stan4o 26 #1 Публикувано 15 Юли, 2010 Е това е де купих си хвърчило... и тия дни ще се опитам да го пусна да лети всякви съвети и напътствия, както и спам по темата ще са от полза! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #2 Отговорено 15 Юли, 2010 Първо прочети инструкцията от производителя и правилника за полети на хвърчила. Провери дали не нарушават конституцията и дали са актуални , както и цялата история на всички извършени до момента полети с хвърчила. Посъветвай се с адвокат , лекар /дали няма да ти навреди на здравето /, психолог / дали е полезно за психиката и какви дълготрайни отражения ще има върху социалният ти живот/ , НОИ , както и всички останали институции Гледай да избереш ден , през който вятъра да е постоянен интензитет и сила. Това се прави със специално статистическо проучване от метеорлогичен спътник на NASA в продължение на поне 5 години. Данните от него се обработват /ти знаеш как - все пак си преподавател/ в графичен вид , като получената графика се нарича РОЗА НА ВЕТРОВЕТЕ на мястото , което смяташ за подходящо. Второто важно нещо е публично да оповестиш мероприятието - медии , фейсбук , форуми ... , като целта е да получиш ценни съвети и напътствия от най-добрите в бранша . Ако са и местни или имат собствен опит за конкретното място си улучил джак пота. Организирай семинар с тема " Грешки и избягване на грешките при подготовка за пуск , пускане , пилотиране и приземяване на хвърчила". Третото важно нещо /но не по важност / е безопасността - застраховка на събитието - ще е неприятно някой от присъстващите да пострада . Трябва да се осигурят още : линейка /ако падне на неподходящо място - публиката /, автомобил от КАТ / да следи за превишаване на скоростта /, експерт от центъра за ръководене на въздушните полети / може пенсионер/ за да следи полета дали е в зададените предварителни параметри , оторизирано с нарочна заповед за конкретното събитие лице от независима лаборатория, следящо със сертифицирани измервателни уреди , преминали успешно ежегодният контролен преглед , който да потвърди мнението на експерта , резервен пилот на хвърчила с минимум 10 годишен стаж като такъв /потвърждава се с трудова книжка/,предпазна екипировка на присъстващите , химически тоалетни , бюфет за подкрепления - скара /бира ,ди джей с подходяща за случая музика , Преди самият полет се проверява отново техническото състояние на хвърчилото съгласно инструкцията за употреба , приложените сертификати за качество на изделието , отговарящи на европейските стандарти , бланката от годишният технически преглед , копие от застрахователната полица , валиден винетен стикер , разрешително за полет на предварително съгласувана височина по одобрен маршрут , дрегер за проверка на моментното състояние на пилотиращият хвърчилото, .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #3 Отговорено 15 Юли, 2010 (Редактирано) Страхотна тема, поздравявам автора и Относно хвърчилото мисля че колегата kokodaf е изпуснал някой дребни нещица, като лунното притегляне и космическия вятър, а те изобщо не са за подценяване та според мен ще трябва да се съобразиш и с тях. Успех колега чакаме снимки на първия полет.Поздрави и успех.пс: ;)ps: много яки теми се завъдиха напоследък :D Редактирано 15 Юли, 2010 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #4 Отговорено 15 Юли, 2010 Не го пускай на магистралата,защото е забранено да се използва въже,а ако използваш твърда връзка става знаме а не хвърчило :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hippo 1 #5 Отговорено 16 Юли, 2010 Какво хвърчило си взел?За кайт или детско? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #6 Отговорено 16 Юли, 2010 С какъв двигател е това чудо на техниката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #7 Отговорено 16 Юли, 2010 (Редактирано) шарено е - зелено, синьо, червено...хвърчилото е с еко двигател, само от вятъра се захранва е сега съжалявам за акорда, сивика нема шибедах, ще фана да си зема едно кабрио Едит: ся гледам клипчета със хвърчила т.е. подготвям се теоритически много приятна песничка Редактирано 16 Юли, 2010 от stan4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
keel 19 #8 Отговорено 16 Юли, 2010 Eee то без шибидаха половината функционалност се губи. Аз го ползвам моето за икономия на гориво - кат го пусна и така тегли нагоре че няма съпротивление на гумите, само тук-там стъпват колкото да теглят напред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #9 Отговорено 16 Юли, 2010 (Редактирано) Освен кабрио, трябва да е и автоматик Знаеш ли, каква турболенция се получава, при смяна на скоростите ?п.п. Сетих се още нещо! Ще ти трябва и антистатик (два броя), ако случайно попаднеш в гръмотевична буря. Редактирано 16 Юли, 2010 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #10 Отговорено 16 Юли, 2010 ааа аз тая серия на мит бъстърс съм я гледал разбиха мита, че мое да те тресне ток през хвърчилото1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #11 Отговорено 16 Юли, 2010 .....още-да поканиш официално лице от "Гинес"(ма не бирата),да хроникира тва уникално събите,а имено пускането на първото фърчило на Станчо в небесната шир на нашата родина! УСПЕХ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #12 Отговорено 16 Юли, 2010 Незнам какво ще кажат еколозите за вредните емисии от летенето на фърчилото, може би няма да е лошо да извикаш и някой такъв. Както и епидемиолог за да не се разнесе някоя зараза от публиката.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #13 Отговорено 16 Юли, 2010 Аз палим колата и отивам на Беглика дали ще пуснем хвърчилото не знам... ама на оня чист въздух как се пие пускам си Пинк флойд и ако иска да лети гадината Унарев, последно повикване за Беглика Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #14 Отговорено 16 Юли, 2010 Аз палим колата и отивам на Беглика дали ще пуснем хвърчилото не знам... ама на оня чист въздух как се пие пускам си Пинк флойд и ако иска да лети гадината Унарев, последно повикване за Беглика Не моааа бее! Приятен полет! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове