Jump to content
bebcho

Отзиви за маслото I.G.A.T.

Recommended Posts

Колата ми похапва доста масълце, и вече не ми е рентабилно да и сипвам от 10 лв и мога да си взема

15W40 минерално на I.G.A.T за по 6 лв. литъра, има ли някаква опасност за мотора.

Някой който го е използват това масло да сподели? :rolleyes:

 

Сетих се за още едно което мога да взема на същите пари: STATOIL. дайте отзиви и за него.

 

Публикувано изображение

 

Statoil е международна енергийна компания, базирана на интегрирана технология, насочена основно към дейности, свързани с добив и преработка на нефт и газ. Със седалище в Норвегия, разполагаме с над 30 годишен опит в норвежкия континентален шелф и в иновативни разработки на сложни офшорни проекти в най-трудни условия. Нашата култура се основава на основни ценности и високо етични стандарти. Ние се стремим към осигуряване на дългосрочен растеж и непрекъснато и устойчиво развитие на технологии и управление на проекти, в отговор на предизвикателствата, свързани с енергията и климата в света. Statoil е регистрирана на фондовите борси в Ню Йорк и Осло.

 

Statoil Презентация

Факти за Statoil :

 

• Statoil е международна компания за нефт и газ, основана през 1972 г.

 

• Около 29 500 служители в 40 страни.

 

• Най-големият оператор в света във води с дълбочина над 100 метра.

 

• Оператор на 39 полета за добив на нефт и газ.

 

• Пазарна капитализация на стойност над 500 милиарда норвежки крони (528 милиарда норвежки крони при цена на акция 170 крони).

 

• Средно производство на над 1,7 милиона барела нефтен еквивалент дневно.

 

• Доказани резерви: над шест милиарда барела нефтен еквивалент.

 

• Световен лидер в използването на дълбоководни технологии.

 

• Световен лидер в улавяне и съхранение на въглероден диоксид.

 

• Един от най-големите доставчици на суров нефт и природен газ в света.

 

• Най-големият доставчик на нефтопродукти в Скандинавия.

Statoil Lubricants

 

Подразделение в рамките на групата Statoil, специализирано в производството на смазочни продукти. Statoil Lubricants оперира в Скандинавия и части на Централна Европа и Русия. В близост до пазара Производството се осъществява в нашите собствени производствени мощности в Швеция и Норвегия и в новия завод за смесване в Островец, Полша. Нашите продукти са резултат на колективна научноизследователска дейност и разработки, провеждани в нашите лаборатории и в сътрудничество с глобални научноизследователски и развойни звена, специализирани в отрасъла.

 

 

Публикувано изображение

 

 

За компанията :

I.G.A.T. е основан от няколко специалисти по добавките комбинирали знанията си за производството и разработването на висококачествени масла и добавки с всякакво приложение. IGAT е първата немска компания с възможност да доставя пълна гама смазващи продукти и за няколко години IGAT става добре познато име на този пазар.

 

Смесителната фабрика на IGAT се намира в югозападна Германия близо до главните идустриялни зони и включва лаборатории, складове, производствено оборудване и модерни пакетажни машини. Контролиран от DIN ISO EN 9001:2000, IGAT гарантира перфектното състояние на продуктите си. Отличителният качествен стандарт е подплътен от висококвалифицираните продуктови мениджъри и инженери, които подсигуряват точното приложение на маслата и подпомагат клиентите при всеки избор. Маслата и добавките на IGAT са така направени, че да срещнат и надминат най-високите стандарти включително API, ACEA и множество OEM спецификации.

 

Дали най-малкия мотоциклет или най-големия камион, дали на арктически студ или в пустинна жега, IGAT е там с най-подходящия продукт.

 

Продуктови групи : Антифриз, Спирачна течност, Грес, Моторно масло, Трансмисионно масло, Спрей, Течност чистачки, Хидравлично масло, Каша за ръце, Почистващ препарат спирачни апарати

 

Официален сайт : www.igat.de

Редактирано от bebcho

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой близьк приятел който има сервиз ми каза  вьв  никакьв случай да не взимам от това масло. Не сьм го питал каква е точно причината но щом го казва явно има основания. За да ми е по евтино си порьчах мотул от колега от форума който ги донася от Германия. 

Редактирано от mom4i74

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми причината е че е масло за 6 лв. Какво да искаш от такова масло. На голфа, 89 набор, дълго време всяка неделя му доливах по литър и половина ИГАТ. Масларя ми го препоръча за кола която гори безумно много масло. Не че разхода спадна, напротив. Не съм го тествал под напрежение и не мога да дам мнение. Жената кара само до работа и обратно с голфа. Обаче напоследък и това ми се оказа нерентабилно и минах на М10Д, за 3 лв. литъра.Иначе производителя може да е много добър, но прави продукти в различен ценови диапазон, съответно с различно качество.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори не съм го чувал това масло, колкото и да ти гори, слагай по-хубаво и минаваи на по-гъсто масло.

Редактирано от tisho92

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бягай със всички сили от това "масло" ... направо си е GAD, а не IGAT. 5000 км и ми направи свещите да изглеждат все едно карам дизел. С няколко мм сажди и боклуци върху тях.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори не съм го чувал това масло, колкото и да ти гори, слагай по-хубаво и минаваи на по-гъсто масло.

Евро 07 го разпространяват това масло. Редактирано от mom4i74

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си сипвай I.G.A.T. Това масло е с маслени бази след дълбочинна преработка на нефт и коксува (гори) при тежки термични условия. Статойл е едно от маслата с постоянно качество вече много години. За пример ти давам, че акорда движи с 10W40, но зимата му сипвам 5W40. Тази зима за сефте го хванах да го гори около 1-1,5 мм на щеката т.е. около половин литър за 10000 км. Досега винаги се е държало нормално без загуби извън нормалните около 100-200 мл. Яявно последната партида, която съм ползвал миналата зима е била със скапана минерална база (нищо, че го водят напълно синтетично). Според мене слагай стат-а добро е и е на цена.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, предварително се извинявам, ако засягам някой потребител, вносител или любител :) , но и двете споменати масла, разпространявани от споменатата фирма стават за промивка на мотора, като втората марка е по - добра. Уточнявам, че говоря от личен опит. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...aз съм карал с ИГАТ Формула полусинтетика пишеше,че отговаряна някаква спецификация на Хонда,Тойота и още някаква марка.Проблеми не съм имал никакви или поне не съм забелязал да има...единственото масло от което усетих разлика като по тих двигател е Селения Голд!Пробвал съм най различни марки сменяш ли го редовно едва ли ще имаш проблеми като подчертавам,че с минерално не съм карал

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От почти 2-3 години майка ми кара със Статойл Логото и аз от вече две смени Сивика - проблеми не съм видял , масло като масло , най-доброто качество му е цената ;) За стари коли като нашите не смятам , че си заслужава да се охарчвам за масло , особено щом и го гори ;) И аз на мен ми го похапва и май ще минавам на 15/40 ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...