Jump to content
vesel

Искам и аз да си имам кола.

Recommended Posts

Здравейте, Приятели. Искам да си избера два автомобила. Единия за мен. Трябва да е здрав, икономичен, стабилени пъргав. Автомобилът ще се ползва ежедневно, като сутрин и вечер трябва даизминавам общо 215 км. Автомобилът трябва да е удобен и за дълги преходивключително и планински. Тези пътувания ще бъдат на общо 4000 км. през около 2месеца за по 4 -5 дни отпуск. Вторият автомобил ще е за майка ми, младапенсионерка. Тъй като майка ми е нисичка автомобилът искам да е малък, с отлична видимост. Сега се замислям за модел, като Smart но да е с 4 седалки. Да е изключително здрав и да не създава проблеми.Моля помогнете ми в избора. Нищо не разбирамот коли. Трябва ми нещо много здраво. Пък и нямам време след това да сезанимавам със сервизи. Предварително ви благодаря.Лек и слънчев ден! Поздрави,Веселин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!Според мен Сивик 6-та генерация хеч с 1.5 Втек-Е двигател е решението и за двама ви! Колата е достатъчно пъргава и харчи малко. Този двигател се води икономичен затова е Втек-Е (Economical). Когато караш на 2000-3500 оборота ти седи светната една лампичка на която пише (Econo), това значи че в този момент караш на икономичен режим! Когати минеш около 4000 оборота се включва Втек-а и колата побеснява и с лекота се изпреварват камиони, трактори както и БМВ-та и Мерцедеси! :blink:Когато става дума за здравина Хонда са може би най-здравите коли (може би го казвам с малко пристрастие), но зависи как е поддържана от предишния собственик! Като цяло с малко търсене ще си намериш читави ексемпляри. Ако си ги поддържаш както трябва, ще се наслаждаваш на безброй безаварийни километри!Колата не вози като Мерцедес, но смятам че вози доста добре за кола от такъв клас. Има достатъчно пространство за четирима човека.Като цяло няма да сгрешиш с такава кола!Успех ти желая!

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви, Doomwisher!Всеки съвет е полезен за мен. Сега ще разгледам колата. Лека вечер Ви желая.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Само една подробност липсва - какъв е бюджетът? Иначе 7-ма ген. Акорд 2.2 CTDI

Редактирано от MachineMan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кола за теб - Акорд , Сивик седан , за майка ти Джазз , Лого :blink: Ако кажеш бюджета си ще е по-лесно да те ориентираме и за двигател , година и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За майка ти бих препоръчал Нисан Микра, бащата кара такъв и има отлична видимост, с разход между 5-6л градско 1л версия.За теб нямам идея, защото "Трябва да е здрав, икономичен, стабилени пъргав." в това изречение има смоизключващи се думи, особено, ако намесиш и "удобен".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си за тебе един английски сивик като моя ,ама гледай твоя да е витек мотор 1.6 16v и мисля ще си предоволен от пъргавина и комфорт!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За майка ти бих препоръчал Нисан Микра, бащата кара такъв и има отлична видимост, с разход между 5-6л градско 1л версия.За теб нямам идея, защото "Трябва да е здрав, икономичен, стабилени пъргав." в това изречение има смоизключващи се думи, особено, ако намесиш и "удобен".

Не искам да се заяждам,но кои са самоизключващите се думи , че не мога да ги видя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Трябва да е здрав, икономичен, стабилени пъргав.", ако намесиш и "удобен".

Колегата "MachineMan" е дал най-доброто предложение което пасва на критериите, поне според мен. Аз лично бих се спрял на бензинките след 2006-та, но там се получава малко разминаване с "икономичен".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

твоят автомобил е мерцедес!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за сивик 6та генерация(96 до 2000 година са) - много са добри и на мен ми харесват, макар че не карам такъв :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ако искаш да е хонда твойта хонда трябва да е акорд а за майка ти икономичния витек чудесна градска кола

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Здравейте, Приятели!При мен нещата се развиват бързо. Вече реших да си купя Фиат Панда на старо от един мой приятел. Колата е купена по Коледа на промоция за 100 000 Ck, което е 8 000 лева и в момента е на 6 200 км. За другата кола още не съм решил. За сега Хонда и Тойота ми грабнаха окото. Въоръжени са до зъби с електроника и разни джунджурии. Преди години братчеда имаше Civic на 1 300 000 км. го издаде на вторични. Много яка машина. И общо взето много грижи не полагаше за него. Даже комшията му проверяваше за нивото на маслото, водата и така. Гъзоръка история.Сега се чудя за двигателя 2,2 дали е добре за дълъг път? Все пак искам по- дълго време да съм си в къщи а отпуската ми е само 5 дни.Поздрави на всички.И повече радостни дни в слънчева България! Редактирано от vesel

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако визираш 2.2 дизел - да, добър е , сравнително икономичен и с добра динамика . НО , внимавай адски много ако е втора употреба , има скрити изненади :blink: Дизел на старо винаги си е риск ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То каквото и да си купиш на старо винаги има риск. :lol: Въпросът при дизеловите коли втора употреба е, че почти сигурно предишния собственик не е обичал да дава пари, а и защо да си продава хубавата колица, която гори 5/100? Дали щото е имало нужда от някаква инвестицийка по нея? И случайно тази инвестиция да се равнява на 50-60% от продажната цена на колата?Аз затуй си взех 2.2, но бензин. Колата се оказа много добре подържана и досега съм сменявал само консумативи, които се оказа не са безбожно скъпи (за учудване на половината ми приятели, които твърдяха, че тая кола е безумно скъпа за подръжка :) ). Успех!

Редактирано от xatamoto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...