода както каза колегата зимата под 15/100 градско не пада :blink:

Редактирано от Илиевв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто от любопитство да попитам как го смятате тоя разход?Щото освен газта и бензин се налива понякога. И накрая излиза, че си губиш половината багажник и поддържаш още една горивна система, за да спестиш 2-3лв/100 км, а в същото време колата придърпва, присецва, сменяват се кабели и датчици и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По логиката на колегата преди мен - без да сменявам датчици и кабели, без да придърпва и присецва - дизелът е по-икономичен с 2-4 лева на 100 км от бензина /говорим за съпоставими модели - например моя таралясник и друг Акорд 2,0 но бензин/. АГУ на предишния си автомобил сложих за икономия, не за кеф и при 2-3 лева,а дори и повече, на 100 км, при 20 000 км годишно всеки си прави сметката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 50 000 км на газ досега никакви проблеми,никакво придърпване или каквото и да е било.колите не са виновни,явно проблема е в поставянето или от самите уредби.моята е Ренцо-Ланди.Относно разхода на газ,в града 12-12,5 ,извън градско 8,5( нормално каране).Ако се настъпва повече + 1 литър.Ако е включен климатика+1,5 литра.засичал съм я многократнои почти винаги съм в тези стойности.Колата е Акорд 1,8 es

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Зимата в студа,на къси отсечки(2-3км) 15газ,ако е натрупал сняг(боксуване поледици)може и повече.В същия режим градско но на дълги отсечки,демек палиш и караш из града 20-30км примерно пада на 11л. газ.Обикновенна газова БРЦ вече на 120000км-безпроблемни при това.Принципно в студа на къси  отсечки е по рентабилно да се кара на бензин-поне според мене. 

Редактирано от росенKN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз към статистиката за Акорд, но моя е '99год Ф20Б6 2.0л автомат с газова BRC плочка, без профилактика поне 40000км (може и откак е сложена) - карам я основно в Пловдив градско - сутрин 8км и стоп, вечер 10км и стоп:->градско 15-16л газ/100км,->извънградско 10л газ/100кмКлиматроника не се спира откак е купена, винаги е на 25*С.Като мина на инжекцион след някой месец ще споделя :zen:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...