Jump to content
prelude

предложение за рейтинг на търговците във форума

Recommended Posts

Това с рейтинга като идея го видях за сефте в preludepower.com.Там хората са го направили много изчистено,като по този начин се избягват теми на недоволни потребители.Не съм задълбавал какво се случва ако има недоволен клиент и остави негативен рейтинг,но в крайна сметка всеки търговец се стреми да има добро име.Нека при платените теми да има успоредно и такива с рейтинг за всеки продавач.Така когато някой си купи нещо от него ще си пише в онази тема какво е взел,дали се чувства щастлив от избора си на търговец,дали стоката която е получил е същата като обещатаната и т.н.Така ще се спрат тия иначе отегчителни и дълги теми на негодувание,защото има много хора които са доволни но не го пишат.Пишат само недовлните,като по този начин създават една грешна статистика в съзнанието на останалите хора.Забодете темите(анкетите) с рейтингите при които да се гласува дали клиента е доволен или не е,като пише какво си е купил,кога и ако не е доволен-защо не е доволен?В другия форум е направено така , че да слагаш линк към конкретната обява на търговеца.За да няма измами от случайни хора , които искат да ти подбият бизнеса.Което значи,че в онзи форум всеки потребител почти получава рейтинг,защото на всеки му се налага да продава по нещичко.А въпросният рейтинг седи точно под аватара му.По този начин като искаш да си купиш нещо-влизаш и гледаш колко % е позитивния рейтинг на всеки продавач.Simple as that.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние сме ЗА.Това може да е само полезно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и аз съм ЗА. Мисля че ще е от полза за всички ни, успех с начинанието и дано има по малко измами в тоя форум и по коректни купувачи и продавачи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в момента всеки профил си има рейтинг и място за feedback, само че нито някой не поставя оценка... а даже и някой да е поставил, никой няма навика да погледне рейтинга преди да купи нещо от даден user.... всичко е въпрос на манталитет!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъгарина е човек, който обича да се оплаква и все да е недоволен.Дали ще е некачествен продукта или сервиза, който се предлага, дали цената ще е висока или обслужването бавно, все ще има някой недоволен. И ще свали рейтинга, а доволния няма и да гласува.Друг е въпроса, че от конкуренция или някакви лични причини и други хора ще свалят рейтинга.А тези обяви са платени и то не много ефтино. И рано или късно авторите им или ще се откажат да си плащат, за да се петни името им.Това много добре го знаят хората отговарящи за форума и затова все още няма такава опция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е добра, ама ползвайте ТАЗИ тема, не си разхвърляйте предложенията по целия форум !!! ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в момента всеки профил си има рейтинг и място за feedback, само че нито някой не поставя оценка... а даже и някой да е поставил, никой няма навика да погледне рейтинга преди да купи нещо от даден user.... всичко е въпрос на манталитет!!!

Къде е този рейтинг и feedback? За какво са тези неща в момента?Аз говоря конкретно за рейтинг за продажби.И за да няма спекулации е хубаво да могат да гласуват само хора,действително купили нещо от дадения продавач.Което значи , че понеже няма отделни теми за всеки артикул( в повечето случаи е така) може продавача да разрешава по някакъв начин на даден потребител да даде еднократна оценка за услугата му,защото знае че той действителни е купил от него.(еднократна за всяка покупка имам предвид)А купувачът след като получи разрешение,да гласува + или -,или неутрален примерно.В случаите , когато продавачът не му дава право да гласува,защото е възможно такова нещо,купувачът трябва да има конкретен човек във форума от модераторите примерно,с който да може да сподели.При което въпросният модератор да му даде право да гласува без разрешението на продавача.Не го знам какъв е този рейтинг тук дето уж го има,а хем от доста време членувам.100% обаче не работи по този начин,нали?Въпросът е да се направи да работи така или да се ползва нов такъв.Няма нужда да измисляме топлата вода,нужно е само да копираме от места където я ползват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е добра, ама ползвайте ТАЗИ тема, не си разхвърляйте предложенията по целия форум :lol: ...

Колега,нарочно искам тази тема дето пускам да е само за това,а не да бъде затрупана с оправдания по други въпроси.Нещата трябва да се преследват едно по едно,докато има резултат.Иначе ще стане като в темата за колегата Дидо.Някой има оплакване,след което 20 потребителя споделят как и тях са ги метнали ама не Дидо ами някой друг.Колко градивна е според теб тема обсипана със съдържание,ама не по въпроса?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Къде е този рейтинг и feedback? ...

