G.Popov 2 #1 Публикувано 31 Януари, 2010 TURBO KIT за всички видове бензинови двигатели това е електрическо турбо, което прави надув до 2-3 PSI тоест увеличава мощността с около 15 - 20% , и работи на 12V. инсталира се елементарно може да се направи с копче ръчно да се натиска както и да се сложи под педала на газта Интересно ми е дали някой от Вас има някаква долълнителна ингормация за това чудо. Изобщо ще върши ли работа наистина както пише. И някой знае ли каде се продават Ето и снимки малко : Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 31 Януари, 2010 (Редактирано) Ако това което пишеше по книгите ,растеше по нивите ,щях да си садя 100 левки.Дано ме разбра .http://video.google.com/videoplay?docid=3325434884865985766#p.p http://www.turbomagazine.com/tech/0406tur_...r/photo_04.html Редактирано 31 Януари, 2010 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G.Popov 2 #3 Отговорено 31 Януари, 2010 (Редактирано) ощо взето никаква файда няма от туй нещо така го разбирам аз добре де и тоя е електронна турбина и при него има ефект явно... Редактирано 31 Януари, 2010 от G.Popov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hiti 3 #4 Отговорено 31 Януари, 2010 Oт това нещо по всяка вероятност няма да има файда. - това е един електромотор и се вкл. към инсталацията на автомобила - няма някаква електроника да следи примерно оборотите на двигателяАми следва има постоянни обороти и при високи обороти на двигателя ще пречи дори.Нямаше да има турбини с променлива геометрия и т.н.Това си е поредната измама. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G.Popov 2 #5 Отговорено 31 Януари, 2010 А ако се направи така,че да се контролира от жилото на газта ? колкото повече газ токова по силно да се върти перката... или пак няма да има файда.... извинвам се ако питам глупави въпроси просто ми е интересно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #6 Отговорено 31 Януари, 2010 На мен пък ми се струва, че във ниски обороти ще помага Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TipoMan 15 #7 Отговорено 31 Януари, 2010 Ха, колегите са ме изпреварили, ама и аз да не пропусна: Това е пълен майтап http://hondaswap.com/forced-induction/myth...-ram-air-41316/ За да го обясня по нагледно, само за секунда един 2 литров двигател изсмуква около 80литра въздух. Вентилатор, който може да осигури такъв дебит би консумирал енергия, по-голяма от мощността на динамото. Едно работещо решение би имало захранващи кабели по-дебели от тези на стартера например... А това на снимката става за детска играчка на дете до 7 годинки... По-голямо няма да се върже просто Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 31 Януари, 2010 Това ел. турбо по което си се зарибил е толкова истинско, че докато работи ако духнеш в него ще завърти наобратно...На клипа дори са залепили хартийка нарочно, та да се види, че дори не може да я завихри То с моторче от влакче "PICO" ще се върти по-бързо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #9 Отговорено 31 Януари, 2010 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #10 Отговорено 31 Януари, 2010 (Редактирано) На мен пък ми се струва, че във ниски обороти ще помага Напълно съгласен На празен ход може и да качва някакво (ненужно) налягане И като отвориш дросела, двигателя да засмуче въздух и на това ще му се стопят лагерите По скоро ще е тапа от колкото да създаде някакво налягане. Предполагам може и да стане за прахосмукачка в колата (от тия дето са за запалка ) Редактирано 31 Януари, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #11 Отговорено 31 Януари, 2010 Или слагаш някакъв реотан/нагревател/ и си имаш сешоар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SH3M37A 5 #12 Отговорено 31 Януари, 2010 Вие какви сте симпатяги всичките :D такова "турбо" видях за 1-ви път преди около месец на 1 хеч в-тек 93 ... и се чудих какво е и дали има ефект,но вече разбрах с примерите по горе.Ирландеца който си го беше сложил ме убеждаваше,че това е турбочарджер нов модел :P четох някъде че на хонда може да се пренастроят клапаните и да има ефекта на blow off valve някой запознат ли е за какво иде реч Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #13 Отговорено 31 Януари, 2010 И като отвориш дросела, двигателя да засмуче въздух и на това ще му се стопят лагерите И късмет, ако не засмуче някоя твърда частица от него Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #14 Отговорено 1 Февруари, 2010 четох някъде че на хонда може да се пренастроят клапаните и да има ефекта на blow off valve някой запознат ли е за какво иде реч Абе и на мен ми се иска това нещо да го направя, айде някой ако знае да казваА за това пластмасово турбо - не го взимай, защото като го вземеш ще го удариш в земята Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G.Popov 2 #15 Отговорено 1 Февруари, 2010 Разубедиха ме Няма да го бъде. Мислех схеми да си го прая и сам и чудесии ама благодарение на 1 колега съфорумник се отказах Явно е глупост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #16 Отговорено 1 Февруари, 2010 това е супер машинка ! върши страшна работа за разпалване на огъня ! не се бъркайте че не е добро реално такива сетъпи има, но не могат да работят без батерии, защото за да се направи прилично налягане трябват 10-15KW мотор, който да върти турбината - в противен е просто тапа ... писано е по темата доста из форума Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #17 Отговорено 1 Февруари, 2010 Аз си спомям че имаше "тунингована" хонда с вентилаторче от процесор... май от сокет А, че атлоните доста греят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SH3M37A 5 #18 Отговорено 1 Февруари, 2010 четох някъде че на хонда може да се пренастроят клапаните и да има ефекта на blow off valve някой запознат ли е за какво иде реч Разбрахме за 12-волтовата прахосмукачка и сешоар кажете по моя проблем да не пускам друга абсурдна тема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #19 Отговорено 1 Февруари, 2010 Пак започнахме с вентилаторите от компоти, който е мераклия мога да му подаря дозина с различно "Ф"!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове