KaJluTaPkO 4 #1 Публикувано 28 Август, 2011 Въпроса ми е такъв.Мога лида мина прегледа без да съм платил данака на колата.Има и още Едно приятелче не си е плащал данъка на колата от както я е зел не е зачислена и в данъчното има ли някаква схема да не се плаща данака и колата да се бракува? 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 101 #2 Отговорено 28 Август, 2011 По законен начин не можеш да минеш преглед, също и ако не бъркам твоят приятел трябва да провери в данъчното, но най-вероятно ще трябва да плати полагащата се глоба. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #3 Отговорено 28 Август, 2011 Май не остана вратичка вече за тези врътки. Ако колата му е над 100к.с. и няколко години не е плащал данък, иска да я бракува в КАТ да гласи пачката и да отива в данъчното. Лоша работа. Ако откриете вратичка пишете тук. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #4 Отговорено 28 Август, 2011 Аз не съм плащал данъка от 4 години и си минавам без проблеми прегледа Ако нещо ти го поискат кажи че си го забравил и ще минеш другаде на преглед Другият начин е всеизвестен буташ някои лев и си ти,никои не бяга от пари 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroP. 8 #5 Отговорено 28 Август, 2011 А колеги да питам от любопитство ,ако съм зачислил колата и не съм плащал данъка от 2 години ,какви и дали ще имам глоби и какво ще стане ако не се плаща? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NewMcc 1 #6 Отговорено 28 Август, 2011 И аз да скокна с един въпрос,ако съм пресрочил зачисляването в данъчното с 9 месеца какво да очаквам,когато отивам да го направя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
degman 3 #7 Отговорено 28 Август, 2011 (Редактирано) Ами не знам докога ще ги има тези вратички. На някои места става, като платиш повече, но в крайна сметка и ако тръгнеш да я продаваш също ще ти трябва платен данък. И примерно аз съм с Prelude 2.3 и данъка ми в Плевен е 300лв. Определено няма да ми се плаща накуп за две три години плюс глоби ако има такива. То не че като го плащам виждам някакъв смисъл - да си чупя колата по дупките и по разбитите пътища, и т.н. Всеки си решава за него си, но @KaJluTaPkO най вероятно с малко повече търсене ще си намериш къде да минеш на преглед @NewMcc сигурно ще трябва да си платиш данъка от момента на закупуването, ако предишния собственик не е плащал. Редактирано 28 Август, 2011 от degman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NewMcc 1 #8 Отговорено 28 Август, 2011 Колата е вкарана от Германия и всъшност аз съм и първи собственик в България,мисълта ми е каква глоба да очаквам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
карлос 18 #9 Отговорено 28 Август, 2011 А колеги да питам от любопитство ,ако съм зачислил колата и не съм плащал данъка от 2 години ,какви и дали ще имам глоби и какво ще стане ако не се плаща?Глоби няма, има лихви и то не малки. По-добре си плати данъка, защото натрупаната лихва е колкото самия данък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #10 Отговорено 28 Август, 2011 От 20 до 50 кинта. макса на глобата е 200кинта. обаче не я бави повече. После можеш да си плащаш само данъка заради прегледа. Обаче не можеш да ползваш нищо на данъчна служба, докато си с акт. В този ред на мисли, като го платиш си пази бележката, че на плъховете им трябват 2-3 дни понякога, докато го отчетът за платен. А на данъците има 8% лихва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NewMcc 1 #11 Отговорено 28 Август, 2011 Мерси!И спирам да цапам на човека темата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kembo 88 #12 Отговорено 28 Август, 2011 Смятам да синтезирам нещата .Преглед се минава само с големия талон и гражданска .Ако не сте си платили данъка -може да го направите ще си платите и лихвите който се начисляват ден за ден пример за кола 74 клв(101кс влиза в графата за по евтин данък) регистрирана 01.2009г платен данък за 2009г-38лв за 2010г 38лв и за 2 те години общо лихва до миналата седмица беше около10.80лв . За нерегистрирана кола е същото +глоба за закъснението с регистрацията в данъчното от 20-200лв ако е под 2 г забавянето е 20 лв ПОЗДРАВИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HaeMHuK 1 #13 Отговорено 29 Август, 2011 Аз съм от Пловдив карам CRX 2ген. не го бях обявил около 3 години, преди месец отидох записаха го всичко ми беше 280лв +- някой лев направи ми впечатление че лихвата и глобата беше само 18лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fir3 468 #14 Отговорено 29 Август, 2011 Въпроса ми е такъв.Мога лида мина прегледа без да съм платил данака на колата.Има и още Едно приятелче не си е плащал данъка на колата от както я е зел не е зачислена и в данъчното има ли някаква схема да не се плаща данака и колата да се бракува?Можеш да минеш преглед без платен данък ако си от София мога да ти кажа къде ходя аз.Можеш да бракуваш колата без да плащаш данъци ако не е регистрирана снемането от отчет в КАТ струва 3 български лева перфорират ти талона и след това НЕ ходиш в общината.Проверено на 100% преди 2 месеца ми удариха колата и я бракувах без проблеми не беше регистрирана в общината. Днес ходих да си регистрирам новата и ми казаха че нищо не дължа. Сичко е ток и жица за повече инфо на ЛС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamalito 1 #15 Отговорено 30 Август, 2011 невписана кола се продава само с вносна бележка от банката от която е привидина смешна сума пари на основание " местни данъци и такси"! по същия начин става и с неплатен пътен данък! 1200 лева всички гумени втулки лагери и труд! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове