Jump to content
vendesign

Cr-v впечатления.

Recommended Posts

Офф, след дълго размотаване, отново CR-V е на дневен ред при мен. Оглеждам се за 2-ра серия вече. Ще прочета всеки който имам нещо интересно да каже по темата.Базови въпроси - как е автоматика при 150 кс. на газ. Добре ли се справя с 4те си предавки?Какви са харчовете при газ и бензин, че яко път се очертава?И всичко което се сетите по темата.Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разови се из форума има мнения които ще ти свършат работа... нз за автомата но ръчката с 5 скорости е мноо добра... а на газ се усеща спад на мощността и харчи доста (11.5-14 литра) но то си е до настройка.

Редактирано от Lubo_90

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз карам црв 2ра генерация с К20 мотора 150 коня автомат и съм много доволен ,газ несъм му сложил защто джипа има обява за продажба,но съм си купил алуминиев колектор за него и сега мисля да си сложа обикновенно газово .За разхода немисля че ще се вдигне повече от литър два от разхода на бензин а вървежа вече си е до настройки на гаста .Имах црв 1ва на гас автомат и разлика можеше да усетиш само като се гоониш с някой /примерно ще паднесш с кола две а на бензин равни / в това се изразяваше разликата ,иначе не се задъхваше по баири даже 180 190 лепеше.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лятото гори много малко за джип около 11л градско като аз живея в центъра и карам предимно на къси разтояния,но зимата особено сега в снега на 4х4 почти редовно и я карам студена предимно 14 че може и до 15 да иде ако не я гасиш,но ако няма сняг а само студ 13 тина литра.Извън градско гори около 8л

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лятото гори много малко за джип около 11л градско като аз живея в центъра и карам предимно на къси разтояния,но зимата особено сега в снега на 4х4 почти редовно и я карам студена предимно 14 че може и до 15 да иде ако не я гасиш,но ако няма сняг а само студ 13 тина литра.Извън градско гори около 8л

мисля че говорим за втората генерация...таааа с тия 8 литра предполагам караш със 70 и попътен вятър щото на мене тия 11 ми ги гори извънградско (до 110 км/ч)в града под 12.5 абсурд...Зареждам на ЛУКОЙЛа нз за теб... Редактирано от Lubo_90

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз лично зареждам само на лук оил и аз, лятото и зимата има огромна разлика,но и аз карам 50 60 в градско рядко стига 70 .А извън си карам 90 100 не повече просто така свикнах от както пътувам в англия.А един пример за извън градско 9,3 с 4 комплекта 17ки джанти един комплект 16ки с гуми и куп още мой чарколяци,като държахме 120км несме карали бързо нито пък и бавно ! А декември месец ходих от Бургас до банско с джипа 8,3л ми изгоря средно на 100км като смятам в това число там една седмица където съм въртял на къси отсечки +планинското каране до лифтове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големи разлики между двете джипки. Странно е.. Иначе аз зареждам на ОМВ и винаги ъм съжалявал когато не го направя, може да пробвате.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОПИТАЙ НА ЕКО :worthy: ИМА РАЗЛИКА :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то излиза че мойта нещо не е вред....... под*яволите... може да е от много работи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е ти пък сега не е наред ,ако си от сф може да е от задръствания,аз като карам много ме дразни педала на гаста че нетрябва да го натискаш 1мм му стига да си върви и почва да ми се схваща кракът,незнам как е при теб ,но това е много дразнещо поне на 1ва генерация небеше така автомата .Малия разход пък може и да се явява от това че карам наистина бавно ,а и знаеш че повечето коли са си различни поотношение на разход и вървеж.PPСега като погледнах в ауто.ру видях тези данни за джипа което ме кара да си мисля че или караш доста здраво или има големи задръствания при теб ; Максимальная скорость 177 (167) км/ч Время разгона (0-100 км/ч) 10.1 (11.9) c Расход топлива в городе 11.7 (12.2) л/100км Расход топлива на шоссе 7.7 (7.6) л/100км Расход топлива Смешанный цикл 9.7 (9.9) л/100км Объем топливного бака 58 л Снаряженная масса автомобиля 1485 кг Допустимая полная масса 1910 кг Размер шин 205/70 R15 Размер дисков 6Jx15

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то излиза че мойта нещо не е вред....... под*яволите... може да е от много работи

Естествено, не ти е наред колата!!!Веднага я сменявай с автоматик 150 коня!!!П.П. Ако може намери и за мен една, защото и аз имам същия проблем!?А ужким и аз карам в Англия и си спазвам ограничениятаПущината(В20В, 126к.с. автомат) гори на градско 12 и нагоре а извънградско 10.5 11.5!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, сравняваш различни поколения, разликите са допустими.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, сравняваш различни поколения, разликите са допустими.