като влезеш в профила на който и да е user под personal photo има rating и rate me... а в дясно има "Other users have left comments for..."не ме разбирай погрешно, аз също съм ЗА това което ти предлагаш, само че според мен няма да се случи защото преди време аз бях дал същото предложение като теб и отговoра на модераторите бе този който аз ти дадох горе ! Редактирано от ManiaK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за което, говори @ManiaK и модераторите/админите не е ПРОДАВАЧЕСКИ рейтинг, тук всеки може да си пише някфи коментари ала-фейсбук . Сложете една система при която да си има iTrader рейтинг - с положеителни, отрицателни коментари и това да се вижда някъде под аватара, както предлага @prelude .Ако търговците си вършат добре работата, този рейтинг ще им е силна реклама, защото ще показват колко са доволни хората от услугите им, а ако гледат да прецакат потребителите и това ще излезне наяве и ще може да се вземат някакви мерки.

Редактирано от prozium

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагал съм го преди повече от година - не щат и не щат. Пак давам примера, който дадох преди година. И няма оправдания, че не може да стане, защото музикантският форум също е на Invision Powerboard. Ето така е разделена секцията купувам/продавам, а като се цъкне на най-долното отделение е огромен списък с потребители, като подтеми и всеки си казва мнението за даденият потребител чрез следната форма: цък

Редактирано от chris_barnes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм ЗА :lol: Сега вече има конкретна тема с конкретно предложение !!! Всичко останало зависи от УС...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно ГОЛЯМО ЗА и от мен!

.................

Пожелавам успех и милиони безаварийни километри на всички колеги!

Евала !!!:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За... за... за-за-зза за-за-за -за -за-за.. Усещате ли ритъма, пеем си песничка :lol: И аз съм съгласен, просто иронизирам факта, че няма ефект. :cry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може технически да им е невъзможно да го изпълнят? :cry: iTrader е системата за vbulletin, но за IPB нямам идея каква е. Нека ако някой знае, направо да даде линк тук в темата. Така отговорните хора ще имат всичко на тепсия и само ще трябва да го интегрират и да поправят малко правилата .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърдо ЗА ! Наитина няма нужда да откриваме топлата вода и да има оправдания от рода, ама то е сложно иска време и ресурс и т.н. Както много хора знаят, нашето искане го има работещо и в други форуми...Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм ЗА, но наистина трябва да се измисли системата така, че рейтинг да се дава на база на конкретна извършена сделка (като в eBay например или в оня форум, който prelude е цитирал).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз само не разбирам, защо при положение, че наистина форума има нужда от такава система или по-точно купувачите и продавачите, все още никой от оправителния съвет не се е произнесал с едно просто мнение. :mellow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също смятам, че това ще е полезно за хората във форума (всъщност едва ли има някой, който не е съгласен).

И... тъй като е обсъждано неведнъж, както се спомена вече... и тъй като се включи и един от т. нар. "търговци" във форума, за да подкрепи идеята (което приветствам)... и тъй като осъществяването на идеята в пълния й вид сигурно ще се забави още... предлагам на всички търговци вариант за реализация, който грубо казано покрива 99% от целта, а освен това не изисква никаква промяна в сегашното състояние на форума и никаква намеса на администратор. Тоест, това е нещо, което при желание всеки търговец може да направи съвсем сам (включително - без да нарушава правилата на форума).

Какво имам предвид... всеки търговец, който подкрепя идеята на тази тема, може да направи следното:

------------------------------------------------------

1) Да направи една тема със заглавие от сорта на:

Мнения на хора, използвали услугите на

Като за начало - темата може да се сложи в OFF-TOPIC, за да е сигурно, че не се нарушават правилата на форума. А ако модераторите преценят, че е ОК - може да я преместят в по-подходящ раздел (по-надолу ще стане ясно защо няма значение къде е темата).

2) В темата да напише нещо подобно на това:

Здравейте,

Аз съм и съм от хората, които използват форума освен заради страстта си към Хонда също и за да предлагат услугите си. На този адрес можеш да видиш темата, която представя моите услуги - .

Тъй като за мен е много важно мнението на моите клиенти, създавам тази тема, за да може всеки, който е ползвал услугите ми, да може да сподели впечатленията си и да оцени получената услуга. Тази тема ще е от полза както за мен (за да знам в коя посока трябва да подобря услугите си), така и за всички мои потенциални клиенти, които ще могат на едно място да получат информация "от първа ръка" за нивото на обслужване и коректност при мен.

