kossta 4 #1 Публикувано 5 Февруари, 2012 Здравейте,купих си HR-V и съм много доволен,но за да включа първа трябва да включа на втора и тогава първа и всички останали без проблем.Пусна ли съединителя обаче се повтаря същия проблем.Съединителя отделя ниско и не е за смяна,помпата също.Получава се студио X.Иначе колата си върви,скоростите не хъркат.Смених маслото при Омбре.Той каза че е много добра и да я карам така,но за градско е много неудобно.Много моля ако някой е имал същия проблем или има идея от какво може да става това моля да помогне.Поздрави на всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bili 0 #2 Отговорено 5 Февруари, 2012 може да е от студеното време, тогава скоростите влизат по трудно.Но може наистина да има проблем 1.масло скоростна кутия. 2. синхронизатор 3. аксиален лагер и това щом казваш че съединителят е наред.Просто изчакаи да се постопли, ако се влоши почни от тези работи да елиминираш проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #3 Отговорено 5 Февруари, 2012 Благодаря за съвета.И аз се съмнявам за синхронизатора,но незнам как да го проверя.Наистина е студио хикс защото всичко и е нарет .Като е исключен двигателя не го прави това,скоростите си влизат нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #4 Отговорено 10 Февруари, 2012 Момчета проблема се разреши.Просто попаднах на свестни майстори и те ми го разрешиха.Защо казвам свестни,защото не ми казаха карай така а казаха:ако караш така ще си прецакаш скоростите а те са си в ред и аз им се доверих.Пър Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #5 Отговорено 10 Февруари, 2012 Как точно се разреши проблема? Първа има ли изобщо синхронизатор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #6 Отговорено 10 Февруари, 2012 Момчета проблема се разреши.Просто попаднах на свестни майстори и те ми го разрешиха.Защо казвам свестни,защото не ми казаха карай така а казаха:ако караш така ще си прецакаш скоростите, а те са си в ред, и аз им се доверих.Първо сменихме помпите за съединителя защото от тях течеше спирачна течност,но проблема не изчезна.Майсторите казаха ,че това е от съединителя и аз се съгласих с голям риск,щото ако се окаже че не е това тогава се прецаквам.Но те излязоха прави.Проблема наистина се оказа в съединителя.Оказа се ,че стария съединител е менте,нищо ,че изглежда като нов.Шапка им свалям.Извода е че ако имате такъв проблем си проверете съединителя, щото може да е менте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #7 Отговорено 10 Февруари, 2012 Как точно се разреши проблема? Първа има ли изобщо синхронизатор?Оказа се ,че не е от синхронизатора а е от съединителя, нов,но менте .Какво да се прави,Сменихме го и всичко си дойде на място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 927 #8 Отговорено 14 Февруари, 2012 ...но за да включа първа трябва да включа на втора и тогава първа и всички останали без проблем.Пусна ли съединителя обаче се повтаря същия проблем.Съединителя отделя ниско и не е за смяна,помпата също.Моята също е така на първа и на задна .Оправям го така:свободна, пускам съединитела,натискам и включвам. И не си сменям съединителя вече 80 000км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nag 22 #9 Отговорено 14 Февруари, 2012 Това навремето му викаха двойно амбриране,като между двете може да се подава и междинна газ.......особено па ако е газ-ка..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #10 Отговорено 14 Февруари, 2012 (Редактирано) ...но за да включа първа трябва да включа на втора и тогава първа и всички останали без проблем.Пусна ли съединителя обаче се повтаря същия проблем.Съединителя отделя ниско и не е за смяна,помпата също.Моята също е така на първа и на задна .Оправям го така:свободна, пускам съединитела,натискам и включвам. И не си сменям съединителя вече 80 000км. Не ти е проблем съединителя в твоята ситуация приятелю ,за това си караш 80 000 км. Редактирано 14 Февруари, 2012 от kossta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
juli_juli 2 #11 Отговорено 16 Февруари, 2012 Сутрин при първото вкл. и аз съм така.После няма проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мирко 1 #12 Отговорено 1 Декември, 2020 Здравейте!Тази сутрин съединителя ми започна да отделя долу ниско и да включва трудно скоростите.Някои имал ли е подобен проблем ?Течността в казанчето си е на ниво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1547 #13 Отговорено 1 Декември, 2020 Сменял ли си там течноста,чрез източване от долната помпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мирко 1 #14 Отговорено 1 Декември, 2020 Не не съм сменял течността,но на долната помпа се вижда чее омаслено но не от сега .течността си стои на ниво 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мирко 1 #15 Отговорено 1 Декември, 2020 Съединителя при тръгване нямаше проблем и след това педала прави свободен ход до средата и отделя ниско долу като скоростите в влизат трудно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1547 #16 Отговорено 1 Декември, 2020 Ами отиди на сервиз да видят долната помпа да сменят цялата течност,сигурен съм че долу имаш вече боза вместо течност. Помните не са скъпи . Вече знаеш че там се сменя,не се гледа ниво,спирачна течност е която е хубаво да се подменя на 3-4 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мирко 1 #17 Отговорено 1 Декември, 2020 Благодаря за съвета колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #18 Отговорено 1 Декември, 2020 Сменяш долна и горна помпи и течност..смазваш вилката,лагера и вала,регулираш хода на педала и забравяш за няколко години напред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #19 Отговорено 2 Декември, 2020 Преди 21 часа, Мирко написа: Здравейте!Тази сутрин съединителя ми започна да отделя долу ниско и да включва трудно скоростите.Някои имал ли е подобен проблем ?Течността в казанчето си е на ниво Симптомите са като намаляла течност. Сигурен ли си, че гледаш нивото в правилното казанче? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове