Palko 54 #1 Публикувано 23 Януари, 2012 Колеги интересува ме някой от вас правил ли си е такъв интейк http://image.superstreetonline.com/f/9269459+w750+st0/130_0712_15_z+nisei_showoff+honda_civic_arc_intake.jpg от бронята да влиза въздух към въздушния филтър? Някой запознат да помогне с инфо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #2 Отговорено 24 Януари, 2012 Аз съм правил на моята кола отделяне на филтъра от топлия въздух в мотора с преграда и ефект има и то много добър. Просто трябва да се направи плътно защото топлия въздух е много подвижен. Иначе това което си показал също ше е яко но само за писта, колкото по-бързо се движиш толкова повече въздух ще влиза под налягане. Зимата обаче в някой по-сериозен дъжд и особено сняг и ще се напълни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #3 Отговорено 26 Януари, 2012 (Редактирано) И аз съм на това мнение.Скрий въздуховода някъде зад бронята или в калника.Там пак си взима студен въздух.Повечето така правят.Иначе така ако го монтираш отпред ще засмуква доста боклук вода и какво ли нещеш.Става и в бронята, но ако я караш само на чисти и сухи пътища или за писта както казва колегата.п.п Моя интейк съм го отвел ниско долу зад бронята.Не се мокри горе долу, но като свалям за преглед тръбите в началото има леко засъхнали песъчинки или кал (нещо такова) ,а имай предвид, че бронята го прикрива от директен достъп . Завихрянето на въздуха вкарва боклук и полепва по тръбата. Редактирано 26 Януари, 2012 от 4ushi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #4 Отговорено 27 Януари, 2012 (Редактирано) Здравейте До колкото знам за предпазване на филтъра от вода, боклуци и др., когато е изведен под калника или пред бронята се ползва това Редактирано 27 Януари, 2012 от Георги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #5 Отговорено 28 Януари, 2012 Имах голям мерак да си направи от бронята интейк, но щом ще дърпа вода и боклуци няма смисъл. По-добре да си остане в сегашното положение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #6 Отговорено 28 Януари, 2012 Дърпа дръжки. Аз съм с такъв и нямам проблеми. Да, влиза прах, но все пак си переш филтъра и си ти. А за вода - няма да коментирам.Ако филтъра ти е горе (спортен) под капака, колко трябва да потопиш предницата на колата, че да засмуче вода?! - Толкова, че да ти покрие фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #7 Отговорено 28 Януари, 2012 Дай някоя снимка колега, че ми стана интересно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #8 Отговорено 28 Януари, 2012 На работа съм, като се прибера вкъщи ще кача Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
okokorekokes 27 #9 Отговорено 28 Януари, 2012 и аз съм си изведъл алуминиев маркуч такъв за аспирация от бронята към филтърът, наистина разлика има каръл съм в дъжд така и проблеми няма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #10 Отговорено 28 Януари, 2012 Същата схема съм и аз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #11 Отговорено 28 Януари, 2012 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #12 Отговорено 30 Януари, 2012 Благодаря за помощта Времето не позволява в момента, но като се затопли ще направя същото. Ще се опитам да измисля и нещо като "фуния" ако ме разбирате. Ще пиша пак като го измисля + снимки. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gendov 31 #13 Отговорено 7 Февруари, 2012 аз съм си го правил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #14 Отговорено 7 Февруари, 2012 Ти си прецени сам колега какво ще направиш.Не искам да спорим дали ще влиза вода от тази дупка.Просто ми се струва че това което ти показа http://image.superstreetonline.com/f/9269459+w750+st0/130_0712_15_z+nisei_showoff+honda_civic_arc_intake.jpgне е точно същото със на колегата chris_barnes. Неговото е по скоро скрито зад бронята както ти казах и аз че съм направил ,а освен това тази тръба му извежда въздухът малко преди конусния филтър, демек в коша.Да той го е изолирал с преграда това се вижда, но твоя вариант който искаш е тръбата да е закрепена най-отпред със фуния за самата броня и след това всичко да отива по един път към филтърния елемент без да се разсейва въздухът във коша (или малкото отделено с преграда пространство преди филтъра). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #15 Отговорено 8 Февруари, 2012 (Редактирано) http://www.supermotors.net/articles/knn-a1-1.phpНещо такова? Редактирано 8 Февруари, 2012 от ZaRRicK 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #16 Отговорено 8 Февруари, 2012 По принцип искам да го направя с фуния както е на снимката която съм показал. Все още обмислям как да я направя, обмислям и някаква мрежа с много ситни дупки (като на цедка например) или плат като този от на KN комплектите да се сложи в самия интейк отиващ към филтъра за да спре преминаването на по-едри боклуци Те хората са си го измислили, но като няма пари ще е хоум мейд. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #17 Отговорено 9 Февруари, 2012 Ето моя как е, съжалявам че нямам снимки от монтажа, интейка е Injen с К&N филтър в подкалника, така карам от 2 години, не съм удавил още мотора. Веднъж в годината филтъра има нужда от пране че е близо до прахоляка по улиците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #18 Отговорено 22 Март, 2012 Ето какво направих : Дали има ефект не знам, но ми харесва как се получи за момента Тези дни мисля и термощит да си направя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове