Jump to content
byblos

Мнение за монтаж на аларма

Recommended Posts

Здравейте колеги,Искам да споделя нещо с вас.Купих си хондата миналата седмица и едно от нещата които трябваше да свърша бе да и монтирам аларма. Намрих някаква фирма, разгледах и сайта, говорих с тях по телефона и общо взето се разбрахме да отида да оставя колата и на място да си избера аларма която да ми монтират, като монтажа е безплатен. Още по телефона ми предлагаха какви ли не други неща които можели да ми сложат, като например автоматично включване на фаровете и какви ли не неща, които отказах.Когато отидох и оставих колата, докато ми предлагаха моделите аларми човека ми каза че тези Хонди(Сивик '98 5 врати англичанка) някои имали машинки в шофьорските врати а други нямали, и ако моята нямала щяло да се наложи да доплатя 35лв.... Естествено накрая се оказа че нямало такава и са ми монтирали, на всичкото отгоре ми искаха още 25лв защото монтажа бил много трудоемък и човечеца бил стоял до 10 вечерта да се занимава с колата ми, което при положение че е обявен монтажа за безплатен, не мисля че трябва да ме е грижа до колко часа са го правили........ С две думи, аларма за 185лв с безплатен монтаж накрая ми излезе 245лв.Следващият момент който не ми хареса бе че уж алармата която си избрах има примерно 20 функции които могат да се програмират, а даже не ми дадоха книжка с описание кое как се включва/изключва за да мога да си я програмирам ако реша, какво като ми ги поддържа сега алармата тези функции! Споменах му на тоз човечец там само като си взимах колата дали като отключа вратите ако не отворя някоя врата то алармата ще се включи сама каза че не било настроено, ходи взе си някаква книжка и го направи, ама ме е яд че не мога да пипна нищо друго сега.Още от началото ми изглеждаха нещо некоректи и се чудеха какво да ми предложат да изкарат някой лев отгоре, и сега ме карат да се съмнявам даже дали са монтирали машинка във вратата, имам чувството че изобщо не са махали кората, и тъй като не съм компетентен технически може ли някой да каже дали това е правдоподобно и възможно ли е наистина да съм нямал такава машинка и да са монтирали, или са ми разказвали някакви приказки колкото да изкарат някой лев :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Отиваш при тях и си искаш user manual - a на алармата. Те трябваше и пред теб да я разпечатат и да те питат какво искаш от функциите и какво не. За машинката 35 лева е малко висока цена а пък тия 25 за монтажа въобще няма да ги коментирам. Ако бях на тебе щях да им кажа да си свалят алармата и да ходят на майната си.п.п. я напиши коя е тая фирма да знаят колегите и да не стъпват там

Редактирано от Wyvern

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

темата ти има смисъл само ако кажеш кои са тези хора.иначе е просто безцелна.има едни пичове,шефа е хондаджия и си правят сами алармите.доста прилични са,на добри пари и са в час с монтажа.на Цариградско им е производствената база и магазина в нея.иначе хондите са без една машинка наистина.поне мойта кола е така.ако работиш с ключа през шоф. врата другата работи успоредно,но ако работиш през пасажерската отключваш или заключваш само нея.сега ще слагам аларма и точно заради това трябва да си купя една машинка за пасажерската врата.ако и твойта кола е била като мойта,значи не са те метнали за това.

Редактирано от prelude

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

имам Civic '98-ма, англичанка, със същия двигател като твоя, само че е Aerodeck. Относно машинката при мен беше точно така както е казал по-горе колегата prelude. Когато слагах аларма, съответно трябваше да сложа и машинката. Монтажа на алармата беше включен в цената и, а за машинката ми взеха 30 лв за всичко - самата машинка и монтаж, като... нямам идея дали монтажа е бил включен в цената или машинката е по-евтина и това е цената с монтажа, но... толкова ми взеха. А за самото монтиране дали е трудоемко - може би да, ако го правя аз и го правя за първи път, но като ги гледах как я монтират и вече като знам за какво става въпрос мисля че бих се справил без особени проблеми (поне за този вид машинка, който на мен ми сложиха). Така че... май май са те "понатоварили" с тези 25 лв отгоре. Аз не бих ги дал, особено ако са ми казали първоначално, че ще ми струва 35 лв. и после... "трудно се било монтирало" - това си е техен проблем, да го монтират както си искат и колкото си искат. Най-малкото ми се струва че е трябвало да ти се обадят и да те попитат дали си съгласен, 'щото по тая логика може да ти кажат "... ами то алармата която си избра беше последна бройка, беше дефектна, затова ти сложихме друга, но с 30 лв по-скъпа и заради монтирането на едната, после на другата - още 30 лв отгоре..."

