Jump to content
Lukov

Въпрос за разхода на газ

Recommended Posts

Преди две седмици ми се наложи да ходя от Шумен до Балчик. Бяхме 4 човека + пълен багажник и багаж в купето. Даде разход 10/100, при положение, че на мгистралата с по- малко от 140 не съм карал и повече от 180 не съм вдигал. Интересното е, че беше много приятна за каране и дори за 180км/ч не ми се наложи да натискам педала до ламарината. Този разход го дава и като съм сам в колата с един сак багаж.Някой ако може да ми обясни как става номера ще е супер :)Единственото обяснение което аз намерих е, че задница клекна доста от товара и по този начи се е променил ъгъла на носа. Така въздуха избит от носа не се е удрял в предното стъкло а е отивал някъде над тавана. Другото което си мисля е, че като е наклонена по този начин (отпред вирната, отзад доста по ниска) въздуха под нея я е повдигал.Ще съм много благодарен да чуя всякакви мнения :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mного задълба колега. ;) Как засече разхода? Пълниш до горе, караш 212км примерно, зареждаш 18.56л х 100/212=8.73л/100км.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеа и като въздуха минава под нея и тя се отлепя от пътя защо не я изгаси пусни задкрилките и така няма да ти гори и 1о :)ще я караш като безмоторен самолет ,ако сипваш на различни бензиностанции е напално възможно макар че по вероятно е да не си засякъл както трябва и да се заблуждаваш

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе ти кажи как засека разхода пък ние щи кажем де бъркаш :) макар че.... на времето моя фиат беше същия, с 4 човека и 110 5,7 бенз. Сам със 110 пак толкова :) Виж хондата не е така, с гуми на 2,0 атмосфери 12 газ, с гуми на 2,6 10,5 :) за ЦРВ говоря ся да не земе да си напукате гумите на сивиците на 3 атмосфери еи :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не разбрах с какъв мотор и с каква газова си ? Виж си налягаенто в гумите, въздушния филтър и све що е консуматив. Но ако е обикновенна газова не се учудвай :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мотора е Д14А3 и се кара само на газ. Газовото си е обикновенно, с плочка.Бутилката събира точно 20л и с нея се кара около 200км(зависи къде и как). Напъл Напълних бутилката в Шумен на ЕКО, когато взе да пълни барометара на колконката показваше малко над 10 бара, същото се случи и във Варна. Засичането мисля че е правилно, 20литрова бутилка събра 18литра и малко за 185км. През повечето време магистралата беше мокра, между Варна и Златни заваля и като цяло деня си беше хладен в сравнение с цялото лято, това става на 3-ти септември. Гумите ги помпих последно юни месец и след това два пъти в много големи жеги само съм ги изпускал леко че да не се пръснат (бяха стигнали 2,6).Поради това, че беше мокро и по хладно изключвам разхода да се намалява(по меки гуми по висок разход). Винаги зареждам само от тези две бензиностанции и в много редки случеи, когато и бензина е в червеното, на други. Затова ми остана само да си мисля, че е от въздуха. Аз поне нямам друго обяснение ако някой има смислено обяснение да пише ако не да си запази мението за задкрилки и други глупости и да седне маааалко да прочете някой урок по аеродинамика ;)

Редактирано от Lukov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За един и същ маршрут ли говорим или за коренно различни? Ако е един и същ проблема е в бензиностанциите а ако не е проблема е в маршрута.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...