Jump to content
Radko

зимния сезон дойде

Recommended Posts

Колеги, зимния сезон дойде. Нека всеки който мисли да слага зимни гуми да го направи по-скоро. Сутринта тръгвам за работа ( от Симеоново през Бистрица към Бизнес Парк София), по пътя се разминавам с няколко коли,които се късат да ми сваткат на среща. В такъв момен се замислям за 2 възможности. - куки с радар - катастрофаЕ за жалост се оказа 2-рото. Тъкмо една Тигра се беше ударила в едно Пежо (Тиграта по таван) и момчето вътре в нарязан от стъкла (всички стъкла лом - колата тоталка). Искарахме момчето, много зле беше за около 12-15 мин дойде линейка. Качихме го и го закараха в Пирогов. Много кофти гледка... Зимни гуми се бяха разхвърчали от Опела вероятно мислил скоро да ги слага. Моля се момчето да се оправи. Другият участник от ПТП-то жената в Пежото беше леко натъртена.Призив към всички колеги - Нека бъдем по-внимателни и да се съобразяваме с пътната обстановка. Просто тази сутрин бях свидетел как за по-малко от минута живота тръгва в съвсем друга посока, а понякога има фатален край!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И АЗ ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ,НЕ СТЕ САМИ НА ПЪТЯ,БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ,КАРАЙТЕ РАЗУМНО:dry:Ходил съм на над 200 катастрофи....Такава ми е работата...Участвал съм в две и засега късмета е с мен:)НО НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА КЪСМЕТ:dry:....ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ,ОСОБЕНО АКО ВОЗИТЕ И СЕМЕЙСТВАТА СИ......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко съвета за зимно шофиране.Ако лятото минавате по даден път с 50, зимата намалете на 35!Гледайте напред до където ви стига погледа и реагирайте предварително.Не се пързаляйте с ръчни в града, ще згазите някое дете.Спирайте от далече, не в последния момент.Не се доверявайте 100% на абс-а.Карайте разумно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с колегата, трябва да се намали скоростта когато почнат снеговете и поледиците (особено сутрин и късно вечер). От самонадеяност и грешна преценка стават кофти ПТП-та - знам от опит

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги освен всичко казано не трябва да се забравят и ЗИМНИТЕ ГУМИ те спасяват:dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И АЗ ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ,НЕ СТЕ САМИ НА ПЪТЯ,БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ,КАРАЙТЕ РАЗУМНО:DХодил съм на над 200 катастрофи....Такава ми е работата...Участвал съм в две и засега късмета е с мен:DНО НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА КЪСМЕТ:D....ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ,ОСОБЕНО АКО ВОЗИТЕ И СЕМЕЙСТВАТА СИ......

А аз призовавам който не мое да кара да си седи дома пред печката.Между другото големите букви се приемат за викане :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По такива теми трябва да се вика!Колкото и да повтаряме, дори едно и също да пише всеки следващ, никога няма да е излишно.Аз пък призовавам, който може да кара, да не си вярва много-много, а винаги да има едно на ум и да е безкрайно предпазлив и нащрек.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доста години подред бях напълно уверен, че мога да си карам колите и владея всяка ситуация на снега и леда... до миналата година, когато стъпих в едно кръстовище на шибания невидим лед (black ice), а на всичкото отгоре бях с чисто нови зимни гуми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На лед и на току що навлажнен път не трябва да се вярва. На лед каквато и гума да имаш не може да те спаси ако един път си загубил сцепление с пътя. Те затова слагат една купчина 3 и 4 буквени съкращения да предпазят от губене на сцепление с пътя. И пак обаче се намират хора които да се завъртят въпреки многото съкращения набутани в колите.Най- често забелязвам някой Mercedes или BMW от новите модели все, да са се завъртяли по магистралата до Варна която е към Приселци.И ето хубави коли, нови, със системи с какви ли не работи и със сигурност със хубави гуми и пак са се хвърлили в дерето. И що става така? Защото си вярват че могат да карат и че колата им едва ли не е залепена за пътя.За това човек трябва да е внимателен, и да кара винаги с хубави гуми. Обаче казвайки това аз лично си противореча, защото в момента колата която карам е със 8 годишни всесезонни гуми на някаква незнайна марка, които вече за никакъв чеп не стават. Така е хората са казали: "Икономията е майка на мизерията" и "Сиромах човек, жив дявол".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера писах в тая тема и днес ме удариха.....На излизане от Габрово за Шипка,спрях заради завиващ надясно автомобил пред мен и едно момче,което караше през цялото време в гъзЪ ми,ме удари......Викам,защо не пазиш дистанция....Ми аз пазя:DКак пазиш,нали ме удари???Ми мног хлъзгаво:DАМИ ТОГАВА ПАЗИ ДИСТАНЦИЯ:DАМАН ОТ НЕУМЕЙЦИ:PДобре,че щетите не бяха кой знае какво и ние сме живи,аде аз бях сам,ама тоя возеше хора.......:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така искам да призова всички колеги да пазят и локвите около спирки и тротоари,че не секи път се возим.Има и пешеходци които са тръгнали чисти на работа,а стигат целите изпръскани откални локви. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

