Jump to content
gog

Смяна Преден Прозорец

Recommended Posts

Някой може ли да каже къде мога да си сменя предния прозорец, освен в Кобра (където ми искат 200+ лв, а аз си мисля че би трябвало да има и по евтина алтернатива) ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От София съм, но ако не намеря тук и Пловдив е вариант :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чичко Google може да ти каже много места :)Ето ти няколко и от мен: "__ 1 __", "__ 2 __", "__ 3 __".Но си мисля, че едва ли ще намериш по-евтин вариянт от Кобра, или поне разликата едва ли ще е съществена. Втория линк който съм ти дал е за възстановяване на автостъкла, но доколкото знам продава и нови. Ако не ме лъже паметта обаче един прятел каза, че новите са му по-скъпи отколкото в Кобра.Даже и да намериш значително по-евтин вариянт, направи си добре сметка дали си заслучава! Защото, дано не се случва, но ако по време на движение стане нещо - едно е стъклото да се пръсне и разпадне на хиляди парченца, по-голямата част от които ще попаднат върху шофьора и пасажера до него и съвсем друго е, ако стъклото просто се напука силно, да изглежда натрошено, но не се разпадне.PS: Ако имаш каско те са длъжни да независимо от щетата върху стъклото (спукано, люспа или счупено) да ти го изплатят в пълен рамер. В този случай няма нужда да се тревожиш за парите. За моя Accord челното стъкло в Кобра струва 200 лв (+ монтажа), точно толкова ми изплатиха и от каското.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега, нямам каско, на 3тото място "Дораглас" ми казаха ~130 лв с смяната, а има ли наистина шанс да ми сложат такожа стъкло което да ми се пръсне ? (аз си мисля че живеем в 21 век и чак пък такава работа..., може и да бъркем :) )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За региона на Велико Търново има ли къде да ги възстановяват тези стъкла. Мерси предварително за помоща на отзовалите се

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...а има ли наистина шанс да ми сложат такожа стъкло което да ми се пръсне ? (аз си мисля че живеем в 21 век и чак пък такава работа...

Ами според мен има. Не че ще те прецакат нещо, просто на пазара се предлагат различни типове стъкла, всеки тип на определена цена. Те ти предлгат - ти решаваш. Въпроса е да не се подлъжеш по цената, а да се поинтересуваш какво получаваш за тази цена и каква е разликата в сравнение с по-скъпото. Ето какво се случи на братовчед ми - на село сме си, и сме паркирали един до друг. Двете коли цял ден стоят на слънце. По едно време решихме че ще ги мием. Вадим маркуча и в момента в който братовчед ми поля стъклото се появи огромна пукнатина, която се образува само от температурната разлика м/у нагрятото стъкло и студената вода (стъклото не беше пукнато преди това, нямаше дори шуплички или люспи от удар). На мойта нищо и нямаше. После като се загледахме видяхме че явно стъклото не е оригиналното, нямаше никакви надписи по него, каквито има по страничните стъкла. Очевидно е сменяно преди да купи колата и кой знае какво е сложено. Представям си какво би се случило при удар...Мисля че хубавите стъкла, които не стават "на сол" се водят триплексови (или нещо такова), но не съм сигурен. Питай ги какво е стъклото за тези пари и какво ще стане при удар - само ще се напука или ще се пръсне. Има и друго - зависи какъв монтаж ще ти скалъпят. Много ще е неприятно ако след смяната докато караш чуваш как вятъра свисти, съответно зимата ти е по-студено, запотяват се допълнително или влиза вода от някъде. Поинтересувай се и за монтажа, дават ли гаранция или някой който е сменял да сподели мнение за монтажа там където е ходил. Редактирано от mitaka_t

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами имам 3 алтернативи:1. Турско стъкло от Дораглас - 130лв2. Китаиско зеленоот Кобра - 130лв/китайско синьо - 160лв.3. Европейско от Кобра - 200лвМисля да се спра на китайско синьо?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пич дай още 40 лева за стъкло, пари не трябва да щадиш за такива работи, аз съм си слагал в Кобра -Пловдив на 6-та-предно и вече 3-та година проблем нямам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Порови малко в гугъл, и сам ще се откажеш да слагаш китайско стъкло.Освен това, ако се поинтересуваш, в цената, която са ти дали за китайското, най-вероятно не влизат лайсните. Под понятието "европейско" често се включва и "турско", но това ни най-малко не означава, че стъклото е с лошо качество. Аз съм с "европейско" от Кобра и нямам оплаквания. И не на последно място - изобщо не е без значение къде ще ти го сменят, защото ти е бедна фантазията какви поразии могат да се нанесат при тази процедура. За това, аз съм с две ръце за Кобра :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Кобра - европейско (турско) със зелената лента отгоре - такова сложих и засега всичко е ОК. 200 лв. беше и ми се наложи да доплатя. От застрахователя ме пратиха там, но за малка застр. стойност дават по застраховката само най-евтиното китайско за 100 лв..Чел бях преди това за монтажа забележки, но аз нямам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OwerrixErubre

Здавеите На всички във форума.Имам нужда от съвет,и тъй като тук има хора,които са от повече време в Испания/аз съм в Мадрид от 1 гидина/реших да ви питам...Сега живеем две семейства в апартамента,а много искам да сме сами.Наемът е висок за да останем тук и мисля за по-малко и по-ефтино жилище,като за семейство с момче на 13,в същия район заради училището...И съм до тук...започват въпросите:как и къде търся?първо предупреждавам хазяина 1 месец по-рано и после търся?или обратното?За сметките незнам...за смяна на адресна регистрация не знам...и куп други неща...Помагаите,от къде да го почна този цирк?Предварително благодаря и желая на всички много поводи за усмивки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...