Съгласен съм. Но чак толкова големи разлики - имам предвид между Lubo и Jeepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колеги ако се загледате мойта дава горе доло резултатите на тези от каталога

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, и аз карам същата зжипка!Знаеш че джипките конструктивно са по-високи от обикновените коли, което прави колата по- отворена и с по-голямо съпротивление! Разхода нормално е на градско в София 13-14 литра на извънградско 9-10. Това не е кола да се състезаваш с нея. Ако искаш бърза кола си вземи сивиКолата е за да можеш да се кефиш зимата, да гледаш отвисоко, и най-вече да не излизаш и влизаш от колата като глист! Не придиряй на разхода-гледай да ти върка двигателя и никога не зарежсай на единични бензиностанции - ше патиш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, а я кажете ЦРВ 2 с ангренжна верига ли е или с ремък?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината да питам е, че аз знам че е с ремък, а видях една обява за продажба, в която пише че е с верига колата, ето я - http://www.mobile.bg/21259341154741796някой да има инфо, да не е няква самоделка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за CR-V с верига не съм чувал, освен ако не съм проспал нещо. Като цяло на обяви за коли вече не вярвам, всички цвръкат отметки където им падне "халогенни фарове, бордови компютър, ксенон, качваш се и караш, реални и прочие", последния търговец когото питах от къде е сигурен, че колата е с ксенон (при положение, че видях крушката) отговора беше „има пръскалки на фаровете а само колите с ксенон имат“ :tease: Ако имаш възможност разгледай колата на място и не гледай какво е писано на табелата.

п.с. Към Lubo_90, колега колата ти е нормално да харчи мааалко повече при положение, че си с двигател К24 а колегата JeepersCreepers с К20, да не вземеш да я разглобиш набързо :tease:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toва което разбрах, и съм почти сигурен в източника, е че бензиновия ЦРВ 2 е с верига.Ето го и него:http://www.samarins.com/reviews/cr-v02.html

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toва което разбрах, и съм почти сигурен в източника, е че бензиновия ЦРВ 2 е с верига.Ето го и него:http://www.samarins.com/reviews/cr-v02.html

Можеш да си 100% сигурен в източника си.И английската Autodata 3.18 казва, че и двата двигателя са с верига.Даже с две вериги, но не разбрах от схемата за какво служи втората.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, ще ходя утре до Плевен за кола. Поканих един младеж да я погледне там, но все пак ако нещо се сещате което да видя на прима виста, ще сте ми от полза.Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Впечатленията ми са вече от колата като собствена. Преди малко се прибрах от Плевен с нея. Искам да си изясня някои факти по нея утре, и ще споделя колко харчи, какви проблеми се появиха по време на пътя и други такива. Ще покажа и снимки. Да ми е честита :rolleyes:

Редактирано от Zmeio

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами добре дошъл в клуба :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си бях в клуба. Вчера с голяма мъка се разделих със старата ми любов Сивика.. Дано новата ми служа пак толкова вярно.. :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CR-V клубът имах предвид колега :punk: Виж има спец тема за колко сме със црв тата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И от мен добре дошъл в клуба.Само не разбрах дали да ти кажа добре дошъл и в клуба на "тралейбусите".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука не разбрах шегата.Засега обаче съм и в клуба на харчещите яко кинти, но ще се включа и в другия клуб, само да ми минат ядовете. Благодаря за честитките.Та да ви насоча към питането ми тук: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45974

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е шега, имам предвид дали е автоматик???А за джантите sorry, много съм далеч от теб!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aa не, ръчка си е. Забравих да кажа, засякох харча вчера, за 180 км извънградско, ми показа 8/100. Това по повод разговора по рано. Трябва да се има и предвид че има проблеми в ходовата част, които може би увеличават харча.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си редактирам мненията и искам да питам;На километража - имам брояч с 3 режима. 1 - километраж и температура. 2 Километраж за засичане. 3 не разбирам какво е - някакви увеличаващи с екилометри са май, ама все пак сигурно вие знаете. Споделете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз неговоря празни приказки за разхода колеги :) Ето че още един разхода му е около 8те литра

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си редактирам мненията и искам да питам;На километража - имам брояч с 3 режима. 1 - километраж и температура. 2 Километраж за засичане. 3 не разбирам какво е - някакви увеличаващи с екилометри са май, ама все пак сигурно вие знаете. Споделете.

Ако пише trip A и trip B значи имаш два брояча за засичане

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 5 месеца имам ЦРВ и съм доволен досега, освен проблема описан тук http://forums.hondabg.com/index.php?act=fi...&pid=394819градско не се усеща много липсата на мощност, но ме дразни като не мога да мина някой на някое нагорнище колкото до джанти - ако решиш да си вземеш алуминиеви предлагам 17 цолови ( свалени от моето ЦРВ) с гуми Yokohama 215/55 с доста хляб в тях ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CR-V клубът имах предвид колега :) Виж има спец тема за колко сме със црв тата ;)

Я дай линк. :) Бях пусна една тема да се видим и преброим,ма тя си отмря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ми дай линка на колегата да я съживи темата ;) Може би не сме много хората с джипките и затова се забравя ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето я. ;)Джипки Honda 4X4може би трябваше да я пусна в "общи". ;) И на новия колега жипкаджия-Честито!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Трябва да се има и предвид че има проблеми в ходовата част, които може би увеличават харча.Здравей колега.Първо честито за придобивката.Дано да си доволен от колата както всички собственници писали досега и никога да не те разочарова.б и ли споделил за какъв проблем става въпрос по ходовата част,че и аз сериозно съм се замислил да прибавя още една Хонда към автопарка и то именно CR-V и затова всякаква информация ще ми е от полза.И един въпрос към всички собственници н а CR-V или знаещи.в обявите се споменава '' дълга '' и '' къса'' база аз поне не виждам разлика има ли такава и каква е тя.Поздрави.

Редактирано от KONI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

cr-v няма къса база ,къса база имат например рав4 /тя е само с 2 врати :D и самия джип е доста покъс от дългара база.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...