Jump to content
flerfler

Проблем С Антена

Recommended Posts

Здравейте на всички понеже съм новак с Хонда Акорд англичанка 1999год. и съм сигурен че ще ми помогнете Ви моля даите акъл или по подробно описание на автоматичната антена щото като включа касетофона BOSE 2SA1 само се чува едно стържене отзад и тя нито се прибира нито се разпъва-най вероятно е заяла или има нещо счупено по нея,ако някои се е сблъсквал с такъв проблем моля да пише.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най добре си я откачо отзад за да не се вдига.Така аз направих на моето прелюдче.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам същия проблем колега,само че моята се вади малко но не се и пребира после.Надявам се някой да каже нещо по въпроса,защото е много дразнещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема според мен е крива антена. Отделните елементи на антената се прибират един в друг като при "телескоп" и са много плътни един до друг. Леко изкривяване ако има в някой от елементите и не се прибира докрай, или пък не се вдига до край. Моята преди се вдигаше цялата и стърчи доста, един път докато паркирах я закачих в клоните на дърво, изкриви се и не искаше да се прибира до долу. Играх си известно време до като я поизправя, за да е всичко в нормите но... до следващия път когато пак я закачих и се поогъна. Последния път когато я изправях, умишлено не си играх да я изпъна прецизно и в момента се прибира до долу, но се вдига малко над средата. Така ми е и по-добре - изглежда по-добре, защото не стърчи толкоз много, а и почти не я закачам вече, за да се криви още и да не се прибира до край.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема най-вероятно е че се е счупила зъбната рейка, която всъщност вдига и сваля антената. Мойта се беше счупила по-вкрая и като разглобих антената махнах счупеното. За да работи блокирах най-дебелата част с една карфица и антената си работеше така повече от година.Имаше тема и за това как някой беше възстановил със епоксидна смола зъбната рейка, но не е ясно колко продължителен е ефекта, тъй като тя е гъвкава и се навива и пак ще се счупи вероятно.Ако не става с ремонт, блокирай я вдигната и изключи управлението!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подтвърждавам за рейката. полимерна е и от ЕГН-то се чупи зиме като свие студ. Ремонтирал съм я 2 пъти на различни места и преди месец пак се скъса. Сега отново е "на тезгяха" за реставрация и евентуална метална армировка по цялата дължина. Ако стане и изкара зимата ще се "похваля"Тъпо е измислено антената постоянно да се вади и прибира независимо дали е на СД , касета или радио - би трябвало да излиза само за радио и ресурсът и би бил по-дълъг

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята пък се вади само на радио, но не съм с оригиналния касетофон.При мен изгоря моторчето и взех от един приятел антена от Мицубиши със счупено тяло. С малко побългаряване си работи....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моя Прелюд също проблема идва от крива антена. Принципно можеш да я издърпаш с ръка за да я огледаш и след това да я натиснеш обратно за да я прибереш. Трудно върви, но не се притеснявай. Няма какво да счупиш. Ако си намериш компания можеш само да и помогнеш да излезе когато втория човек включи радиото стига да не е много крива. Можеш да я поизправиш на място след като си я извадил с ръка. Ако се чува прещракване според мен е крива антена. Иначе си мисля, че трябва да се чува само моторчето. Успех с ремонта!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен също стържеше така няколко дена редовбо я смазвах и сега си влиза и излиза като нова!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли идея как се сваля автоматичната антена на Акорд 5-та англичанка.Имам в предвид демонтиране с цел ремонт.Ако някой го е правил ще се радвам да сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега,най-вероятно или е изкривена някоя от секциите на антената или е натрупала доста мръсотия между елементите.моя съвет е като я пуснеш да и помогнеш малко с ръка да излезе цялата.моята така не излизаще цялата и я изкарах чрез издърпване.след което хубаво я почистих със спирт и я смазах леко.А,ако е изкривя някъде се опитай да я изправиш,но леко.от тогава в седмицата поне веднъж я забърсвам или с мокра кърпа или със суха,защото постоянно се полепват боклуци и тя трябва да се обслужва.ако не е блокирала от боклуци е възможно да има повреда в механизма,но съвет за него не мога да дам.дано се оправи,както се оправи моята.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли идея как се сваля автоматичната антена на Акорд 5-та англичанка.Имам в предвид демонтиране с цел ремонт.Ако някой го е правил ще се радвам да сподели.

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=22757&st=0&p=203651&hlhttp://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=11468&st=0&p=111272&hl... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...