Jump to content
stranger in moscow

Митът за английския Акорд, истина или нещо друго...

Recommended Posts

Те кусурите не са проблем щото са дребни.А читав дизел акорд или сивик до колко пари може да се намери и заслужава ли си чух че били с мотор на ровър?

Трудно е да се каже, но може да добиеш представа за цените горе долу от обяви по мобиле.бг/карс.бг.Да, дизеловия мотор на Акорд 5-а и 6-а ген (слаган е и на англииските Сивик 6) е ровъров, като цяло е добър мотор, срещан проблем при Акорд със такъв дизелов мотор са скоростите (5-А предавка), има доста писано за Акорд с такъв мотор, потърси старички теми тук с търсачката (или гугъл за по-сигурно, че тукашната на форумът търсачка не е толкова прецизна).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колеги аз съм с Акорд англичанка 97г. Чувал съм какви ли не работи за този модел сглобявани в англия, майстори да се хващат за главите само като чуят и т.н. Но съм виждал и хора които са доволни и явно е до късмет. Аз лично съм сменил почти всичко около двигателя .. платил съм я 2 пъти дет се вика. Но явно такъв ми е бил късмета :rolleyes: Както колегата по-горе каза за ел. стъклата и оплътненията, в момента ги сменям :cool: Но митът го има определено според мен :lol:

Редактирано от Gogeca

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Според мен проблема е и до голяма степен и в майсторите, които не са съвсем в час с японските автомобили. Определено качеството на произведена в Япония хонда ще е по-добро от тези произведени а Америка или Европа /не се знае колко по-добро но сигурно е така/. Според мен ако автомобила се провери преди покупка и е в добро техническо състояние и що годе на малко километри, поддържа се с качествени консумативи и резервни части и се случи на майстор /или най-добре каквото можеш сам да си правиш/ няма да има проблеми. Колкото до дизела е факт че дизеловите мотори са по-икономични и с по-голям ресурс като пробег, но всичко опира до това какво се иска от конкретният автомобил. Все пак Хонда са гласували доверие Ровър за да слагат тяхните мотори. Но определено си мисля че Хонда с двигател Ровър не е кой знае колко Хонда. Все пак си мисля че до известна степен славата на Хонда идва от това че произвежда най-здравите двигатели в света.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И дизелът на Ровър, или Исузу, с какво нарушиха тази слава?!?!?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не съм казал че са нарушили славата на Хонда, а просто че двигателите не са Хонда.Така или иначе колегата който е пуснал темата си няма представа какво иска да си купи, та мисля че наистина темата е отдавна за триене.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ама аз незнам какво спорите за доказано сигурни неща.Естествено,че Мade in Japan си е най-добре за една хонда независимо кой модел е.За колегата Krasi-mir който пита за дизелите на исузу немога да коментирам,но за дизела на Ровър тоя мотор за мен е пълен боклук.Аз съм сменил 7бр. Хонди 2-Акорда,4-сивика,1-ЦРВ и смело мога да ти кажа,че Акорд с 2,0TDI 105 к.с замалко да ме откаже от марката.То не бяха гарнитури,дюзи,помпи,маркучи спукани,пушеци отзад.Не искам да си спомням.Английски сивик с Хонда мотор беше по-добре ама и той капеше вода от предното стъклото,скърцаха пласмаси,чупеха се разни неща по интериора,но като цяло беше здрав и пъргав автомобил с 1,6VTEC 126 коня.А за японските мисля,че качеството им е по-добро.Много рядко се чупи нещо и то в повечето случай по вина на водача.И все пак отново бих си купил английска хонда,но задължително с хонда мотор.

Редактирано от Tokyo
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяко стадо си има черна овца! Явно се е паднала на теб(за дизела говоря). Но, както сам каза, сигурно предишният овчар е бил виновен!А за английските Хонди само съм чел, че са калпави, не съм го изпитал на свой гръб. Имах 3 Ровъра ( последният все още е при мен), общо за над 7 години. Единственете счупени пластмаси бяха 2 дръжки на шофьорска врата и увисналата тапицерия на тавана на единия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали ще е от значение коментара ми , защото имам акорд от 9 месеца . Нито 1 проблем до тука , на съквартиранта ми сивика замря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

<br />Според мен проблема е и до голяма степен и в майсторите, които не са съвсем в час с японските автомобили. Определено качеството на произведена в Япония хонда ще е по-добро от тези произведени а Америка или Европа /не се знае колко по-добро но сигурно е така/. Според мен ако автомобила се провери преди покупка и е в добро техническо състояние и що годе на малко километри, поддържа се с качествени консумативи и резервни части и се случи на майстор /или най-добре каквото можеш сам да си правиш/ няма да има проблеми. Колкото до дизела е факт че дизеловите мотори са по-икономични и с по-голям ресурс като пробег, но всичко опира до това какво се иска от конкретният автомобил. Все пак Хонда са гласували доверие Ровър за да слагат тяхните мотори. Но определено си мисля че Хонда с двигател Ровър не е кой знае колко Хонда. Все пак си мисля че до известна степен славата на Хонда идва от това че произвежда най-здравите двигатели в света.<br />

<br /><br /><br /><br /><br />а как може да разбереш че е на реални км?! Защото принципно ги променят? Значи определено ще се откажа от дизелите защото всеки реве от тях,а от бензинките кои е наи-добрия избор и вариянт и евентуално с тенденция да се сложи газово ако не я взема с сложено? Редактирано от stranger in moscow

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали ще е от значение коментара ми , защото имам акорд от 9 месеца . Нито 1 проблем до тука , на съквартиранта ми сивика замря.

Нито един проблем а? То зависи и какво имаш предвид под проблем де.Не и обръщай много внимание,че с този мотор дано да нямаш проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как може да разбереш че е на реални км?! Защото принципно ги променят? Значи определено ще се откажа от дизелите защото всеки реве от тях,а от бензинките кои е наи-добрия избор и вариянт и евентуално с тенденция да се сложи газово ако не я взема с сложено?

Не избързвай с покупката на бензинка или газифициран акорд. Изтрай още малко. Науката много напредна и учените са на крачка от овладяването на така наречения студен ядрен синтез. Като го овладеят напълно с 50 литра чиста вода ще можеш да изминаваш хиляди километри.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

honda symphony какъв ядрен синтез бе колега.В България има хора още си изкарват хляба с каруци,с магарешки впряг.Ядрен синтез а?Ще дойде и в БГ,но 20 години след развитите страни.То в България болници и линейки няма свястни.Колегата има бая да почка докато овладеят ядрения синтез и го наложат в нашите 20 годишни коли за 3000лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю, не следиш темите на стренджъра. Той толкоз време чака, ще почака още 10-20 години. Тамън докато се накани на кво гориво да кара и вече водата ще е гориво.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Проблема на момчето пуснало темата е че няма никой колега с Хонда от неговия град който да го насочи към подходящия автомобил и евентуално да му помогне при избора.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера поговорих с момчето ,което е пуснало темата.Наистина проблема е,че няма добросъвестни колеги в неговия район,които да му помогнат с избора.Другия проблем е ,че той не е карал досега Хонда и дори незнае дали ще му хареса.Затова му предложих да иде да огледа по обяви и да покара Сивик и Акорд и тогава да пита каквото го интересува.Може пък изобщо да не му хареса шофирането на Хонда и да се насочи към други марки.Всичко е въпрос на предпочитания.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че темата е изчерпана, ако някой има какво да добави нека го направи сега, ще помоля автора на темата да ми пише дали е съгласен да бъде заключена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...