Целта на темата е всеки, който е ползвал моите услуги да може да напише впечатленията си. Целта е темата да е САМО от мнения на хора, които са ползвали услугите ми. Целта на темата НЕ Е да бъдат коментирани конкретните постове - за да може да е само и единствено от хората, които са ползвали услугите ми... с информация "от първа ръка". Благодаря на всички колеги за разбирането и за не-оспамването на темата!

Всеки, който желае да сподели впечателния, моля да го направи като използва следния шаблон:

Дата:

Продукт/услуга:

Впечатления и бележки:

Обща оценка (от Слаб 2 до Отличен 6):

Бих използвал отново услугите му:

Аз поемам ангажимент:

- да не коментирам нито едно от мненията;

- да не отправям искания към модераторския екип за изтриване или промяна на мнения/постове по каквато и да е причина, с изключение на случаите, когато конкретен потребител е написал мнение, без никога да е ползвал моите услуги;

- да сложа линк към тази тема в подписа ми тук (който е видим във всички мои постове), за да може всеки потенциален клиент лесно да стига до тази тема, независимо колко нагоре или надолу е тя в съответния раздел.

...това е - пишете, не ме жалете :-)!

Поздрави!

3) Да сложи в подписа си линк към горната тема с обяснителен текст, като например:

Аз съм от хората, които освен заради страстта към Хонда използвам форума и за да предлагам моите услуги. На темата от долния адрес можеш да прочетеш впечатления, споделени от колеги, които са ползвали моите услуги:

4) Да пуска по едно лично съобщение на всеки свой клиент (след приключване на съответната сделка), в което да го информира, че има такава-и-такава тема и че ще му е благодарен, ако я използва за да сподели впечатленията си от свършената работа.

------------------------------------------------------

Туйто... накратко - само желание да има, нещата са постижими. Няма нужда от админ, няма нужда от модератор, няма нужда от промяна на правила. Постигат се търсените резултати - заради линка в подписа на съответния търговец темата му ще е винаги "на една ръка разстояние" от потенциалния му клиент... И освен това - с поглед в бъдещето - ако в един момент пък нещата се случат в пълния им вид (има отделен подфорум за мнения, например) - тогава тез теми ще са добре дошли там.

HTH!

Редактирано от ian

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала !!! Първия желан раздел вече е факт , пожелавам си/ви и следващите да ги сполети същата участ !!!:)

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарим на модераторския екип за положения труд !!!

Редактирано от Radko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно обаче да се пази чист колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ползването на шаблона не ме кефи.Хората го копират после пишат и става каша . неможе ли да се направи като анкета за попълване и да се различават малко текстовете .Нещо като ,даваш нов отговор и ти се появява 'шаблона' и си го попълваш.Незнам дали се разбира какво имам в предвид ,ама ако трябва ще го обясня пак.

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Това с новия отговор да се появява шаблона ще го проверя дали може да се реализира. Вместо анкета съм пуснал рейтинг на самата тема. Което мисля е достатъчно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За анкета не е мноо удачно щото в нея всеки моо да си гласува .бил той ''ползвател'' или не на конкретния търговец.Нека кажат че сестрати е к..ва па иди доказвай че нямаш сестра .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да вметна нещо. Тъкмо се зачетох по темата за МС Ауто, ами то ме заболяха очите да отделям шаблона от написаното. За какво ви е целия шаблон ако мога да попитам. Не може ли т-1, т.2 едно тире и пишеш !!! !!! :rolleyes::lol: Много трудна за четене става темата с тва глупаво правило. Предполагам не съм единствения, който е станал кривоглед. Май колкото се опитвате да го направите подредено, нещо не става. За мен, колкото по-просто, толкова по-добро.

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Идеята да има шаблон е за да може да се определи рейтинга по определен брой точки/впечатления. За това е необходим шаблон. Да могат всички да кажат какво мисля по тези точки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За анкета не е мноо удачно щото в нея всеки моо да си гласува .бил той ''ползвател'' или не на конкретния търговец.

За анкета да се чете рейтинг. Грешка !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се нещо от вчера , при теми в продава посочването на цена от продавача е задължително , защо има случаи , в които това правило не се спазва в предложенията на търговците с платени обяви :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Ами ако им направиш едно описче на всички коли които са им налични най-вероярно ще го попълнят. Пък за тях не важи и правилото за повдигането на темите веднъж на седем дни. А за личните обяви цената е начин да се избегне някой тарикат с много бройки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да им направя опис ? Предположих , че това ще е оправданието , но аз пак казвам - някои от обявите , не всички . Така или иначе предполагам всяка една част няма как да се направи опис :D но примерно по-едро габаритните да - двигател , скоростна , капак,броня,интериор - нещо такова :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

За габаритните части имат цени. Или поне така си мисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...