рано е още за зимни гуми,защото зимата гума на 10 градуса е не по-малко опасна от лятната на 2 градуса.просто внимавайте.а и за къде бързаме всъщност толкова сутрин-да стигнем на работа ли? :) ебал съм я,няма да избяга. 10 часа после ме гърчи и без това.това с локвите е важно наистина,щото много често под водата има трап и като стъпиш в него дори и малко по-бързо вълната става подходяща за сърф

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакаме най-студената зима от 1000 години насамМетеоролозите от цяла Европа прогнозират много студена зима. Според някои прогнози се очаква идващата зима да е най-студената в последните хиляда години. Метеоролозите прогнозират много валежи, ниски температури и проблеми със снега и студа. Студена зима чака и Балканите, казват български метеоролози, като същата прогноза са направили и колегите им в Белград. До края на октомври ще има много валежи, очаква се и сняг. Месецът ще бъде по-студен от обичайното. Интензивните валежи вече започнаха, очаква се през ноември количеството дъжд на места да достига от 30 до 60 литра на квадратен метър. Обяснението на метеоролозите за предстоящата много студена зима е, че климатичните промени топят ледовете в Арктика, което предизвиква охлаждане на теченията и въздуха, които носят топлината в Европа.

Вчера един светофар ме изненада и вместо да си мина юнашки се оптах да спра. Обаче останах още по-изненадан от дистанцията, която ми беше необходима за да го направя. Чак ABS-ът се включи, а при мен това е рядкост. Мокро е, лъзга се, внимавайте и не се надценявайте! Стягайте колите и ги подгответе добре за зимния сезон. Аз на моята съм й взел една туба готов за употреба Honda антифриз за -36 градуса Целзий и масло 0W30 за двигателя, 'ма да се надяваме, че няма да се стигне чак до такива температури. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера един светофар ме изненада и вместо да си мина юнашки се оптах да спра.

Като отвори приказка, не вярвам да е чак толкова скъпо да сложат на всички светофари броячи. Начи, ако е да нигърбят нас има проверки за каквото се сетиш по колата дали ти е изправно, дали не си забравил да включиш фаровете на 10м. след бензиностанция и т.н., даже камери купуват като луди тия от КАТ (а те не са хич евтини), обаче що се касае да улеснят нас водачите - нъцки. Да не говорим колко удари отзад ще спести това, ако предния спре рязко на жълто. Нали искат да намаляват катастрофите - ми да сложат броячи. Сега, не ми казвайте, че ако си карам със *съобразена* скорост няма опасност да ми се случи това да трябва да спирам рязко на жълто. Не ми се почва да говоря, но и жълтата фаза на някои големи кръстовища е много къса и недостатъчна, което те вкарва зорлем в нарушение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В събота имаше катастрофа с няколко коли преди Драгичево,явно са се засилили по нанадолнището и изведнъж са се надънили в последните коли от километричното задръдтване....... :lol: ..........а и колко коли се движеха в сумрака и то при дъжд без никакви светлини-явно хората пестат ток..............................................мисля си ,че трябва да се направи задължително целогодишното каране на фарове(поне извън градското)............ :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...