NANI 19 #1 Публикувано 17 Август, 2011 Колеги днес смених маслото на скоростната кутия и сложих 10W40,знам че трябва да е MTF,но такава течност не открихЗнам,че е писано по темата,но исках да питам по-конкретно някой колега с англичанка Въпроса ми е,ще има ли негативни последици от това и има ли колеги с англичанки,които ползват масло 10W40? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Doomwisher 164 #2 Отговорено 17 Август, 2011 (Редактирано) Точно преди 30 мин. едно аверче си сипа на англичанката 10W/40 (и предишното му беше такова) на скоростната кутия! Не е проблем! Редактирано 17 Август, 2011 от Doomwisher Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kucata.meduza 37 #3 Отговорено 17 Август, 2011 А дори и да е проблем според мен трябваше да питаш преди да го смениш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #4 Отговорено 17 Август, 2011 Има,Бъркаш в джоба на Бултрако като не им купуваш маслото и сега ще те анатемосат Карай смело,няма яд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #5 Отговорено 17 Август, 2011 (Редактирано) Е нали с двигателно масло се карат кутиите само до 95-та година (включително)?Няма ли да се отрази лошо после?Като сменях на англичанката и аз беше някакво друго, специално за скорости, но не е купувано от Бултрако. Беше по 20лв литъра. Редактирано 17 Август, 2011 от civicgonemad Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Me Gusta 137 #6 Отговорено 17 Август, 2011 че какво е различното на кутия за Д серия преди и след 95та година как ще се отрази маслото обикновенно моторно преди и след 95та Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alf 0 #7 Отговорено 17 Август, 2011 Здрасти колега аз моята е карам с такова масло 10w40 вече 30000км. и няма нкакав пробелем..И мисля след 5-6хил.да го сменям пак с такова. Така че караи спокоино... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #8 Отговорено 17 Август, 2011 че какво е различното на кутия за Д серия преди и след 95та година как ще се отрази маслото обикновенно моторно преди и след 95та Ами не зная колега. Зная, че големи разлики няма, но такова е дадено по каталог . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #9 Отговорено 17 Август, 2011 че какво е различното на кутия за Д серия преди и след 95та година Избирачите на скоростите,на по старите модели са алуминиеви(или нещо подобно)а след 95 са стоманени ,и с малко по друга форма но като цяло няма проблем да е с двигателно маслото в кутията. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Staykov 15 #10 Отговорено 17 Август, 2011 Добре де, само не ми я ясно , защо не си сипвате оригинално HONDA, нито е скъпо, нито кутията събира 8 литра....+ че го има налично. Поне ще си сигурен , че не е ментеливо и няма да имаш ядове с кутията..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #11 Отговорено 17 Август, 2011 Ядове с "ментеливо" масло в скоростната кутия Ако мога така да се изразя , маслото в скоростната кутия е добре да е "свежо" А най-доброто , което може да направиш за нея е чак след 3-тото сменяне да сложиш оригинално масло на Хонда Причината е , че приблизително половината от старото масло при смяна си остава в скоростната кутия , така се предполага , че след 3-тата смяна разполагаш с по-свежа консистенция на масла Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #12 Отговорено 17 Август, 2011 Имаше една много добра тема как да си сменим маслото в скоростите, така че да е максимално "свежо". Търся я, но не мога да я намеря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #13 Отговорено 17 Август, 2011 Това за свежото масло след 3-тата смяна се бьркате с автоматичните кутии според мен. Един пьт си купувах от бултрако масло но само се набутах. Пак сьм си 10w40 и на 20 000км си го сменям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NANI 19 #14 Отговорено 17 Август, 2011 Благодаря ви за мненията,значи ще си я търкалям така,то няма разлика в превключването от преди,дори задната влиза по-меко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #15 Отговорено 17 Август, 2011 Това със задната и аз го усетих... ще е така ама за малко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #16 Отговорено 18 Август, 2011 Честно казано пък аз усетих разлика като ми сипаха 10W40 в кутията (и аз съм с D15Z8, следователно същата кутия). Може маслото да е било някакво менте (на Mobil1), но скоростите почнаха да влизат малко по-трудно. Може и да е било от смяната на съединителя, която направих по същото време. След 5-6 хил. км се издразних и го смених с MTF3 и скоростите почнаха да влизат по-добре. Скоро мисля пак да го сменя. Бултрако са изроди и му вдигат цената с по 20-30% годишно, но кво да се прави... