BiG_AlF 3 #1 Публикувано 2 Януари, 2010 Здравейте колеги. Първо честита нова година на всички. Пожелавам ви здраве, щастие и хиляди безавариини километри с хондите. Та на въпроса ми: нормално ли е сивика да е толкова нисък и ако не е могат ли тези пружини да решат проблема (защото един комшия предположи че са рязани). Ето го и сивика снимка1 снимка2 снимка3 Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #2 Отговорено 2 Януари, 2010 на мен ми прилича като на нормална височина или малко понижен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #3 Отговорено 2 Януари, 2010 на мен ми изглежда дооста смъкната на фона на моя параход и още няколко броя дето съм ги заглеждал. С тези пружинки може да я вдигнеш ама ще се втвърди , по добре си потърси стокови. Друга причина за по ниска кола са блокирали амортисьори (редовно при англичанката) , ама малко ме съмнява защото и отзад е доста нисичка. ЧНГ и на теб Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mihou 1 #4 Отговорено 2 Януари, 2010 Нисък ми се вижда Внимавай със вратите и бордюрите!Ако искаш да усещаш всяка пукнатина по пътя, скачай на новите регулируеми пружини Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #5 Отговорено 2 Януари, 2010 А ако търся стокови мога ли да намеря нови или задължително ще са стари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #6 Отговорено 2 Януари, 2010 Аз не мисля че е нисък,просвета между гумата и калника ми се вижда нормална.Гледай други снимки на колегите и прецени дали е по ниска Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #7 Отговорено 2 Януари, 2010 ето го просвета : тук даже мисля че е малко свалена . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #8 Отговорено 2 Януари, 2010 Дори и да не ви изглежда много ниска се пак трудно мога да я паркирам така. На всеки тротоар се чува как закача. На мен лично ми харесва така, но за съжаление няма условия в нашата страна да я карам така и искам да взема мерки докато е време Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dantes 1 #9 Отговорено 2 Януари, 2010 Със сигурност си е нисичка.Ако вземеш сток пружини ще стане по-висока,а ако вземеш coilover пружини(не понижаващи ами с регулиране) може да прецениш сам колко да е висока,но според моите наблюдения на сток амортесиори не е добра комбинацията.Най-ефтино ще ти излезе да си купиш оригинални втора ръка.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #10 Отговорено 3 Януари, 2010 ето го просвета :тук даже мисля че е малко свалена .ми нз, аз отзад съм с нови пружини ама разстоянието до калника не е толкова голямо като на твоите снимки. 5г седан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
besniq 1 #11 Отговорено 3 Януари, 2010 определено е снижавана,верно задираш тук таме но има чар и моита е така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #12 Отговорено 3 Януари, 2010 Най-ефтино ще ти излезе да си купиш оригинални втора ръка.УспехАбе най евтино ще му излезе, ако нищо не прави... :) Обаче има и по евтин вариант, от този който му предлагаш... Прави си при стругар 4 втулки и си я повдига с неговите си пружини... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #13 Отговорено 3 Януари, 2010 Koлега моят е на 2 месеца,мой съсед го има същия но е на 2 години и е по нисък от моя,явно зависи и от годинките и карането,ако колата е товарена повечко разбира се ще е по ниска Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #14 Отговорено 4 Януари, 2010 ...според мен малко са омекнали едва ли са спортни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #15 Отговорено 6 Януари, 2010 А може ли някой да ми каже какви трябва да бъдат размерите на пружините и ако знаете в какви граници могат да се регулират тия където съм дал в началото на темата. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dulgia83 0 #16 Отговорено 7 Януари, 2010 Моята е седан д15б2 93' и ебати колко е висока,може при теб да си е така,защото моята е от по старите сивици.Моята ебати как се е вирнала яко.И мойте са уморени но не е клекнала.Верно че като кача 4ма човека се дига предницата ама те са си и меки пружинките.Другя варянт при тебе е как викаш ако някой бастун верно е резал пружините да газарее.Не разбраха тия хора че пружини не се режат ами си има ниски,високи и т.н..А м/у другото не съм чувал за регулираеми пружини,за амортисеори да но пружини не съм чувал.Някой ще каже ли 2 думи за тези пружини.Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #17 Отговорено 7 Януари, 2010 Коментирано, ако се разтърсиш, но най-бегло и общо казано:http://en.wikipedia.org/wiki/Coilover Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #18 Отговорено 7 Януари, 2010 колега ето снимка на моята .....ама е по висока от твоята.....после ако не забравя ще ти дам точния размер на пружините.. http://kristi09.snimka.bg/automobiles/honda.412152.14496225 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oyki Doyki 18 #19 Отговорено 7 Януари, 2010 колега имам същия моя е мн нисък сега зимата имам мн проблеми.иначе за твоя като го гледам мое да го вдигнеш малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #20 Отговорено 7 Януари, 2010 колега пружината е дълга точно 400 мм т.е. 40 см ...........от край до край Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #21 Отговорено 18 Януари, 2010 А колеги мога ли по някакъв начин да разбера дали не е сменено цялото окачване за да не се окаже като взема пружини, че и амортесиорите са сменени. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове