Jump to content
G.Popov

Електронна турбина

Recommended Posts

TURBO KIT

за всички видове бензинови двигатели това е електрическо турбо,

което прави надув до 2-3 PSI тоест увеличава мощността с около 15 - 20% , и работи на 12V.

инсталира се елементарно може да се направи с копче ръчно да се натиска както и да се сложи под педала на газта

Интересно ми е дали някой от Вас има някаква долълнителна ингормация за това чудо. Изобщо ще върши ли работа наистина както пише. И някой знае ли каде се продават :huh:

Ето и снимки малко :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това което пишеше по книгите ,растеше по нивите ,щях да си садя 100 левки.Дано ме разбра :huh: .http://video.google.com/videoplay?docid=3325434884865985766#p.p http://www.turbomagazine.com/tech/0406tur_...r/photo_04.html

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ощо взето никаква файда няма от туй нещо :huh: така го разбирам аз :huh:

добре де и тоя е електронна турбина и при него има ефект явно... Редактирано от G.Popov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oт това нещо по всяка вероятност няма да има файда. - това е един електромотор и се вкл. към инсталацията на автомобила - няма някаква електроника да следи примерно оборотите на двигателяАми следва има постоянни обороти и при високи обороти на двигателя ще пречи дори.Нямаше да има турбини с променлива геометрия и т.н.Това си е поредната измама.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако се направи така,че да се контролира от жилото на газта ? колкото повече газ токова по силно да се върти перката... или пак няма да има файда.... извинвам се ако питам глупави въпроси просто ми е интересно :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми се струва, че във ниски обороти ще помага :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, колегите са ме изпреварили, ама и аз да не пропусна:

Това е пълен майтап

http://hondaswap.com/forced-induction/myth...-ram-air-41316/

За да го обясня по нагледно, само за секунда един 2 литров двигател изсмуква около 80литра въздух.

Вентилатор, който може да осигури такъв дебит би консумирал енергия, по-голяма от мощността на динамото.

Едно работещо решение би имало захранващи кабели по-дебели от тези на стартера например...

А това на снимката става за детска играчка на дете до 7 годинки...

По-голямо няма да се върже просто :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ел. турбо по което си се зарибил е толкова истинско, че докато работи ако духнеш в него ще завърти наобратно...На клипа дори са залепили хартийка нарочно, та да се види, че дори не може да я завихри :D То с моторче от влакче "PICO" ще се върти по-бързо :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми се струва, че във ниски обороти ще помага :P

Напълно съгласен :P На празен ход може и да качва някакво (ненужно) налягане :P И като отвориш дросела, двигателя да засмуче въздух и на това ще му се стопят лагерите :D По скоро ще е тапа от колкото да създаде някакво налягане. Предполагам може и да стане за прахосмукачка в колата (от тия дето са за запалка ) :P:D Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или слагаш някакъв реотан/нагревател/ и си имаш сешоар :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие какви сте симпатяги всичките :D :D :P такова "турбо" видях за 1-ви път преди около месец на 1 хеч в-тек 93 ... и се чудих какво е и дали има ефект,но вече разбрах с примерите по горе.Ирландеца който си го беше сложил ме убеждаваше,че това е турбочарджер нов модел ;):P :P :P четох някъде че на хонда може да се пренастроят клапаните и да има ефекта на blow off valve някой запознат ли е за какво иде реч :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И като отвориш дросела, двигателя да засмуче въздух и на това ще му се стопят лагерите :D

И късмет, ако не засмуче някоя твърда частица от него :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

четох някъде че на хонда може да се пренастроят клапаните и да има ефекта на blow off valve някой запознат ли е за какво иде реч :lol:

Абе и на мен ми се иска това нещо да го направя, айде някой ако знае да казваА за това пластмасово турбо - не го взимай, защото като го вземеш ще го удариш в земята :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разубедиха ме :( Няма да го бъде. Мислех схеми да си го прая и сам и чудесии ама благодарение на 1 колега съфорумник се отказах :lol: Явно е глупост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е супер машинка ! върши страшна работа за разпалване на огъня ! не се бъркайте че не е добро :lol:реално такива сетъпи има, но не могат да работят без батерии, защото за да се направи прилично налягане трябват 10-15KW мотор, който да върти турбината - в противен е просто тапа ... писано е по темата доста из форума

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си спомям че имаше "тунингована" хонда с вентилаторче от процесор... май от сокет А, че атлоните доста греят :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

четох някъде че на хонда може да се пренастроят клапаните и да има ефекта на blow off valve някой запознат ли е за какво иде реч :)

Разбрахме за 12-волтовата прахосмукачка и сешоар кажете по моя проблем ;)да не пускам друга абсурдна тема ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак започнахме с вентилаторите от компоти, който е мераклия мога да му подаря дозина с различно "Ф"!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...