Jump to content
demmmo

Първата ми HONDA

Recommended Posts

Здравейте колеги, от няколко часа вече съм горд собственик на Honda Civic Aerodeck 1.4 R 1999г. (черна). Понеже съм още "бос" с марката Хонда, бихте ли ми казали някаква информация за нея- като разход на гориво, кодировка на двигателя, държане на пътя, елементи и части които по често се чупят, а и горе долу каква е цената на обслужването й (ремъци, ролки...), също не знам коя генерация се води - май е 6-та. Благодаря Ви предварително за помощта!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ползва ли търсачката преди това ?

Редактирано от Mkilla
  • Нагоре 2
  • Надолу 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за машинката и безавариини км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо честито и много безаварийни километри!Ето малко технически данни за тегло, размери на гуми, разход на гориво, ускорение и т.н. Свали си и някой сервизно описание или Аутодата за повече информация, за масла, свещи, ел. схеми, релета, бушони и т.н.1.4 16V (75 Hp)1.4 16V (90 Hp)Код на ввигателите /по Аутодата/ 1,4 75 кс. - D14A7, D14Z31,4 90 кс. - D14A8, D14Z4Обслужването зависи от консумативите, но принципно не е скъпо. Качествени ангренажен ремък с ролка не са повече от 100 лв. За масло зависи какво ще слагаш, като цената на Репсол за 4 литра е 40-50 лв., Мобил, Кастрол и други марки са по-скъпи /прочети във форума кой с какво масло кара и какви впечатления има/. Цена на въздушен филтър около 15 лв., запалителни свещи - 25-30 лв., горивен филтър 15-20 лв. Намират се и евтини спирачни накладки, за около 30-40 лв. /като естествено има и по-качествени но са и по-скъпи/. Прочети и някоя друга тема от форума.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и от мен, от днес за теб започва манията.Много щастливи и беаварийни киломерти ти желая колега!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

demmmo - "кодировката" на двигателя ти е написана на големия талон под номера на рамата. В твоя случай символите които те интересуват са трите след D14yyy. Разхода ще ти е 9-10 градско в зависимост от начина ти на каране и състоянието на колата...

Поздрави.

Редактирано от Petar Petrov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви колеги за отговорите и се извинявам че не използвах първо търсачката. Тепърва ще Ви досаждам с моите въпроси.:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега, със здраве и безавариино да си я караш :honda:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита Honda колега!За разход, ето ти два автомобила на колеги от форума, с реален разход от зареждания на гориво:Бензин: http://www.carspending.com/bg/profiles/ptankov/40-honda-civic-aerodeck-1-4-isГаз (това е същия 1.4 is двигател, но на Civic хеч): http://www.carspending.com/bg/profiles/chemiliq/324-honda-civic-1-4-isЩе се радвам ако и ти добавиш новата си придобивка в системата, за да се трупат повече данни :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗДРАВЕИТЕ НА ВСИЧКИ НА ПЪТ СЪМ ДА КОПУВАМ КОЛА И СЪМ СЕ СПРЯЛ НА ТОВА http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211623791 моля за някак съвет или насоки благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...