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #17 Отговорено 18 Август, 2011 Aз карам сивик 6-та ген. и след като я купих веднага и смених маслото на скорстната кутия с 10w40.След известно време се появиха затруднения да преминавам на 3-та от 4-та без изравняване на оборотите,а първа беше почти невъзможно да вкарам ако колата се движи дори с 5км/ч. Съвсем скептично реших да пробвам хонда MTF и за моя изненада всички проблеми изчезнаха.Скоростите влизат по мазно първа и трета влизат без проблем.Не очаквах такава разлика,но е факт и вече година карам така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NANI 19 #18 Отговорено 18 Август, 2011 Честно казано пък аз усетих разлика като ми сипаха 10W40 в кутията (и аз съм с D15Z8, следователно същата кутия). Може маслото да е било някакво менте (на Mobil1), но скоростите почнаха да влизат малко по-трудно. Може и да е било от смяната на съединителя, която направих по същото време. След 5-6 хил. км се издразних и го смених с MTF3 и скоростите почнаха да влизат по-добре. Скоро мисля пак да го сменя. Бултрако са изроди и му вдигат цената с по 20-30% годишно, но кво да се прави... Е много ясно,че е по-добре да е MTF,щом го пише в "упътването"............ Но аз не съм от София,а от дълбоката провинция и нямам никакво време(а и не ми се занимава с куриери),все пак ,ако се появи проблем ще се наложи да намеря MTF,но за сега нямам проблеми.Дори не знам с какво масло е била преди да го сменя,може би си е била с оригиналното от завода(колата е от Италия...),защото с един майстор доста се озорихме да развием пробката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #19 Отговорено 18 Август, 2011 Към mom4i74 - не се бъркам колега Като сменяш маслото на скоростната кутия няма как да източиш цялото количество , някои си играят да накланят колата на една страна , за да излезне максимално най-много дори . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bullkiller 51 #20 Отговорено 18 Август, 2011 Интересно мнение, цитирам го в оригинал: От: http://www.team-integra.net/ my mechanic told me that honda's mtf is nothing more then overpriced, repackaged engine oil, and that honda doesn't manufacture its own oils, but gives that to another company to do. he told me, for example, the honda atf is actually produced by mobil 1. he said the reason that people think the honda mtf makes shifting so much better is because your shifting will always feel better after putting new fluid in your transmission, whether it be the engine oil or honda mtf. Иначе споко , аз предишната Хонда 9 години я карах с двигателно масло в скоростната кутия и проблеми не си спомням да съм имал. Например, за ръчни кутии на Civic 1.5i 1996 - 2000, МОТУЛ препоръчват: MOTYLGEAR 10W-40 - Best GEAR 300 75W-90 - Better MOTYLGEAR 75W-90 - Good Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #21 Отговорено 18 Август, 2011 Е англичанката ми е с ей това Gear 300. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #22 Отговорено 18 Август, 2011 ... GEAR 300 75W-90 - Better MOTYLGEAR 75W-90 - Good Тоя вискозитет отива на диференциално масалце и едва ли става за скоростите на Хонда! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bullkiller 51 #23 Отговорено 18 Август, 2011 Ще цитирам Wikipedia API viscosity ratings for gear oils are not directly comparable with those for motor oil, and they are thinner than the figures suggest. For example, many modern gearboxes use a 75W90 gear oil, which is actually of equivalent viscosity to a 10W40 motor oil.В допълнение, виж това: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #24 Отговорено 18 Август, 2011 Съгласен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове