NesTea 96 #1 Публикувано 29 Март, 2010 (Редактирано) Може и да ми е тъп въпроса, ама тука с един "майстор" (да не говорим че кара vw) спорим че на хонда двигатела(1.3 ,16v) е с един разпределителен вала той ми казва - с два - виж колко ти е широка главата... и т.н.аз гледах в нета за д13 пише че е SOHC (Single overhead camshaft), а за 1.6 например е DOHC(Double overhead camshaft)така че просто искам да съм сигурен като ми кажете и вие:1.3 16в. с един или с два вала е? Редактирано 29 Март, 2010 от Hot Sauce Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #2 Отговорено 29 Март, 2010 Един е, да се успокои твоя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #3 Отговорено 29 Март, 2010 и ти си му се вързал на некомпетентноста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
besniq 1 #4 Отговорено 29 Март, 2010 тя ако беше двувалка щеше да е поне 90к.а тоя 'маистор' да фане да се гръмне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 29 Март, 2010 (Редактирано) Абе да не те е пускал тебе по пързалката ,кажи му че е познал че са два .Един колянов и един рзпределитен . besniq тя д13ката не и трябват 2 вала да си стане 90 коня та и нагоре п.п Player101 и на мен са ми ги пускали . Редактирано 29 Март, 2010 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #6 Отговорено 29 Март, 2010 (Редактирано) На мен пък един дето в Холандия оправял само Хонди, ми спореше, че на 1.3-то клапаните били хидравлични ... Остави тва ами рекс кара... Редактирано 29 Март, 2010 от Player101 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
besniq 1 #7 Отговорено 29 Март, 2010 Абе да не те е пускал тебе по пързалката ,кажи му че е познал че са два .Един колянов и един рзпределитен . besniq тя д13ката не и трябват 2 вала да си стане 90 коня та и нагоре п.п Player101 и на мен са ми ги пускали . на мен тва ми е пределно ясно,но все пак говорим за фабрични коли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #8 Отговорено 29 Март, 2010 и ти си му се вързал на некомпетентностаабе щото той все ми разправя как са правили лади там за турбота тва онова ми се праи на разбирач ама май излезна голям фантазЙор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #9 Отговорено 29 Март, 2010 Мда, един си е. Просто много хора си мислят, че за да има 16 клапана, те трябва да са на 2 вала (което е пълна глупост) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanasbe 99 #10 Отговорено 30 Март, 2010 Кажи му в 5 на въртележката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #11 Отговорено 30 Март, 2010 а той ми казва - с два - виж колко ти е широка главата... и т.н.Широка е защото буталата отвреме на време излизат да си поемат повечко въздух нали е атмосферка Дано тоя майстор не ти прави колата че не се знае какво ще направи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #12 Отговорено 30 Март, 2010 Щом според него твоя Сивик е с 2 вала,то неговия VW сигурно е с 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #13 Отговорено 30 Март, 2010 ее друго си е да ти го кажат 15 човека едно и също нещо малко офтопик:въпрос: ако си направя реглаж на клапани, ще изчезне ли това тракане странно от двигатела че е взел като дизел да чука... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #14 Отговорено 30 Март, 2010 ее друго си е да ти го кажат 15 човека едно и също нещо малко офтопик:въпрос: ако си направя реглаж на клапани, ще изчезне ли това тракане странно от двигатела че е взел като дизел да чука...Ами може да се понамали, но винаги ще го има, д13ките си почукват, когато са студени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #15 Отговорено 30 Март, 2010 Я го питай, как проверява едно двигателно масло, кога трябва да се смениЗа справка, за незнаещите: "истинския" майстор разбира кога мяслото в двигателя трябва да се смени, като от щеката капне 2 - 3 капки масло върху палеца и показалеца, разтърква пръстите, позачудва се и с поглед търси нещо в ляво високо горе, бръкне с дръгия показалец в носа и извади един сопол от 83-а година и ако пръстите му не скърцат, заключава, че маслото още е добро - щом не скърцар пръстите, значи СМАЗВА НЕМА ТАКЪВ МАЙСТОР, БАЧКА !!!PS: кажи му да ходи да си намокри главата и да легне да спи на течение, на тоя разбирач. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #16 Отговорено 31 Март, 2010 Кажи му, че са 16 вала за всеки клапан по един Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове