Jump to content
civicgonemad

Има ли начин да се избегне раздвижната ролка?

Recommended Posts

Колеги в една тема бях прочел, че можело да се сложи стокова ролка от d16y8 за да се компенсира изместването (ще ме прощавате ако са еднакви на z6 и y8 не успях да им открия щампите). Понеже продадах моята(тогава замисъла беше да я правя стокова) и не, че е много пари, но ще трябва да я чакам 1 месец, че и повече.Благодаря за вниманието.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз бях чел и то в скорошна тема .Продаваше се глава от D16z6 и там човека който продаваше главата беше написал, че с ролката от Y8 (която беше сложил на главата) се компенсира изместването. Предполагам е проверил информацията преди да го напише. А колкото до раздвижната ролка на мен ми я поръча един приятел от EBAY и пристигна след 2 седмици(нямаше и толкова).Въпроса е от къде идва от Китай или от Щатите поне така той ми обясни.Сега съм си поръчал всмукателен колектор и ще видя за колко време ще дойде.Между другото от Y8 може и да не намериш (ако нямаш вече)толкова бързо и лесно. Все пак се слага на Американското купе ,а то не е толкова разпространено тук.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да но той не беше писал дали е за д15 предвидена и затова питам.Иначе от еbay при мен забавянето идва от това че се попълва обща поръчка, и докато се запълни... затова се бави така и после на наща Управна митница... Моля някой компетентен да се изкаже по темата, че да не гадаем :). И разбира се може и от друг двигател да става, но за y8 съм видял за него питам.

Редактирано от civicgonemad

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно шайбите на D16Z6 и D16Y8, да различни са и с различни белези. Видимо разликата между тях също е съществена. Тази от Z6 прилича на дебела пресована ламарина, а тази от Y8 е като звезда с 5 лъча.Аз ще ти кажа как са направени две D15-ски в Поморие, но не ангажирам никой с мнението си ;)Зацепва се ремъка, съответно се получават зъб срещу зъб. Внимателно се маха шайбата, избива се втулката по средата, завърта на 60 градуса и се набива обратно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм този, който е писал за ролката от д16у8. Да отместването е точно половин зъб спрямо ролката на д16з6. Сравнявал съм ги двете една до друга.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А при зацепването нали се ползва и задната пластмаса? Тази която ляга въру главата. Коя се ползва на z6 или y8?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползваш си на з6 пластмасата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз също карам мини-ми д15+з6 глава и съм с оригинална ролка,но с разпилени уши на делкото.Кои от трите варианта е по добър понеже ми престои ремап:1:оригинална ролка с разпилени уши?2:ролка от у8?3:раздвижна ролка?извинявам се че пиша в темата на колегата,но предполагам че на него също ще му е полезна информацията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за разпилените уши не знам кво им е предназначението,но аз съм на същото дереже.със стокова ролка съм.очаквам още категорични отговори.някои нещо ако е чел да пуска линкове.p.s. какво им е на китайските ролки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Магията с делкото и аз не я зная. За пръв път я чувам.И аз бях с китайска ролка, май малко не съответстват белезите въру нея. Зацепих ме я по една стокова (утре ще й видя щампата, че не е при мен) и детонациите спряха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При моите настройки какво се случи....Сложиха главата и хоп....няма шпонка за раздвижната ролка и се настройва по белези старата....Не тича колата,ама хич.....И хоп,след 2 седмици има шпонка,настрои се ролката както си трябва и иииии,От там усмивка като на ряпа и от там прякор...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта на разпилените уши е да се докара центровка,но си мисля че още не е както трябва цялата работа на мотора в смисъл нямам детонации и тем подобни,но ми се струва че трябва да може и още да се изцеди от този сетъп затова и ще я ремапвам и мисля че ако сменя оригиналната ролка ще е по добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че си центровал делкото не значи ,че вала е както трябва.Слагай раздвижена или стоковата от У8,и тогава настройвай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиленето на делкото е различно. Нали двата вала са физически свързани и се вътрят заедно, в синхрон? Ако не пасва шайбата синхрона се разваля. Метода който дадох горе, не знам колко е точен но е много по-добре от половин зъб разлика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...