За програмирането - ходи и си вземи книжката с упътването за да можеш да си я програмираш сам.

И кажи все пак как се казва фирмата за да се знае и да не се опари още някой..

Поздрави...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже никъде не казваш как си откл./закл. колата преди монтажа на алармата, въпроса опира до това дали е било с ключа или дистанционно.Ако си имал дистанционно значи са те излъгали за машинката. А и за монтажа в този случай са те излъгали, т.е. алармата се монтира за минутки на кола с дистанционно(поне на CRV-то е така.).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Не може да ти дадът алармата без упътването,к'ви са тия тарикати :zen: А и за 185кинта можеш да си купиш май няколко аларми.Нз за каква машинка са те натоварили с 60кинта с монтажа,при положение,че дори и само шоферската да ти е управаляваща к'в е проблема???? Брата и майстора ми слагат аларми от бая време,пък машинка не са слагали на никой.Виж вече функцийте са си твой проблем-дигане на стъкла,ала бала.Въпреки,че дигането на стъкла е от един модул къде струваше 30 кинта до колкото помна,а монтажа му брат ми каза,че не е сложен ;) п.п.Я ги кажи кои са тия хубостници?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега ще слагам аларма и точно заради това трябва да си купя една машинка за пасажерската врата.

Според мен ще си купиш машинка за шофьорската врата ;). Поне на Прелюд 4 е така. Пасажерската си има машинка, която се управлява с два кабела от шофьорската. Една машинка за врата струва 5 лв... или 10 лв беше... от тези китайските дето ги има навсякъде. Монтажа е за 10 мин, като най-трудната задача е да разбереш на кои два кабела се връзва. Аз лично малко си изгорих алармата защото бързах и обърках кабелите, но беше поправимо. Моята аларма има горе-долу всички необходими функции на цена от около 50 лв. Монтирах си я сам, като добавих ДРЛ модул както и комфорт модул за плафона. Представям си ако си искал да ти добавят и тези неща, сигурно да са ти взели 500 лв.  :zen:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думи, аларма за 185лв с безплатен монтаж накрая ми излезе 245лв.

Колега да не си сложил някой "VIPER" или тяхна производна :zen: Е гати цените !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам за вас, но на мен само монтажът на аларма ми излеза 80лв (отделно 200лв аларма с предавател) и не съм плакал. Трябваше да се демонтира една стара скапана аларма и да се замени с новата, заради това и цената. Бонусът обаче беше, че хората оправиха всички ел. проблеми, които срещнаха по пътя си (алармата на предишният собственик явно е слагана от тотален некадърник) - светещи лампи на airbag, несветещи лампи на врати, проблеми с централното и т.н. и т.н. Аз лично останах много доволен, въпреки цената, защото всичко беше направено професионално. Сервизът е на една от известните car audio фирми, не знам дали е уместно да им правя реклама с името?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпичка идва тази аларма нещо, за 199 си взех с пейджър, т.е. дистанционните са като мини мобилен телефон с дисплей и обратна връзка от колата какво става с нея. За монтажа не знам как вървят цените, не давам на майстор да ми пипа колата, още по-малко жиците, които познавам като 5-те си пръста:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, фирмата се казва Алармсист /www.alarmsyst-bg.com/Най-ме хвана яд че монтажа е обявен за безплатен а след като са я монтирали искат още пари защото се е оказало по-трудоемко отколкото са очаквали.... майната му :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...